Odd Eriksen

 
 
Post cover
Image courtesy of "Sogn Avis"
(+) Odd Eriksen (67) er død: – Han gjorde det han kunne for Årdal

Arbeidarpartipolitikaren døydde natt til laurdag etter lengre tids sjukdom.


Sogn Avis er ein del av Amedia, og vi er ansvarlege for dine data. Arbeidarpartipolitikaren døydde natt til laurdag etter lengre tids sjukdom.


Post cover
Image courtesy of "E24"
Tidligere næringsminister Odd Eriksen (Ap) er død

Tidligere næringsminister og Ap-politiker Odd Eriksen døde natt til lørdag etter lang tids sykdom, melder Avisa Nordland. Han ble 67 år gammel.


Fra 2006 til 2013 var han fylkesrådsleder i Nordland. Og også det at jeg bidro til at andre er i live gjør godt å tenke på, sa Eriksen til NRK ti år etter hendelsen. Han var næringsminister fra 2005 til 2006.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Odd Eriksen er død: – En mann som har satt spor etter seg

Trond Frantzen fra Narvik og Odd Eriksen fra Helgeland avverga en flystyrt i siste sekund i 2004. – Den modige mannen fra nord er død, skriver Jens ...


– Det var med sorg vi i formiddag mottok det triste budskapet om at Odd Eriksen er gått bort. – Det er trist at Odd Eriksen har gått bort. Jeg ble kjent med ham som tillitsvalgt og som lokal- og fylkespolitiker, og tok ham med på laget som næringsminister da vi dannet regjering i 2005. Jeg følte at jeg ble litt kjent med han da også, jeg kjente han ikke før det der. – For meg og mine spesielt, er det flyhistorien som har betydd mye. – Vi var sammen om det.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Tidligere næringsminister Odd Eriksen er død

Tidligere næringsminister og Ap-politiker Odd Eriksen døde natt til lørdag etter lang tids sykdom, melder Avisa Nordland. Han ble 67 år gammel.


– Han bidro også tungt til at Adde Zetterquist kunstgalleri ble etablert på Storjord i Saltdal, og det var på hans initiativ Nordland fylkeskommune engasjerte seg slik at Widerøe forble et Nordlands-selskap. Odd var tillitsvalgt og industriarbeider som ble statsråd og ledende nordlandspolitiker i mange år, sier Støre til NTB. Og også det at jeg bidro til at andre er i live gjør godt å tenke på, sa Eriksen til NRK ti år etter hendelsen. Jeg ble kjent med ham som tillitsvalgt og som lokal- og fylkespolitiker, og tok ham med på laget som næringsminister da vi dannet regjering i 2005. Vi satt i regjering sammen, og jeg husker spesielt alle pratene vi hadde om næringspolitikk i Nord-Norge, et tema Odd var særlig opptatt av. Eriksen var næringsminister fra 2005 til 2006 i Jens Stoltenbergs andre regjering.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Tidligere næringsminister Odd Eriksen (67) er død

Arbeiderparti-politikeren døde natt til lørdag etter lang tids sykdom. Han ble rikskjendis da han i 2004 var med på å avverge at et kapret fly fra Kato Air ...


I årene 1986–1990 var han fagforeningsleder i Mosjøen kjemiske arbeiderforening, som er den lokale foreningen i NKIF, der han blant annet ledet streiken under lockouten i 1986. Det gjorde Odd som industriarbeider og tillitsvalgt på en av Nordlands viktigste bedrifter, Elkem i Mosjøen. – Det var med sorg vi i formiddag mottok det triste budskapet om at Odd Eriksen er gått bort. Han var den samme joviale og blide mannen jeg husker fra Oslo- tiden. Tidligere LO-leder Gerd Liv Valla synes det er trist å høre at Odd Eriksen er gått ut av tiden i så ung alder. – Det er trist at Odd Eriksen har gått bort. Han mente at det kunne ligge ting bak som gjorde at han gikk til den aksjonen, sier Lian. I perioden 1993–2001 var han stortingsrepresentant. – Jeg hadde fire mann i ryggen da vi stupte nedover mot flyplassen i Bodø. Han ble næringsminister 2005 i Stoltenbergs andre regjering, men gikk av etter et år. – Han var en veldig behagelig kar som tenkte på alle andre. Vi savner han veldig, og elsker han fryktelig høyt, sier sønnen Mads på vegne av familien.
show more