Burt Bacharach

 
 
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Komponist og musiker Burt Bacharach er død

Kuriosa og kjendiser: Bacharach døde i hjemmet sitt i Los Angeles onsdag av naturlige årsaker, opplyser pressekontakt Tina Brausam torsdag.


I 1970 vant David og Bacharach to Oscar-priser for filmmusikken til «Butch Cassidy and the Sundance Kid». Blant sangene i filmen var den berømte «Raindrops Keep Fallin´ on My Head». Bacharach var kjent for romantiske og melankolske ballader. Det var de to som på starten av 1960-tallet oppdaget Dionne Warwicks talent, da hun var korist for The Drifters. Moren hans lærte ham å spille piano, og han studerte musikk og komposisjon ved flere amerikanske universiteter. I løpet av en karriere som varte fra 1950-tallet til godt ut i det 21.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Komponisten og musikaren Burt Bacharach er død

Han skreiv også filmmusikken til filmen «Arthur» frå 1981. Songen «That´s What Friends Are For», som Dionne Warwick spelte inn saman med fleire andre store ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Komponist og musiker Burt Bacharach er død

Mannen bak kjente låter som «Walk On By» og «Raindrops Keep Fallin' on My Head», er død. Burt Bacharach ble 94 år gammel.


I 1970 vant David og Bacharach to Oscar-priser for filmmusikken til «Butch Cassidy and the Sundance Kid». Det var de to som på starten av 1960-tallet oppdaget Dionne Warwicks talent, da hun var korist for The Drifters. Bacharach var kjent for romantiske og melankolske ballader.


Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Komponist og musiker Burt Bacharach er død

Foto: Luca Bruno / AP / NTB Bacharach skrev mye av musikken sin til Dionne Warwick, men en lang rekke andre artister laget egne versjoner av hans musikk.


I 1970 vant David og Bacharach to Oscar-priser for filmmusikken til «Butch Cassidy and the Sundance Kid». Blant sangene i filmen var den berømte «Raindrops Keep FallinŽ on My Head». Det var de to som på starten av 1960-tallet oppdaget Dionne Warwicks talent, da hun var korist for The Drifters. Bacharach var kjent for romantiske og melankolske ballader. I løpet av en karriere som varte fra 1950-tallet til godt ut i det 21. Det ble starten på et langt samarbeid der David skrev tekster til Bacharachs melodier.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Burt Bacharach er død: – Jeg er ikke en sånn som får en melodi i hodet bare jeg ser en norsk fjord.

Komponisten og pianisten Burt Bacharach døde onsdag, 94 år gammel. Begrepet «legende» brukes ofte nå for tida, men sjelden er det mer passende enn her.


– «What The World Needs Now Is Love», og «That’s What Friends Are For». «Alfie», som ble laget til den britiske filmen av samme navn i 1966, og derfor først ble spilt inn av en noe motvillig Cilla Black. I åpningslåten «Please Explain» tok han utgangspunkt i gamle «What The World Needs Now Is Love», og krevde et svar på hva som skjedde. Selv mente han at han virkelig hadde gjort det stort som komponist den dagen Miles Davis kom og fortalte ham at «Alfie» var en god låt. – Jeg er ikke en sånn som ser en fjord i Norge og får en melodi inn i hodet med en gang. Obama inviterte i Burt Bacharach og Hal David til en hyllestkonsert i Det hvite hus i 2012, og kalte dem da «The kings of songwriting». «Det største med dette var at han virkelig kunne synge», skrev han i sin selvbiografi. – Til å begynne med virket det ikke som jeg hadde talent. Rocken ble jeg aldri glad i, ikke at det var noe galt med den, men jeg følte ikke for den. Kanskje den aller beste sangen de lagde sammen, men alle de andre som kom etterpå høres ikke akkurat ut som nedturer likevel: «Message To Michael», «I Just Don’t Know What To Do With Myself», «I’ll Never Fall In Love Again». Som komponist sitter du i et rom og skriver, du vet ikke om folk kommer til å like det. I selvbiografien sin forteller Bacharach om starten på karrieren som komponist, da han sammen med tekstforfatteren Hal David skrev sanger i et kontor i slagerfabrikken Brill Building i New York.
show more
Post cover
Image courtesy of "Puls"
Burt Bacharach (1928-2023)

Inspirert av bebop-stjernene Dizzy Gillespie og Charlie Parker, spilte han mye jazz etter å ha flytta fra Kansas til New York mot slutten av 40-tallet. Men det ...


