Johannes Thingnes Bø

2023 - 2 - 14

Tarjei Bø

Thingnes Bø på vei mot nytt VM-gull: – Helt egen klasse (NRK)

Johannes Thingnes Bø hadde startnummer elleve, men gikk likevel først i mål da han for første gang i karrieren tok VM-gull på normaldistansen.

Dermed har Thingnes Bø nå sjansen til å bli den første som vinner fire individuelle gull i ett og samme mesterskap. – Det var en fantastisk god stående serie. I årets VM i Oberhof med gull i sprint, jaktstart og normaldistansen. Der vartet han opp med en feilfri serie. Men det er alltid et halvminutt eller mer som skiller dem, så jeg tror ingen kan slå han, sier Rees. På den andre skytingen holdt det imidlertid ikke helt. 2022 ble avsluttet med to tredjeplasser i Le Grand-Bornand, men i 2023 har nordmannen rett og slett vært uslåelig. – Han har vist hvor sterk han er de siste dagene. Thingnes Bø selv karakteriserer det som den type forhold som passer ham best. – Det er helt sjukt. Jeg kan ikke huske at en med startnummer 11 krysser mållinja først, sier han imponert. Jeg var sliten selv og jeg skjønte ingenting da jeg kom først i mål og ingen hadde gått der før meg, sier Thingnes Bø.

Explore the last week