Orkla

2023 - 2 - 14

Post cover
Image courtesy of "E24"

Orkla-aksjen faller markant på Oslo Børs: – Ser nedsiderisiko (E24)

Aksjekursen faller markant på Børsen etter at selskapet la frem tall for fjerde kvartal. Analytiker øyner et fortsatt utfordrende første halvår i 2023.

Ved årsskiftet hadde konsernet 20.471 ansatte og 119 fabrikker i 22 land. Selskapet står bak produkter som Grandiosa, Toro, Stabburet, Kims, Nidar og Idun. – De så et volumfall på rundt 3 prosent, både på grunn av en normalisering i markedet etter coronapandemien, men også tap av markedsandeler innen Orkla Care, legger Pedersen til.

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Orkla faller kraftig på børs etter tallslipp: – Alle kostnader eser ut (Dagens Næringsliv)

Marginene går ned og kostnadene øker for Orkla. – Det skaper usikkerhet, sier konsernsjef Nils K. Selte.

Orklas ledergruppe vil i tillegg bestå av fire konserndirektører med ansvar for sentrale konsernfunksjoner: Harald Ullevoldsæter (finansdirektør), Christer Grønberg (hr), Camilla T. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Konsernsjefen i Orkla er klar på at han støtter arbeidet som legges ned. Og det vil bli egne styrer, sa Selte den gang. Orkla skulle deles opp i 12 porteføljeselskaper, der rammen for virksomheten vil være merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Samtidig som Orkla slapp resultatene for tredje kvartal i fjor, meldte selskapet om store strukturelle endringer med virkning fra 1. Det er det samme beløpet som året før. Med den type inflasjon vi ser, er det en ekstrem øvelse som vi ikke har sett maken til de siste 20–30 årene, sier Selte. Det å bare gå på usaklig prisdiskriminering blir feil isolert sett, sier Selte. Regjeringen vil blant annet finne ut av hvem som tjener på at prisene øker. Det er et felles ansvar å opptre ansvarlig. Det skaper usikkerhet fremover, som reflekteres i børsmarkedet, sier konsernsjef Nils K.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Orkla falt 7 prosent på Oslo Børs (Nettavisen)

Orkla falt rundt 7 prosent da Oslo Børs åpnet for handel tirsdag etter at matkonsernet leverte sine kvartalstall. Hovedindeksen på børsen falt 0,06 prosent.

Konsernets resultat før skatt endte på 1,7 milliarder kroner, noe som var en nedgang på 8 prosent. Begge selskapene var blant de fem mest omsatte selskapene tirsdag morgen. Hovedindeksen på Oslo Børs lå etter et kvarters handel på 1.237,4 poeng, ned 0,06 prosent.

Orkla fall 7 prosent på Oslo Børs (Møre)

Tal for fjerde kvartal viser at Orkla opplevde auka kostnader gjennom heile verdikjeda i fjerde kvartal – noko som synest på resultatet.

Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.

Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"

Oslo Børs i rødt – teknologiselskap dundrer ned (Finansavisen)

Ved lunsjtider tirsdag står hovedkursen på Oslo Børs i 1.231, en nedgang på 0,40 prosent fra gårsdagens sluttkurs. Hunter Group leder an fallet med krakk.

Klokken 12.15 faller aksjen 14,56 prosent til 13,03 kroner per aksje. [Resultatdager er gode dager å selge på](/finans/2023/02/14/7985267/dette-er-den-beste-dagen-a-selge-aksjer?internal_source=sistenytt),» sier Finansavisens kommentator Karl Johan Molnes. Industrigiganten faller 2,74 prosent til 76,56 kroner per aksje. Tirsdag leder den imidlertid an i oppgangen, med en økning i aksjekursen på 30 prosent, på lavt volum. [76 millioner kroner svakere enn ventet](/industri/2023/02/14/7984920/orkla-skuffet-stort-i-fjerde-kvartal). Både Brent-oljen og WTI-oljen faller tirsdag.

Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"

Varsko fra Vestlandet, Orkla-sjefen og Rystad om oljerush i USA (Finansavisen)

USAs oljeproduksjon øker enormt og mye mer enn man kan få inntrykk av, advarer Rystad Energys Jarand Rystad.

Post cover
Image courtesy of "E24"

Orkla-aksjen falt markant på Oslo Børs: – Ser nedsiderisiko (E24)

Aksjekursen falt markant på Børsen etter at selskapet la frem tall for fjerde kvartal. Analytiker øyner et fortsatt utfordrende første halvår i 2023.

