Jens Stoltenberg

2023 - 2 - 12

Tysk avis: Nato-medlemmer vil at Stoltenberg fortsetter som sjef (NRK)

Nato vil forlenge generalsekretær Jens Stoltenbergs periode igjen, sier ikke-navngitte diplomat-kilder til den tyske avisen Welt am Sonntag.

Det sier talsperson Oana Lungescu i Nato. Det har den siste tiden vært spekulasjoner om Stoltenberg vil forlenge perioden sin igjen på grunn av krigen. [å si fra seg jobben som sentralbanksjef](https://www.nrk.no/nyheter/stoltenberg-trekker-seg-fra-stillingen-som-sentralbanksjef-1.15906428) i Norges Bank for å fortsette som generalsekretær i Nato. Jens Stoltenberg har fungert som generalsekretær i Nato siden 2014, og har med det sittet i to fireårsperioder. I mars i fjor valgte Stoltenberg Det er uformell enighet blant alliansens 30 medlemsland om at Jens Stoltenberg (63) bør forbli i sin stilling i ett år til.

Tysk avis: NATO vil forlenge med Jens Stoltenberg (TV 2)

Årsaken er ifølge avisen et ønske fra alliansen om å opprettholde stabilitet mens krigen i Ukraina pågår. En formell avgjørelse om Stoltenbergs fremtid vil ...

Jeg er klar for å komme hjem til Norge. I 2022 sa Stoltenberg til TV 2 at han neppe ville komme til å forlenge med NATO. – Jeg har en plan og det er å sitte her til neste høst og så komme hjem til Norge. Stoltenberg skulle da bli værende i NATO frem til 30. Generalsekretærens periode avsluttes i oktober i år, og han har ingen intensjoner om å forlenge mandatet ytterligere, sier Lungescu til TV 2. Forlengelsen som generalsekretær skjedde som følge av krigen i Ukraina.

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Tysk avis: Nato-medlemmer vil ha Stoltenberg i ny periode (Dagens Næringsliv)

Nato vil forlenge generalsekretær Jens Stoltenbergs periode igjen, sier ikke-navngitte diplomatkilder til den tyske avisen Welt am Sonntag. Under 1 min Publisert: 12.02.23 — 07.52 Oppdatert: 3 minutter siden.

september i år. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). – Generalsekretær Jens Stoltenbergs mandat er forlenget tre ganger, og han har sittet i til sammen nesten ni år.

Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"

Tysk avis: Nato-medlemmer vil ha Stoltenberg fram til april (ABC Nyheter)

Nato vil at Jens Stoltenberg blir sittende i et halvt år ekstra, sier anonyme kilder til Welt am Sonntag.

september i år. Stoltenbergs periode ble forlenget etter at den inneværende perioden utløp i mars i fjor, fram til 30. – Generalsekretær Jens Stoltenbergs mandat er forlenget tre ganger, og han har sittet i til sammen nesten ni år.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Avis: Nato-medlemmene vil forlenge med Stoltenberg (VG Nå)

Forsvarsalliansen ønsker at Jens Stoltenberg skal fortsette som Nato-sjef til april 2024. Det skriver den tyske avisen Welt am Sontag ifølge Reuters.

Han hadde ennå ikke begynt i jobben som sentralbanksjef, og fortsatte altså som Nato-sjef da krigen i Ukraina brøt ut. Avisen skriver at dette vil bli formelt besluttet i de nærmeste ukene. Avisen skriver også at Stoltenberg når han går av kan han bli president i Verdensbanken, ettersom David Malpass går av på det tidspunktet.

Post cover
Image courtesy of "Extraavisen"

Stoltenberg forlenger kontrakten - Extraavisen (Extraavisen)

Nato-generalsekretær, Jens Stoltenberg kommer til å forlenge kontrakten om å beholde arbeidet sitt frem til april 2024.

