Märtha Louise

 
 
Post cover
Image courtesy of "Newsner Norsk"
Prinsesse Märtha Louise bryter stillheten - snakker ut for første gang etter sjokkbeskjeden

Nyheten om at Märtha Louise ikke lenger skulle representere kongehuset kom etter en lengre debatt rundt om prinsessetittelen, hennes offisielle oppgaver for ...


Hadde det vært det samme om jeg hadde vært en mann? Samtidig åpner hun for «comeback» og håper hun på nytt kan representere kongehuset. Og de kommer til å få en annen fra familien, så det kommer til å bli ivaretatt på en god måte. – Jeg har mennesker med funksjonsnedsettelser som mitt felt, og jeg synes at det har vært veldig givende og fantastisk. Og jeg håper jeg har gjort en god jobb for dem også. [NRK](https://www.nrk.no/norge/prinsesse-martha-louise_-lei-meg-for-at-jeg-mistet-oppdragene-for-kongehuset-1.16293154) har gjengitt intervjuet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Kritikken fra Märtha Louise er alvorlig og farlig

I et intervju som den svenske TV-kanalen SVT publiserte søndag, går prinsesse Märtha Louise langt i å antyde at pressen var skyld i at Ari Behn tok sitt liv ...


Det er foruroligende at et medlem av kongefamilien tyr til slike virkemidler. [understreket](https://www.kongehuset.no/artikkel.html?tid=216578&sek=27023) fra kongehusets side at det var viktig for å ivareta tillitsforholdet til det norske folk. Det hverken prinsessen eller SVT klarer å få frem, er at kritikken mot Durek Verretts mange utspill ikke har kommet fra «pressen», men fra fagfolk på ulike områder, formidlet gjennom pressen. Hun påstår at uttalelser, primært fra hennes forlovede, er tatt ut av sammenheng, og at pressen har valgt å tegne et entydig negativt bilde. Det er lett å forstå at det har vært krevende å leve et liv i offentlighetens søkelys. Og for samfunnet er det helt avgjørende at pressen gjør jobben sin på dette området.
show more
Post cover
Image courtesy of "itromso.no"
Selvrettferdig og virkelighetsfjernt fra Märtha Louise

Du leser nå en lederartikkel. Den uttrykker iTromsø sin mening. Märtha Louise har gitt et langt intervju til SVT, i programserien «Min sanning» («min sannhet») ...


Hennes insinuering av at kritikken aldri ville skjedd om hun var en mann, er i tillegg vanskelig å ta på alvor. september 2001 to år før de skjedde, for ikke å glemme at han påstår å være en krysning av ei romøgle og en Andromeda (en mytologisk figur). Märtha Louise hevder at hun har måttet betale en høy pris for denne kjærligheten, og for å ha gått egne veier.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Märtha Louises sannhet og kunsten å holde seg relevant

Märtha Louise snakker på svorsk, eller tidvis helt svensk, til SVT om hvordan hun opplever å ha måttet betale en dyr pris for kjærligheten til Durek Verrett og ...


Hun vrir det heller til at mediene har gjort det vanskelig også for Verrett, og at det er det som var årsaken til at hun måtte slutte å representere kongehuset. Hun sier at hun ikke mener det samme som ham om alt, men at hun ikke vil gå inn i diskusjonen. Her er det andre som har ansvaret for det som er vondt. Ved å møte kritikk og motstand med å si at den ikke er representativ for hva vanlige folk mener, og omtale mediene som en slags enhetlig kraft som ikke representerer folk flest, forsøker hun å formidle sin egen sannhet, og et budskap om at folk ikke må tro det de leser. Han har også brukt Märtha Louises prinsessetittel for alt det er verdt i sin markedsføring i sosiale medier. Det er også udiskutabelt at sjamanvirksomheten til Durek Verrett har en langt større rekkevidde nå enn da han ikke ble løftet fram som et nytt tilskudd til den norske kongefamilien. Og også han har den siste tida fått mye plass i offentligheten etter at han forlot kongehuset. Märtha Louise snakker bredt i intervjuet om sitt syn på verden, hvordan hun ser energier og ser mellom verdener. Han har angrepet de britiske mediene og forklart hvorfor han måtte redde både seg selv, kone og barn fra det medietrykket som ødela livet til moren Diana. Märtha Louise snakker på svorsk, eller tidvis helt svensk, til SVT om hvordan hun opplever å ha måttet betale en dyr pris for kjærligheten til Durek Verrett og for å ha gått sine egne veier og tenkt annerledes, og som hun sier, har «gått litt utenom boksen». Märtha Louise har en vanskelig posisjon i det norske kongehuset. Hans mentale helse gikk mye på det at han fikk tyn i media.
show more
Post cover
Image courtesy of "Kampanje"
Over 300.000 så Märtha Louise-intervju på SVT

SVT-programmet «Min sanning» sikret seg det første intervjuet med prinsesse Märtha Louise etter at hun ga fra seg sine offisielle oppdrag for kongehuset.


Underveis i intervjuet spør programlederen om pressen har ansvar for Ari Behns død? - Pressen tok jo selvkritikk etter at han døde, på at man kanskje var litt drøye mot ham, og at han bare fikk kritikk og egentlig var en kjempefin person. Hun kritiserer mediene for deres behandling av både henne selv, forloveden Durek Verrett og hennes avdøde eksmann Ari Behn.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Derfor snakket hun svensk

- Jeg vet at svensker ikke forstår norsk så godt, så derfor har jeg lagt om til «svorsk», forteller hun i intervjuet. At prinsessen er godt kjent med ...


Det er meget alvorlig og svært oppsiktsvekkende at hun velger å skyve all skyld over på mediene på denne måten. Hans mentale helse gikk mye på det at han fikk tyn i media. - Jeg ble litt overrasket da jeg hørte at hun snakket svensk. Men som hun selv sa, så legger hun om fordi mange svensker har problemer med å forstå norsk. Kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) er blant annet faddere til prinsesse Estelle (10) og prins Oscar (6). I tillegg ligger det muligens litt språk igjen i blodet.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Kommentar: Det er bare hyggelig at Märtha snakker svensk

Hun kaller seg høysensitiv, og er åpen om sin egen, trøblete mentale helse etter at barnas far Ari Behn tok sitt eget liv. Hun er dessuten både vittig og ...


Forholdet er både hat og elsk. Slik er det med høyt profilerte mennesker. Hun kan flytte til utlandet og bli en «nobody» om hun vil det. Og det er vel ikke noe galt i å svorske. Hun er dessuten både vittig og selvironisk. Om en kongelig vil ha fred og ro, stiller hun hverken opp i SVT eller i Oprah.