Helene Spilling

 
 
Post cover
Image courtesy of "Sosialnytt.com"
Helene Spilling: – Jeg tror nok at jeg har vært min egen største fiende

Denne uken ble deltagerne i Mesternes Mester testet i både styrke og koordinasjon. Da den siste øvelsen gjensto var alle sammen i risikosonen. Etter en ...


Det var nitrist – og jeg var skikkelig i kjelleren. – Jeg visste at det som kom var lagkonkurranse, og jeg ville ikke ødelegge for laget. Hun har nok overrasket seg selv med hvor god hun er i ting hun ikke ante at hun kunne, sier Olaf om Helene. – Jeg har slitt med ettervirkninger av korona, og sliter fortsatt litt med det. – Det er jo så mange mennesker som har fulgt med og sett på «Mesternes mester» og jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. – Jeg tenker at denne øvelsen kanskje er litt mer i min gate, med balanse og koordinasjon. Hun fikk en kjelkete start i programmet, og endte på sisteplass på resultatlista første gang deltagerne sto ovenfor den fryktede natt-testen. Det skulle imidlertid vise seg at hun var langt fra å ta nok risiko. Å ha gjort det bra i noen av øvelsene, gir meg troen på at jeg er god på mye, Men dessverre for Helene så holdt det altså ikke helt inn denne gangen. Den tidligere sportsdanseren Helene Spilling ble for alvor ble kjent for det norske folk gjennom de mange sesongene hun har stilt som proff-danser i «Skal vi Danse. – Nå har jeg fått mer selvtillit og bedre tro på meg selv.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Småbitter

Fredag er det duket for den sjuende episoden av det populære NRK-programmet «Mesternes mester». Også i år får seerne være vitne til ti idrettshelter kjempe ...


Samtidig som jeg tror at Andreas har mer å stille opp med i en semifinale, enn det jeg hadde hatt. Jeg har hatt det veldig gøy med å konkurrere i ting jeg absolutt ikke kan. - Andreas var i fullt konkurransemodus. Dermed var det Spilling som måtte forlate konkurransen og ta farvel med de andre deltakerne denne uka. Han varmet opp med skikkelig kickboks-oppvarming. - Etter det har jeg følt at jeg har surfet meg gjennom, helt til den siste nattesten.
show more
Post cover
Image courtesy of "Sosialnytt.com"
Røk ut etter nervepirrende natt-test

På styrke vet vi Olaf er en maskin. I koordinasjon tror jeg helene er veldig god, sier den tidlgiere CrossFit-utøveren Kristin Holte i programmet.


Andreas måtte fange sverdet for å ikke bli slått ut – og det klarte han. Hun har nok overrasket seg selv med hvor god hun er i ting hun ikke ante at hun kunne, sier Olaf om Helene. Det skulle imidlertid vise seg at hun var langt fra å ta nok risiko. – Jeg tenker at denne øvelsen kanskje er litt mer i min gate, med balanse og koordinasjon. Den siste øvelsen var balansebanen. Her var det første og fremst styrken som skulle prøves. Helene endte nok en gang nederst på tabellen igjen, og hadde dermed betydelig press på seg før siste øvelsen. Når de hadde halt sledene over en linje, skulle de skye sledene tilbake til utgangsposisjon, og til slutt spurte til mål. I den første øvelsen, Taukampen, var flokene rundt hindrene mange og tauet var langt. Og det å rette ut tauet var enklere sagt enn gjort – for der var det lett for deltagerne å selv bli en del av flokene… Dette kunne når som helst tas ut – men det spørs om det er det raskeste å bruke tid på å hente dem, så taktikk var også et element i øvelsen. Da den siste øvelsen gjensto var alle sammen i risikosonen.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Måtte forlate «Mesternes mester»: – En fantastisk mulighet

Det sier Helene Spilling til VG etter at hun tapte for Andreas Lødrup i den siste nattesten i «Mesternes mester» denne sesongen.


– Jeg gjør veldig mye av det jeg har lyst til nå. Aldri har jeg stått så mye alene som jeg har gjort i «Mesternes mester». I «Skal vi danse» presterer jeg med en partner. Helene Spilling er mest kjent som danser I TV 2-programmet i «Skal vi danse». – Dette har vært en fantastisk mulighet for meg til å vise meg frem som den jeg er og hvilket liv jeg har hatt. – Nå har jeg fått muligheten til å vise meg frem på en helt annen måte enn i «Skal vi danse».
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Dramatisk nattest - dette fikk du ikke se på TV

GOD KVELD NORGE (TV 2): Konkurrentene var umulige å skille i første runde av kveldens nattest.


Jeg har jo sett Andreas før, han er lynrask, sier hun, og fikk helt rett i det. Jeg er ikke helt håpløs». – Det var så jevnt at vi måtte ha fire omganger, for det første lyssverdet tok vi helt likt.


Post cover
Image courtesy of ""
– Det var ikke en bra dialog med ham. Jeg ble deprimert

Den tidligere danseren følte seg sjanseløs mot idrettsheltene i «Mesternes mester». – Nå har jeg fått mer selvtillit og begynner å tro på meg selv, ...


For meg som var så investert i dansen og ville bli best, var det mye vanskeligere å innse at det var det beste valget, sier hun. Jeg var så sliten, og skjønte selv at: «Dette kan bli det siste jeg gjør konkurransemessig innen sportsdans», forteller hun. På det tidspunktet hadde hun allerede fått tilbud om å være med i 2020-sesongen av «Skal vi danse». Da var jeg ganske i kjelleren, for jeg følte at jeg hadde mislyktes. – Jeg har ofret tid med familie og venner, og har droppet å gjøre typiske ting i ungdomstiden. Det var en toårsperiode der jeg ikke hadde det noe bra, men jeg valgte å stå i det og tenkte: «Jeg skal få dette til. – Jeg har fyrstikkarmer, og tenkte at jeg ikke hadde sjans til å slå noen av de jeg konkurrerte mot. Jeg har klart å bevise overfor meg selv, og forhåpentligvis for andre, at dansing er toppidrett det også, smiler hun. – Det var ikke en bra dialog med ham. Å ha gjort det bra i noen av øvelsene, gir meg troen på at jeg er god på mye. – Nå har jeg fått mer selvtillit og bedre tro på meg selv. Jeg visste at det ville være så mange øvelser som krever en helt annen type fysikk og styrke enn det jeg selv har.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Måtte overtales til «Mesternes mester»-deltakelsen: – Hadde ikke lyst

Den store «Mesternes mester»-finalen nærmer seg med stormskritt, der det bare er én som kan stå igjen som vinner. Det blir imidlertid ikke Helene Spilling ...


Det var vel to eller tre runder med produksjonen før det var avgjort. – Jeg måtte overtales, faktisk. Så jeg måtte gå mange runder med meg selv. – Jeg var ganske sikker på at jeg kom til å ryke først eller som nummer to. Jeg har vunnet noen konkurranser, nye vennskap og en flott opplevelse, sier hun. Altså kunne 26-åringen i teorien ha blitt første deltaker til å reise hjem, men slik ble det derimot ikke.
show more