[Lik Extraavisen.no på Facebook!](https://www.facebook.com/Extraavisen) [Welt am Sontag](https://www.welt.de/politik/ausland/article243724259/Nato-Staaten-wollen-Amtszeit-von-Jens-Stoltenberg-verlaengern.html?icid=product.animatedbanner.free.3). De 30 medlemslandene er enige om at kontrakten skal fornyes, og dette vil bli besluttet i løpt av de nærmeste ukene.

Post cover
Image courtesy of "TV 2"

Jens Stoltenberg forlenger med Nato (TV 2)

Donald Trumps advokater har overlevert graderte dokumenter fra tiden hans som USAs president til etterforskere i justisdepartementet, melder nyhetsbyrået AP.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Tysk avis: Nato-medlemmer vil ha Stoltenberg fram til april (Nettavisen)

Nato vil at Jens Stoltenberg blir sittende i et halvt år ekstra, sier anonyme kilder til Welt am Sonntag.

– Generalsekretær Jens Stoltenbergs mandat er forlenget tre ganger, og han har sittet i til sammen nesten ni år. Årsaken var Russlands invasjon av Ukraina. Men meldingen blir møtt med beskjed om at Stoltenberg ikke har noen intensjon om å bli sittende lenger enn til i høst.

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Stoltenberg står fast på at han slutter som Nato-sjef i år (Dagens Næringsliv)

Nato vil at Jens Stoltenberg blir sittende i et halvt år ekstra, sier anonyme kilder til Welt am Sonntag.

For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. – Generalsekretær Jens Stoltenbergs mandat er forlenget tre ganger, og han har sittet i til sammen nesten ni år. Årsaken var Russlands invasjon av Ukraina. [VG](https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/y6mmwR/avis-stoltenberg-forlenger-med-nato). [Welt](https://www.welt.de/politik/ausland/article243724259/Nato-Staaten-wollen-Amtszeit-von-Jens-Stoltenberg-verlaengern.html) søndag.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Tysk avis: Nato-medlemmer vil ha Stoltenberg fram til april (Nettavisen)

Nato vil at Jens Stoltenberg blir sittende i et halvt år ekstra, sier anonyme kilder til Welt am Sonntag.

– Generalsekretær Jens Stoltenbergs mandat er forlenget tre ganger, og han har sittet i til sammen nesten ni år. Årsaken var Russlands invasjon av Ukraina. [VG](https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/y6mmwR/avis-stoltenberg-forlenger-med-nato).

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Stoltenberg står fast på at han slutter som Nato-sjef i år (Dagens Næringsliv)

Nato vil at Jens Stoltenberg skal sitte et halvt år ekstra, ifølge den tyske avisen. Men Nato-sjefens talskvinne står fast på at han har tenkt å slutte til ...

For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). [(Vilkår)](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. – Generalsekretær Jens Stoltenbergs mandat er forlenget tre ganger, og han har sittet i til sammen nesten ni år. Årsaken var Russlands invasjon av Ukraina. [VG](https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/y6mmwR/avis-stoltenberg-forlenger-med-nato). [Welt](https://www.welt.de/politik/ausland/article243724259/Nato-Staaten-wollen-Amtszeit-von-Jens-Stoltenberg-verlaengern.html) søndag.

Tysk avis: Vil ha Stoltenberg i ny periode (Dagbladet.no)

Nato vil forlenge generalsekretær Jens Stoltenbergs periode igjen, ifølge tysk avis. Han har imidlertid ingen planer om å søke selv, sier Natos talsperson.

Så kom Russlands angrep på Ukraina, og Stoltenberg ble sittende i den svært sentrale internasjonale posisjonen. - Generalsekretærens periode går ut i oktober i år, og han har ingen intensjon om å søke enda en forlengelse av sitt mandat, sier hun til VG. [VG](https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/y6mmwR/avis-stoltenberg-forlenger-med-nato) sier imidlertid Natos talsperson, Oana Lungescu, at Stoltenberg ikke har planer om å forlenge sitt mandat:

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Navnetall: Jonas stuper, Jens rett til værs (Nettavisen)

Da Støre ble kjent, stupte «Jonas» på navnestatistikken. «Jens» har derimot doblet seg etter at Stoltenberg ble Nato-sjef.

