Bill Gates

 
 
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Støre har funnet sin utenrikspolitiske baby. Bill Gates skal hjelpe ham å nå målet.

(Aftenposten) Helse og vaksine har lenge vært fokus for samarbeidet mellom Norge og en av verdens rikeste menn. Nå er det et enda større problem som skal løses.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Støre har funnet sin utenrikspolitiske baby. Bill Gates skal hjelpe ham å nå målet.

Helse og vaksine har lenge vært fokus for samarbeidet mellom Norge og en av verdens rikeste menn. Nå er det et enda større problem som skal løses.


Videre utvikling av det tette helsesamarbeidet var et viktig tema. Det var også et nytt område Norge og Gates skal jobbe sammen om fremover: klimakrisen. Nå er det et enda større problem som skal løses.


Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Bill Gates i Oslo: – Det vanskeligste menneskeheten har gjort

Arbeidet på laboratoriet får bare en reell betydning hvis vi skalerer det opp, sier Gates om energiomstillingen.


Det er bygget inn i stål og betong og veldig mye annet. – Hydrokarboner bygget inn i vår industrielle økonomi. Bill Gates på energimøte i Oslo: – Det vanskeligste menneskeheten har gjort


Post cover
Image courtesy of "E24"
Bill Gates om det grønne skiftet: – Norge har en viktig rolle å spille

OSLO RÅDHUS (E24): Microsoft-grunlegger Bill Gates er i Norge for å delta på Oslo Energy Forum. Han mener en av hovedutfordringene er å få ned kostnaden på ...


Vi kommer ikke til å finansiere omstilling der, sier Gates. Gavi er et internasjonalt vaksinefond som ble etablert i 2000 med mål om å få ned barnedødelighet. Gates sier han er spent på å se hvilke innovasjoner som vil komme ut av Norge. – Målet er å få grønn teknologi til å koste like mye som det hydrokarboner gjør i dag. Han sier at det er to hovedutfordringer med klimakrisen som må løses. OSLO RÅDHUS (E24): Microsoft-grunlegger Bill Gates er i Norge for å delta på Oslo Energy Forum.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Bill Gates om det grønne skiftet: – Velgerne vil ikke betale prisen

Microsoft-gründeren gjester «oljetoppmøtet» Oslo Energy Forum. Han mener innovasjon er nøkkelen til å løse klimautfordringene på en måte som sikrer ...


Men det snakket vi ikke om direkte, og det er ikke snakk om investeringer i Norge. Han pekte på det å levere nok gass til Europa som regjeringens fremste oppgave, og skrøt blant annet av Equinor. – Vi kommer nok til å samarbeide på en del områder her. I mange tiår har Oslo Energy Forum vært et av de mest topptunge internasjonale arrangementene som regelmessig har funnet sted på norsk jord. – Bill Gates har rett når han sier at hvis du gjør det med pisken på feil måte, kan du få en boomerang og et tilbakeslag. Men det er snakk om investeringer i mellominntektsland, og sørge for at de velger dette og ikke går ned kullveien. Så vi prøver å oppsummere hva har vi lært av denne typen samarbeid mellom industri, regjeringer, finans, FN, som kan være nyttig for energi, sier Støre, og påpeker at Gates også leder initiativet Breakthrough Energy, der målet er nye teknologiske løsninger. Etter at han gikk av som sjef i 2014, har han brukt tid blant annet på filantropi. Det ser vi i mange land. – Nedbyggingen gikk for fort, uten å være erstattet av nok fornybar. Gates er blitt en av verdens rikeste etter at han grunnla teknologigiganten Microsoft på 70-tallet. Utfordringen han peker på er hvor avhengige vi er blitt av billig, fossil energi.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Bill Gates om det grønne skiftet: – Velgerne vil ikke betale prisen

Microsoft-gründeren gjester «oljetoppmøtet» Oslo Energy Forum. Han mener innovasjon er nøkkelen til å løse klimautfordringene på en måte som sikrer ...


Men det snakket vi ikke om direkte, og det er ikke snakk om investeringer i Norge. Han pekte på det å levere nok gass til Europa som regjeringens fremste oppgave, og skrøt blant annet av Equinor. – Vi kommer nok til å samarbeide på en del områder her. I mange tiår har Oslo Energy Forum vært et av de mest topptunge internasjonale arrangementene som regelmessig har funnet sted på norsk jord. – Bill Gates har rett når han sier at hvis du gjør det med pisken på feil måte, kan du få en boomerang og et tilbakeslag. Men det er snakk om investeringer i mellominntektsland, og sørge for at de velger dette og ikke går ned kullveien. Så vi prøver å oppsummere hva har vi lært av denne typen samarbeid mellom industri, regjeringer, finans, FN, som kan være nyttig for energi, sier Støre, og påpeker at Gates også leder initiativet Breakthrough Energy, der målet er nye teknologiske løsninger. Etter at han gikk av som sjef i 2014, har han brukt tid blant annet på filantropi. Det ser vi i mange land. – Nedbyggingen gikk for fort, uten å være erstattet av nok fornybar. Gates er blitt en av verdens rikeste etter at han grunnla teknologigiganten Microsoft på 70-tallet. Utfordringen han peker på er hvor avhengige vi er blitt av billig, fossil energi.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Bill Gates skryter av norske politikere

Den amerikanske forretningsmagnaten Bill Gates skryter under et norgesbesøk av engasjementet norske statsledere har vist for globale helsespørsmål.