Ved årsskiftet hadde konsernet 20.471 ansatte og 119 fabrikker i 22 land. Selskapet står bak produkter som Grandiosa, Toro, Stabburet, Kims, Nidar og Idun. – De så et volumfall på rundt 3 prosent, både på grunn av en normalisering i markedet etter coronapandemien, men også tap av markedsandeler innen Orkla Care, legger Pedersen til.

Post cover
Image courtesy of "Kampanje"

Orkla øker Grandiosa-salget med 150 millioner kroner: - Vi står godt ... (Kampanje)

Med kjente merkevarer som Grandiosa, Nidar, Sætre og Zalo i handlekurven t norske forbrukere kunne merkevaregiganten Orkla se omsetningen i fjor stige til ...

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Orkla falt kraftig på børs etter tallslipp: – Alle kostnader eser ut (Dagens Næringsliv)

Marginene går ned og kostnadene øker for Orkla. – Det skaper usikkerhet, sier konsernsjef Nils K. Selte.

Orklas ledergruppe vil i tillegg bestå av fire konserndirektører med ansvar for sentrale konsernfunksjoner: Harald Ullevoldsæter (finansdirektør), Christer Grønberg (hr), Camilla T. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Konsernsjefen i Orkla er klar på at han støtter arbeidet som legges ned. Og det vil bli egne styrer, sa Selte den gang. Orkla skulle deles opp i 12 porteføljeselskaper, der rammen for virksomheten vil være merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Samtidig som Orkla slapp resultatene for tredje kvartal i fjor, meldte selskapet om store strukturelle endringer med virkning fra 1. Det er det samme beløpet som året før. Med den type inflasjon vi ser, er det en ekstrem øvelse som vi ikke har sett maken til de siste 20–30 årene, sier Selte. Det å bare gå på usaklig prisdiskriminering blir feil isolert sett, sier Selte. Regjeringen vil blant annet finne ut av hvem som tjener på at prisene øker. Det er et felles ansvar å opptre ansvarlig. Det skaper usikkerhet fremover, som reflekteres i børsmarkedet, sier konsernsjef Nils K.

Post cover
Image courtesy of "Kampanje"

Orkla øker Grandiosa-salget med 150 millioner kroner: - Vi står godt ... (Kampanje)

Med kjente merkevarer som Grandiosa, Nidar, Sætre og Zalo i handlekurven til norske forbrukere, kunne merkevaregiganten Orkla se omsetningen i fjor stige ...

Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"

Gått ut på dato (Finansavisen)

Orklas merkevarer sliter i konkurransen med private merker. Den så ikke selskapet komme. Hele forretningsmodellen virker å ha gått ut på dato.

feb.

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Orkla falt kraftig på børs etter tallslipp: – Alle kostnader eser ut (Dagens Næringsliv)

Marginene går ned og kostnadene øker for Orkla. – Det skaper usikkerhet, sier konsernsjef Nils K. Selte.

Orklas ledergruppe vil i tillegg bestå av fire konserndirektører med ansvar for sentrale konsernfunksjoner: Harald Ullevoldsæter (finansdirektør), Christer Grønberg (hr), Camilla T. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Konsernsjefen i Orkla er klar på at han støtter arbeidet som legges ned. Og det vil bli egne styrer, sa Selte den gang. Orkla skulle deles opp i 12 porteføljeselskaper, der rammen for virksomheten vil være merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Samtidig som Orkla slapp resultatene for tredje kvartal i fjor, meldte selskapet om store strukturelle endringer med virkning fra 1. Det er det samme beløpet som året før. Med den type inflasjon vi ser, er det en ekstrem øvelse som vi ikke har sett maken til de siste 20–30 årene, sier Selte. Det å bare gå på usaklig prisdiskriminering blir feil isolert sett, sier Selte. Regjeringen vil blant annet finne ut av hvem som tjener på at prisene øker. Det er et felles ansvar å opptre ansvarlig. Det skaper usikkerhet fremover, som reflekteres i børsmarkedet, sier konsernsjef Nils K.

Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"

Orkla falt 7 prosent på Oslo Børs (Radio Haugaland)

Økonomi og næringsliv: Tall for fjerde kvartal viser at Orkla opplevde økte kostnader gjennom hele verdikjeden i fjerde kvartal – noe som synes på ...

Begge selskapene var blant de fem mest omsatte selskapene tirsdag morgen. Konsernets resultat før skatt endte på 1,7 milliarder kroner, noe som var en nedgang på 8 prosent. Etter 15 minutters handel falt matkonsernet rundt 7 prosent på Oslo Børs.

Explore the last week