Nato

 
 
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Nato går vidare med norsk-tysk initiativ

Nato opprettar ein eigen, koordinerande eining som skal avdekkje svakheiter i kritisk, undersjøisk infrastruktur. Publisert: 13.02.2023 kl 14:14. – Dette ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
TV 2: Prorussisk hackergruppe hevder å ha begått dataangrep mot Nato

Flere nettsider knyttet til forsvarsalliansen Nato skal være nede søndag kveld. Den prorussiske hacker-gruppen Killnet hevder å ha gjennomført et dataangrep ...


Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen](https://www.dagsavisen.no/nyheter/2020/04/16/fa-daglig-nyhetsbrev-fra-dagsavisen/) Nato har foreløpig ikke kommentert saken. [TV 2](https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/63e9162fb3e49c12726324b3).


Post cover
Image courtesy of "folkebladet.no"
(+) Jonathan (19) fikk være med på NATO-oppdrag på Island: – Et minne for livet

I nærmere fire uker har Norge stått for det skarpe vaktholdet av islandsk luftrom på vegne av NATO. Sørreisaværingen Jonathan Slettnes Rørslett (19) var ...


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Nato kjefter på Norge

Forsvarsministeren bekrefter overfor Dagbladet at Norge ikke innfrir Nato-mål tilknyttet brigaden. Bjørn Arild Gram forteller også at Nato-toppene har gjort ...


- Natos vurdering er at Norge har tatt viktige steg for å oppfylle kravene til Norge, gjennom de planene som er lagt, men at vi gjerne skulle gjort oppbyggingen litt raskere, sier Gram. - Nato har bedt Norge om å styrke Hæren, vedgår han til Dagbladet. Gram bekrefter også til Dagbladet at Norge heller ikke innfrir Nato-kravet om en mekanisert brigade.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
– Da vinner Russland

Dersom Nato-allierte ikke reagerer raskt nok, men velger å avvente krigens utvikling før tempoet i våpenleveransene økes, er sannsynligheten større for at ...


– Det viktigste vi må fortsette med er europeisk enhet og besluttsomhet i å støtte forsvarerne av Ukraina. Men det vil ta uker, og kanskje flere måneder, før de tunge våpnene kan tas i bruk. – Ukrainas president fortalte om sin nylige diplomatiske aktivitet i Brussel og andre europeiske hovedsteder. Krigen har i flere måneder stått og vippet. Dersom raketten hadde hatt sin opprinnelse i Russland, ville det kunne ha utløst et militært svar fra Nato. Han kan vinne, og vi vet ikke hvor han vil stoppe, advarer den polske presidenten, skriver
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Trolig pro-russisk dataangrep: Natos nettsider nede

Flere nettsider knyttet til forsvarsalliansen Nato skal være nede søndag kveld. Den prorussiske hacker-gruppen Killnet hevder å ha gjennomført et dataangrep ...


Den prorussiske hackergruppen Killnet hevder nedetiden skyldes at de har gjennomført et dataangrep mot Natos nettsider, skriver Prorussisk hackergruppe hevder å ha begått dataangrep mot Nato


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Legger ikke Nato-overvåking til Stavanger

Nato oppretter en egen, koordinerende enhet som skal avdekke svakheter i kritisk, undersjøisk infrastruktur - men ikke i Stavanger, som ordfører Kari Nessa ...


De fleste operatørene på norsk sokkel er lokalisert her, og i tillegg har vi leverandørindustrien som vil kunne bidra med relevant kompetanse og teknologi for å kunne utføre overvåking av undersjøisk infrastruktur». Regionen har verdensledende kompetanse fra utbygging, drift og produksjon av olje- og gassfelt med tilhørende infrastruktur. Ordføreren mener at Stavanger-regionen har åpenbare fortrinn og forutsetninger for lokalisering av et slikt Nato-senter:
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Nato går videre med norsk-tysk initiativ

Nato oppretter et eget koordineringssenter som skal avdekke svakheter i kritisk, undersjøisk infrastruktur.