Bjørn Arild Gram

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Krigen i Ukraina preger forsvarsministeren: – Det var ekstremt sterkt å se

STORTINGET (Nettavisen): Forsvarsministeren fra Senterpartiet er ofte Norges ansikt utad i det internasjonale samarbeidet for å hjelpe Ukraina i sin kamp ...


Det er ikke mye humor i samtalene med Reznikov, men han er en blid, imøtekommende og konstruktiv person i en forferdelig situasjon. – Det er veldig alvor i det jeg jobber med, men jeg føler at det er veldig viktig å stille opp for Ukraina. Det er sterke og alvorlige møter, men de er konstruktive og bra. I skrivende stund har det allerede blitt bestemt at Reznikov skal byttes ut med etterretningssjef Kyrylo Budanov. – Det er klart at han presser på for sine behov, det skulle bare mangle. Når han får spørsmålet om hvordan det er å jobbe med sin ukrainske kollega, forsvarsminister Oleksij Reznikov, blir han raskt engasjert. I artikkelserien Ett år med krig forteller vi historiene om hvordan krigen har påvirket lokalsamfunnet og lokalbefolkningen i Sør-Varanger, Norges eneste grensekommune til kjempen i øst. Dette var altså folk som ikke hadde bakgrunn fra det ukrainske forsvaret, men som skulle bli sendt til fronten. – Jeg brukte de første dagene og påsken på å lese meg opp på hele forsvarsfeltet og ikke bare Ukraina. Hvordan har krigen i Ukraina preget deg på et menneskelig plan? Det var rett til Statsministerens kontor (SMK) for et møte om Ukraina-situasjonen, og der var jeg ganske lenge. Hele året i fjor har vært preget av situasjonen i Ukraina.
show more