Og det er en trend at barna helst ikke får toppolitiker-navn. Det er naturlige svingninger, avslutter navneekspert Utne. Og for de som er enig med dem, kan det virke litt klamt å kalle opp barnet etter dem, sier Utne. Men det er ikke barna som må gjennomgå hvis politikerne gjør noe spesielt, det er jo foreldrene. Da er det kanskje enklere å bruke navnet til et sportsidol eller liknende. – Jeg synes det var rart at «Jonas» falt akkurat da.

Post cover
Image courtesy of "MSN"

Avis: Stoltenberg forlenger med Nato (MSN)

Jens Stoltenberg kommer til å fortsette som Nato-sjef til april 2024. Det skriver den tyske avisen Welt am Sontag. Opplysningene stammer fra diplomat-kilder som ...

Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"

Stoltenberg om støtte til Ukraina: – Tempo kan redde liv (ABC Nyheter)

Natos-sjef Jens Stoltenberg sier det haster med å levere ammunisjon, drivstoff og reservedeler til Ukraina.

– Tempo kan redde liv. februar i fjor. Stoltenberg om støtte til Ukraina: – Tempo kan redde liv

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Stoltenberg langer ut mot blodig Putin-strategi: - Ikke sett lignende ... (Aftenposten)

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Nato-sjefen mener krigen i Ukraina er inne i en svært kritisk fase.

Samtidig er det økende frykt for en ny, stor russisk offensiv i Ukraina. Enkelte kritiserer nå Stoltenberg for at Nato-utvidelsen trekker ut i tid. Før helgen besøkte Nato-sjef Jens Stoltenberg Washington D.C.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Stoltenberg maner til raske leveranser til Ukraina i skyggen av ... (Nettavisen)

Natos-sjef Jens Stoltenberg sier det haster med å levere ammunisjon, drivstoff og reservedeler til Ukraina. Han mener Russland nå har startet en lenge ...

februar i fjor. – Det pågår nå en diskusjon om støtte i form av fly, og jeg forventer at det også vil bli tatt opp i morgen på møtet i Brussel, sa han. – Tempo kan redde liv.

Stoltenberg om ventet russisk offensiv: - Allerede sett starten (TV 2)

BRUSSEL/OSLO (TV 2) Russlands leder Vladimir Putin vil ikke gi seg. Han ønsker fremdeles å kontrollere Ukraina, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg som sier at ...

Dette setter forsvarsindustrien under belastning, sier Stoltenberg som forklarer at behovet i dag er mye større enn produksjonen. – Vi har allerede gjort mye. – Vi ser ingen tegn til at Putin vil ha fred. Vi ser at de fortsatt vil kontrollere Ukraina. – Vi har allerede sett starten. Jo raskere vi kan gi dem mer våpen, ammunisjon, deler, drivstoff, jo flere liv vil vi redde, sier Nato-sjefen.

Stoltenberg maner til raske leveransar til Ukraina i skuggen av ... (Nordre)

Møtet vil ta for seg Ukrainas behov, spesielt med tanke på våpenleveransar. Frykta russisk offensiv. Ukrainske styresmakter har nyleg åtvara om at Russland kan ...

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (t.v.) var sist veke på rundtur i Europa for å samle støtte til kampfly-donasjonar. Her er han saman med Tysklands statsminister Olaf Scholz og Frankrikes president Emmanuel Macron. Jonas Gahr Støre og Olaf Scholz tok initiativ til å opprette eit eige Nato-senter for å verne kritisk infrastruktur då Støre var i Berlin i fjor. februar i fjor. Førre veke var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på sjarmoffensiv i Europa for å sanke støtte til kampfly-donasjonar. – Tempo kan redde liv.

Explore the last week