Burt Bacharach var et unikum som komponist, og jeg aner rett og slett ikke hvor mange gledesstunder den mannen har gitt meg.](19287.html) [Burt Bacharach hylles i Oslo](15912.html) [(03.11.09) Husker du Burt Bacharach? [Burt Bacharach (1928-2023)](19287.html) [(10.02.23) Det er ikke alltid jeg tar til tårene når frontfigurer i populærmusikk-bransjen takker for seg. Bortsett fra det er de like kompromissløse som de alltid har vært, og kan enklest beskrives som: "De er ikke for amatører!" Begge vil være til stede - og kanskje er det siste gang pop-verdenen får oppleve de to i samarbeid i levende live...?](2970.html) David](2970.html) [(04.05.00) 30. «Raindops Keep Fallin’ On My Head» ble selve lydsporet til «Butch Cassidy and Sundance Kid» (Paul Newman & Robert Redford) i 1969. De vil rett og slett get "close to you".](15912.html) Fins det noen norske pop-komponister som står i gjeld til Burt Bacharach? Jeg tenker på ham som the gentleman i bransjen, i godt kompaniskap med «the fifth Beatle», George Martin. Det starta med «The Story Of My Life», sangen han skreiv til Marty Robbins i 1957. I dag gjør jeg det.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Burt Bacharach er død

Burt Bacharach (94), som blant annet komponerte «Walk On By» og «Do You Know The Way to San José» og vant en Oscar for musikken sin, er død.


I 1970 vant David og Bacharach to Oscar-priser for filmmusikken til «Butch Cassidy and the Sundance Kid». Det var de to som på starten av 1960-tallet oppdaget Dionne Warwicks talent, da hun var korist for The Drifters. Bacharach var kjent for romantiske og melankolske ballader.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Burt Bacharach er død 94 år gammel

Blant hitene som Burt Bucharach skrev var «Do You Know the Way to San Jose» og «Raindrops Keep Fallin' on My Head». Sangene hans ble fremført av stjerner ...


Bacharach er ansett som en av de mest innflytelsesrike låtskriverne i forrige århundre. Vi sender kjærlighet til hans familie og venner i denne vanskelige tiden.» «En av popmusikkens største låtskrivere Burt Bacharach har dessverre gått bort i en alder av 94. Bacharach vant Oscar for musikken i filmene «Butch Cassidy and the Sundance Kid» i 1970, og «Arthur» i 1982. Blant hitene som Burt Bacharach skrev var «Do You Know the Way to San Jose», «Raindrops Keep Fallin' on My Head» og «I Say a Little Prayer for You.» Sangene hans ble fremført av stjerner som Dionne Warwick, Aretha Franklin og the Carpenters, og ble ikke bare spilt på all verdens radiostasjoner, men var også med i store filmer.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Burt Bacharach (94) er død

Behovet for hjelp er enormt etter de to kraftige jordskjelvene i Tyrkia og Syria natt til mandag. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap ( DSB) ...


Politiet sier til VG at en mann i 20-årene er fraktet til St. For meg handler det også om hvordan man kan tilpasse mytologien til den historien vi skal fortelle, sa filmskaper Stig Svendsen til NTB i høst. Hun har tidligere også spilt i «Royalteen», «Ida tar ansvar» og «Utøya 22. Nettverket har ifølge politiet tatt kontakt med folk og utgitt seg for å være fra politiet. Et team på 45 personer ble sendt med fly fra Sverige til Tyrkia torsdag for å bidra til hjelpearbeidet i jordskjelvområdet. De er siktet for oppbevaring og salg av narkotika. Ifølge Aftonbladets opplysninger var den dømte i kjøretøyet på vei for å besøke sykehuset. For å få til det vil han rive et gammelt fjøs. Det regnes som det første trygge landet han kom til i Europa etter å ha flyktet fra Russland. I løpet av en karriere som varte fra 1950-tallet til godt ut i det 21. Håndsrekningen fra Sverige kommer etter en turbulent tid i det diplomatiske forholdet mellom de to landene. Den bombedømte, utviste russeren som i desember ble pågrepet på Svinesund, ønsker å bli i Norge.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Komponist og musiker Burt Bacharach er død

Burt Bacharach (94), som blant annet komponerte «Walk On By» og «Do You Know The Way to San José» og vant en Oscar for musikken sin, er død.


