Moldova

 
 
Post cover
Image courtesy of "Document"
Destabilisering av Moldova

President Maia Sandu anklaget mandag Russland for å bruke provokatører utkledt som demonstranter i den hensikt å skape kaos og et regimeskifte. Russland avviser ...


En ekstra dimensjon er den amerikanske elitestyrken 101s Airborne, som står i Romania. Med krig i Ukraina er det en rekke tilstøtende områder som påvirkes. Russland avviser anklagene kategorisk og sier det er Kyiv som setter ut slike rykter.


Post cover
Image courtesy of "Møre"
Russland avviser skuldingar om kupplanar i Moldova

Sandu hevda måndag at Russland planlegg å styrte Moldovas EU-vennlege regjering ved hjelp av sabotørar og provokatørar forkledd som demonstrantar.


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Flyselskap: Luftrommet over hele Moldova midlertidig stengt – VG Nå: Nyhetsdøgnet

Det er åtte dager, eller 212 timer, etter at jordskjelvet rammet Tyrkia og Syria natt til mandag forrige uke. Tidligere tirsdag ble også en kvinne reddet ut av ...


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Moldovas president anklager Russland for kupplaner

President Maia Sandu i Moldova anklager Russland for å planlegge å styrte landets Europa-vennlige styre med hjelp av sabotører forkledd som demonstranter.


Han ble i oktober satt på USAs sanksjonsliste på grunn av forbindelser til Russlands regjering. Landet fikk status som søkerland til EU i fjor sommer. Hun åpnet ikke for spørsmål etter uttalelsen.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Stengte luftrommet

Moldovas luftfartsmyndigheter bekrefter at landets luftrom igjen er åpnet, skriver avisen Ziarul de Garda tirsdag ettermiddag.


President Maia Sandu anklaget mandag Russland for å planlegge kupp i det lille landet, som ligger mellom Romania og Ukraina. Stengingen skjedde på et tidspunkt da forholdet mellom Russland og den tidligere Sovjet-republikken er blitt stadig mer anspent. Av hensyn til sikkerheten for den sivile luftfarten var luftrommet stengt i snaut tre og en halv time, ifølge myndighetene.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Luftrommet over hele Moldova var midlertidig stengt

AirMoldova er det nasjonale flyselskapet i landet. Klokken 13.47 lokal tid melder Moldovas luftfarttilsyn at luftrommet igjen er åpnet. Flyselskapet HiSky sa i ...


Moldova er et relativt lite land i Øst-Europa. De skriver at mannskapene i de to flyene ikke kunne bekrefte at det var noe i luften, verken visuelt eller på radar. Det er omtrent i samme tidsrom som da luftrommet over nabolandet Moldova ble stengt, men det er ikke bekreftet at de to hendelsene har noe med hverandre å gjøre. [pressemelding tirsdag ettermiddag ](https://www.mapn.ro/cpresa/17799_precizari-mapn)at de sendte to jagerfly på vingene tirsdag, etter at det ble observert et «lite flyvende objekt» i rumensk luftrom klokken 12.30 lokal tid. [Publika ](https://www.publika.md/spatiul-aerian-al-republicii-moldova-este-inchis_3134379.html)at luftrommet ville være stengt i fire timer. AirMoldova er det nasjonale flyselskapet i landet.
show more
Image courtesy of "adressa.no"
Romania og Moldova melder om ukjente objekter i luftrommet

Romania sendte kampfly på vingene og Moldova stengte luftrommet midlertidig etter meldinger om det som ble antatt å være ballonger i stor høyde.


I Moldova skapte stengningen store problemer for flytrafikken, og flere titalls passasjerfly ble påvirket. De lette i rundt en halvtime før de vendte tilbake til basen. På radar skal det ha lignet en værballong.


Post cover
Image courtesy of "Hangar.no - Nyheter fra norsk og internasjonal luftfart"
Moldova har stengt luftrommet - Hangar.no

Moldova har stengt luftrommet midlertidig, opplyser landets statseide flyselskap Air Moldova. Meldingen ble lagt ut på Facebook tirsdag.


– Kjære passasjerer, for øyeblikket er luftrommet til Moldova stengt. Ukraina grenser til Moldova, og en del av landet, Transnistria, har i flere tiår fungert som en russiskvennlig utbryterrepublikk. Moldova har stengt luftrommet midlertidig, opplyser landets statseide flyselskap Air Moldova.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Russland avviser anklager om kupplaner i Moldova

Russland avviser anklager fra Moldovas president Maia Sandu om at de planlegger å styrte regimet i Chisinau.


Han ble i oktober satt på USAs sanksjonsliste på grunn av forbindelser til Kreml. Landet fikk status som søkerland til EU i fjor sommer. Kreml hevder at det er Ukraina som står bak ryktene i et forsøk på å trekke Moldova inn i en konfrontasjon med Russland.


Post cover
Image courtesy of "smp.no"
Moldovas president anklager Russland for kupplaner

President Maia Sandu i Moldova anklager Russland for å planlegge å styrte landets Europa-vennlige styre med hjelp av sabotører forkledd som demonstranter.


Han ble i oktober satt på USAs sanksjonsliste på grunn av forbindelser til Russlands regjering. Landet fikk status som søkerland til EU i fjor sommer. Hun åpnet ikke for spørsmål etter uttalelsen.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
USA «dypt bekymret» over Moldovas anklager mot Russland

USA er dypt bekymret over anklager fra Moldova om at Russland planlegger å styrte regjeringen i Moldova.


Moldova har erklært seg nøytralt og har ikke ønsket medlemskap i Da Sovjetunionen ble oppløst i 1991, erklærte Moldova seg uavhengig. Han ble i oktober satt på USAs sanksjonsliste på grunn av forbindelser til Kreml. Det er også et av Europas fattigste land. Det siste året har det vært demonstrasjoner mot regjeringen i Moldova, arrangert av oligarken og eksilpolitikeren Ilan Shor. Anklagene har vekket oppsikt.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nordre"
Moldovas president skuldar Russland for kupplanar

Sandus påstand kjem etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalde EU-toppmøtet at ukrainske styresmakter har avdekt ei plan russisk etterretning ...


For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Kundeinformasjon vert ikkje utlevert til tredjepart. Om avisa blir borte på grunn av forhold utanfor seljar sin kontroll, eller andre leveringsproblem, vil seljar sitt erstatningsansvar avgrense seg oppetter til det kjøpar har betalt for tilsvarande tidsrom. Etter fylte 34 år blir abonnementet endra til eit ordinært abonnement og med ordinær pris automatisk. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. Ved kampanjekjøp blir abonnementet endra til eit ordinært abonnement og med ordinær pris automatisk, med mindre oppsigelsen vert mottatt seinast tre dagar før kampanjekoden går ut, eller du kan sjølv seie opp abonnementet på «Min side». Prisar for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. For den enkelte abonnenten vert nye prisar gjeldande frå og med startdato for neste abonnementsperiode. Med abonnementet komplett får du tilgang til alt innhald digitalt (PC, mobil og nettbrett) med E-avis og pluss-sakene. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Meldte om ukjente objekter – Romania sendte kampfly på vingene

Romania sendte kampfly på vingene og Moldova stengte luftrommet midlertidig etter meldinger om det som ble antatt å være ballonger i stor høyde.


I Moldova skapte stengningen store problemer for flytrafikken, og flere titalls passasjerfly ble påvirket. De lette i rundt en halvtime før de vendte tilbake til basen. På radar skal det ha lignet en værballong.