Post cover
Image courtesy of "NRK"
Togfeil førte til avsporing og kjemikaliebrann

Godstoget som sporet av i East Palestine i Ohio i USA i forrige uke, kjørte minst 32 kilometer med en alvorlig feil i akslingen, viser en gransking etter ...


Avsporingen førte til en storbrann i toget som fraktet farlige kjemikalier. Beboerne i området måtte evakueres en uke, skriver Godstoget som sporet av i East Palestine i Ohio i USA i forrige uke, kjørte minst 32 kilometer med en alvorlig feil i akslingen, viser en gransking etter ulykken.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Utslipp av kjemikalier bekymrer etter togulykke i Ohio

Innbyggere i den amerikanske delstaten rapporterer om døde fisk og kyllinger, men myndighetene sier det er trygt å flytte tilbake.


– Ikke si at det er trygt. I deres kunngjøring fra forrige uke heter det at de «ikke har oppdaget noen bekymringspunkter». De påpeker samtidig at det fremdeles er utslipp av kjemikalier fra togene, i luften, på bakken og i vannet. Ombord i togene var farlige kjemikalier. Derfor har de stilt spørsmål om det i det hele tatt er trygt å bo i området. – Ikke si at det er trygt
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
Massive utslipp av giftige kjemikalier etter togulykke i Ohio

En togavsporing i Ohio førte til massive utslipp av giftige kjemikalier. Nå frykter mange for konsekvensene for folk bosatt i nærheten, og hvorfor mediene ...


[Chernobyling Ohio](https://mobile.twitter.com/onlychyld/status/1624438484806307840)». Andre bruker begreper som « [miljømessig katastrofe](https://groundreport.in/how-train-derailment-in-ohio-raised-environmental-disaster-concerns/)». De krever at togselskapet Norfolk Southern Railway (NSR) må finansiere helsetester av beboere i både Ohio og nabostaten Pennsylvania, som ligger i nærheten av ulykkesstedet. Årsaken til ulykken i Ohio blir for tiden etterforsket av National Transportation Safety Board. Fra 4:55 i videoen nedenfor. Til sammen får dette enkelte til å stille spørsmålet: Er USA i krig? I tillegg meldes det om en kvinne som The chemicals were diverted into a trench and burnt off. Alle som oppholdt seg innenfor radius på 1,6 kilometer av ulykkestedet ble bedt om å The train cars contained human carcinogens like vinyl chloride and other toxic chemicals. Lokale myndigheter bestemte deretter å utføre et kontrollert utslipp av de giftige gassene mandag 6. Et søksmål er dessuten varslet.
show more