I 1970 vant David og Bacharach to Oscar-priser for filmmusikken til «Butch Cassidy and the Sundance Kid». Blant sangene i filmen var den berømte «Raindrops Keep FallinŽ on My Head». Det var de to som på starten av 1960-tallet oppdaget Dionne Warwicks talent, da hun var korist for The Drifters. Bacharach var kjent for romantiske og melankolske ballader. I løpet av en karriere som varte fra 1950-tallet til godt ut i det 21. Det ble starten på et langt samarbeid der David skrev tekster til Bacharachs melodier.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Burt Bacharach (1928-2023) var et unikum som komponist

Det er ikke alltid jeg tar til tårene når frontfigurer i populærmusikk-bransjen takker for seg. I går gjorde jeg det.


Jeg tenker på ham som en «gentleman» i bransjen, i godt kompaniskap med «the fifth Beatle», George Martin. Men hvilken låt han kom opp med i 1986! «Raindops Keep Fallin’ On My Head» ble selve lydsporet til «Butch Cassidy and Sundance Kid» (Paul Newman & Robert Redford) i 1969. Han har tidligere vært journalist i Klassekampen og TV 2. Doo-wop i koret og plystring – en lettvekter av en låt som høres ut som bestilt av Cliff Richard. Det starta med «The Story Of My Life», sangen han skreiv til Marty Robbins i 1957.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Burt Bacharach er død

Han har opp gjennom årene komponert hundrevis av populære melodier. Blant de aller mest kjente er «Raindrops Keep Falling on My Head» og «I say a little prayer» ...


[New York Post](https://nypost.com/2023/02/09/burt-bacharach-legendary-singer-dead-at-94/) etterlater Bacharach seg tre barn som fortsatt er i live. Bacharach var gift fire ganger. Burt Bacharach samarbeidet med forskjellige tekstforforfattere opp gjennom årene. - Alfie – Dionne Warwick Bacharach, som blant annet komponerte «Walk On By» og «Do You Know The Way to San José» vant også en Oscar for musikken sin. Han har opp gjennom årene komponert hundrevis av populære melodier.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Popmesteren Burt Bacharach (1928–2023)

Burt Bacharach døde 8. februar, 94 år gammel. Vi minnes mannen bak 73 topp 40-hits med dette D2-intervjuet fra 2013.


Vi jobber med Chuck Lorre, mannen som skapte tv-seriene «Two and a Half Men» og «The Big Bang Theory», og jeg tror scenen er det viktigste stedet for musikk i dag, siden plateindustrien er blitt så sårbar på grunn av all nedlastingen, forklarer Bacharach. Etter skilsmissen i 1990 var Bacharach igjen på vei inn i skyggenes dal, men han kom tilbake som ikon for den ironiske generasjonen, som omfavnet «easy listening» midt i 1990-årene. Nå er Bacharach midt i arbeidet med musikalversjonen av «Painted From Memory», albumet han ga ut med engelske Elvis Costello i 1998. 1960-tallsslagere som «What the World Needs Now Is Love» fikk gjenklang i antikrigsbevegelsen, men på «Who Are These People?» raste Bacharach mot den sittende presidenten, George W. «Jeg visste allerede hva som sto i brevet, og jeg ville hverken høre innholdet eller lese det selv», skriver Bacharach. Ting lysnet da han giftet seg med låtskriveren Carole Bayer Sager, noe som førte til hits som «Arthur’s Theme (Best That You Can Do)» for Christopher Cross, «Heartlight» for Neil Diamond og «On My Own» for Patti LaBelle og Michael McDonald. – Etter flere telefoner fra Sinatras assistenter og kompiser, det var som å snakke med mafiaen, fikk jeg omsider ham selv på tråden. David var misfornøyd med at den noe mer kjendiskåte Bacharach stakk av med brorparten av oppmerksomheten, og nektet å føye seg. Nå begynte hitsinglene virkelig å trille ut: «Make It Easy On Yourself», «I Just Don’t Know What To Do With Myself», «Anyone Who Had a Heart», «Walk On By», «Alfie», «The Look of Love» og så videre. Selv om foreldrene kalte ham «Happy», hadde Burt Bacharach en ensom barndom og ungdomstid. Nå begynte han og Bacharach å dele et kontor som var så trangt at David måtte skvise seg forbi pianokrakken til skrivebordet, der han kjederøykte Chesterfield-sigaretter til Bacharachs store fortvilelse. Men da talentet fikk ham inn på musikkonservatoriet ved McGill-universitetet i Montreal, var det franske impresjonister og tysk tolvtonemusikk som var idealet.
show more