Så vi hadde et godt samarbeid. LES OGSÅ: Vi må idémyldre litt hvordan vi kan få fokus på det igjen, sier Gates i et intervju med blant andre


Post cover
Image courtesy of "E24"
Bill Gates roser Norge – og kommer med klima-beskjed

Det er virkelig flott at Norge er så investert i klimaarbeid. Folk kommer til å be dere gjøre mer, sier filantrop Bill Gates til VG.


Nå må vi få de yngre politikerne til å vise det samme engasjementet, sier Gates til VG – Vi kan bruke det til utdanning, for blant annet å hjelpe barn som blir demotivert. Vi må idémyldre litt hvordan vi kan få fokus på det igjen, sier Gates. – Vi er i en tid nå hvor datamaskiner lærer å skrive og lese. [Handelsblatt](https://www.handelsblatt.com/audio/disrupt-podcast/) har Bill Gates uttalt at kunstig intelligens, som ChatGPTChatGPTAI, eller kunstig intelligens, er et område av datateknologi som fokuserer på å utvikle algoritmer og metoder som gir maskiner evnen til å utføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens, som å lære, problemløse, planlegge, gjenkjenne tale og bilder, og forstå naturlig språk. I mange av landene vi jobber treffer folk flest aldri på en doktor og de får aldri komptente helseråd. Vi har ingen synlighet rundt forskjeller i helsetilbud, mener filantropen. – Norge har vært en storartet partner innen global helse. , er den [viktigste nyskapingen](https://www.cnbc.com/2023/02/10/bill-gates-says-ai-like-chatgpt-is-the-most-important-innovation.html) nå. Tenk på klima – det er store møter og aktivister og folk stopper deg på gaten - men antallet mennesker klimaet tar livet av nå er ikke engang én prosent av det tilsvarende tallet for helseulikhet. – Sammenlignet med oljen er det små tall, men det er virkelig flott at Norge er så investert i klimaarbeid. – Det gjelder vaksiner mot malaria og hiv, og det betyr å bruke det til å bistå i helsekonsultasjoner.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagens Medisin"
Bill Gates i Norge: – Hvis du bryr deg om barns liv, vil du jobbe med smittsomme sykdommer

Bill and Melinda Gates Foundation er en av verdens største stiftelser. I 2023 skal stiftelsen bruke 8,3 milliarder dollar på å bekjempe fattigdom, sykdom og ...


Vi og Michael Bloomberg er de to største bidragsyterne i bekjempelsen av røyking i verden, og vi ønsker å sørge for at Afrika ikke får samme utbredelse av røyking som USA og andre land har hatt. Det vil være vanskelig å få det under to prosent, men jeg kan se hvordan vi kan få det ned til to prosent. Vi ønsker å se om vi kan utrydde meslinger, og vi ønsker å redusere antall barn som dør før de fyller fem år fra fem prosent til én prosent, uten å ha forskjeller mellom rike og fattige land. Vi har bevist at en enkelt dose av vaksinen er helt effektiv, og vi jobber nå med å senke prisen og få flere land til å ta den i bruk. Vi er ikke for eller imot smittsomme sykdommer, men det viser seg at hvis du bryr deg om ulikhet og barns liv, vil du hovedsakelig jobbe med smittsomme sykdommer. GAVI er en internasjonal organisasjon grunnlagt i 1999 for å gi vaksiner til barn i utviklingsland.
show more
Post cover
Image courtesy of "Regjeringen.no"
Statsministeren og Bill Gates diskuterte global helse og grønn omstilling

Statsminister Jonas Gahr Støre og Bill Gates diskuterte blant annet global helse, grønn omstilling og sammenhengen mellom disse to temaene da de møttes i ...


Bill Gates og Jonas Gahr Støre var blant initiativtagerne til den globale vaksinealliansen GAVI, et privat-offentlig partnerskap som støtter vaksinering av barn over hele verden. Det er både Bill Gates og jeg opptatt av. –Bill Gates er verdens største private bidragsyter til global helse gjennom sin stiftelse, og vi hadde en god samtale om hvordan vi blant annet kan bruke erfaringene fra pandemien til å styrke beredskapen mot framtidige pandemier.
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
Bill Gates mener innovasjon er nøkkelen til det grønne skiftet

Gates snakket om utfordringene knyttet til klimaendringene, hvor han pekte på hvor avhengige vi er blitt av billig, fossil energi. – Dette er helt sentral ...


[Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!](https://www.documentforlag.no/produkt/kulturkamp-i-klasserommet/) Du kan også [kjøpe den som e-bok her](https://www.documentforlag.no/produkt/kulturkamp-i-klasserommet-e-bok/). – Vi kommer nok til å samarbeide på en del områder her. – Vi har kjent hverandre i mer enn 20 år, siden vi var med på å lansere vaksinealliansen Gavi. – Ett eksempel er at vi må komme oss til et punkt der grønt hydrogen er en billig nok løsning. – Viljen til å få dårligere råd er svært begrenset. Det ser vi i mange land.
show more