Sofie Elise

2023 - 2 - 14

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

NRK vil ha «grundig prat» med Sophie Elise etter Instagram-bilde (VG Nå)

NRK varsler en «grundig prat» med samarbeidspartner Sophie Elise, etter at influenceren publiserte og kort tid senere slettet et bilde på Instagram.

– Målgruppen er mellom 15 og 30 år, en målgruppe vi sliter med å treffe i NRK. Influencer Emma Ellingsen har 654.000. Skuespiller Herman Flesvig har 666.000. Vi sliter med å nå jenter, sa Rune Lind, redaksjonssjef i NRK Underholdningsavdelingen, til VG i september, på spørsmål om hvem de ønsker å nå med «Sophie & Fetisha». Hansens innlegg ble ifølge ham selv fjernet av Instagram. NRK varsler «en grundig prat» med samarbeidspartner Sophie Elise, etter at influenceren publiserte og kort tid senere slettet et bilde på Instagram.

Omstridt Sophie Elise-bilde får ingen konsekvenser for NRK ... (NRK)

Sophie Elises virale Instagram-bilde får ikke konsekvenser for samarbeidet mellom henne og NRK. Det har kommet 800 klager til Kringkastingsrådet.

Sophie Elise Isachsen er tilknyttet NRK gjennom podkasten «Sophie og Fetisha». Dette er et bilde som er med på å svekke forebyggingen. For det var altså problemet mitt – piller, sa Isachsen i den første podkast-episoden som ble sluppet i september i fjor. Rekorden er 6000 klager på en sak, om «Faten tar valget». Den er en av de ti mest innklagde sakene i Kringkastingsrådets historie. – Vi har i dag snakket med Sophie Elise.

Mads Hansen: Avslører: Derfor ble Sophie Elise-bildet fjernet (Dagbladet.no)

Mads Hansen videredelte Sophie Elises omdiskuterte bilde. Kort tid seinere ble det fjernet.

Hansen er tilknyttet VGTV, og har vært det i flere år. Dagbladet har også forsøkt førstnevntes manager. - Det var Instagram som slettet det. Det er første gang jeg har møtt henne. Jeg hilste på henne for første gang på et arrangement forrige uke. - En grundig prat

Reagerer på Sophie Elise-oppførsel: - Uakseptabelt (TV 2)

Flere av dem som har klaget Sophie Elise Isaksen (28) inn til Kringkastingsrådet trekker frem at hun er en tidligere «vinner» av Gullbarbie-prisen.

Likevel mener vi at det er viktig at Sophie Elise tar ansvar for egne handlinger og anerkjenner feilen hun har gjort, uavhengig av samarbeidet med NRK. «Det er rett ut forkastelig at NRK vier plass og lønner Sophie Elise i påskudd av at unge jenter trenger et forbilde. At jeg og resten av landet må være med å betale galskapen dere holder på med, er en skam! Å dele et slikt bilde, uavhengig av om det er noe ulovlig som har skjedd eller ikke, er uakseptabelt for alle, men særlig for en offentlig person som Sophie Elise. Flere av disse har sendt en klage til Kringkastingsrådet, fordi klagerne tror posens innhold er en form for dop. [mottatt rundt 550 klager](https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/raser-mot-nrk-etter-sophie-elise-bilde-nok-far-vaere-nok/15506250/) som omhandler Sophie Elise Isachsen og et Instagram-bilde.

Post cover
Image courtesy of "Kampanje"

Klagestorm på Sophie Elise - NRK har mottatt over 100 klager (Kampanje)

Det var på søndag at influenser Sophie Elise Isachsen publiserte et bilde av seg selv med ei venninne på Instagram. På bildet, som ble slettet etter kort tid, ...

Podkasten blir laget av NRK og publisert på NRKs plattformer. På bildet kunne man imidlertid se at venninnen holdt en liten gjennomsiktig pose med hvitt innhold i. Det var på søndag at influenser Sophie Elise Isachsen publiserte et bilde av seg selv med ei venninne på Instagram.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

NRK: Omstridt bilde får ingen konsekvenser for samarbeid med ... (Aftenposten)

Dette sier NRK-redaktør til Aftenposten: – Gitt de opplysningene Sophie Elise har gitt oss, så får ikke dette konsekvenser for samarbeidet mellom henne og ...

På bildet står Isachsen ved siden av en venninne som også er en kjent influenser. Venninnen holder en liten transparent plastpose med noe hvitt i. Søndag publiserte influenser Sofie Steen Isachsen – bedre kjent som Sophie Elise – et bilde til sine 580.000 følgere på Instagram.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

NRK-uro etter Sophie Elise-avgjørelse: – Vi er bekymret (Nettavisen)

Isachsen er for tiden tilknyttet NRK hvor hun har podkasten «Sophie & Fetisha» sammen med venninnen Fetisha Williams (28). NRK valgte å ikke kommentere saken ...

Da har ikke NRK råd til at det oppstår spekulasjoner eller at publikum er i tvil over hvilke verdier NRK formidler gjennom sine frilansere. – Det har vært mye styr rundt den fordi NRK er statskanalen. – Vi bare køddet, og det er jo nesten ikke lov til å gjøre lenger. Sophie Elise Isachsen er en av de mest omtalte personene i Norge og en av de største influenserne i landet. Bodahl-Johansen mener derfor at NRK har et stort ansvar når det gjelder å formidle sine verdier ved bruk av profiler som Isachsen. Det viser også at den bekymringen jeg har for omdømmet er reell. Podkasten hadde premiere i slutten av september i fjor, og første episode startet mildt sagt med et brak. Bildet er av Isachsen selv og en annen influenser, som holder det som ser ut til å være en liten, gjennomsiktig pose med noe som kan se ut som et hvitt pulver. Å forskjellsbehandle frilansere og faste ansatte når det gjelder etiske vurderinger eller reglement, det mener jeg er problematisk og det må kanalen selv ta ansvar for, sier presseksperten. Saken har skapt engasjement, og flere har tatt til sosiale medier for å uttrykkes sine meninger om saken. – Vi er uenig i denne forskjellsbehandlingen. NRK valgte å ikke kommentere saken før de var i dialog med 28-åringen, men tirsdag ettermiddag uttalte statskanalen seg for første gang.

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Over 800 klager til Kringkastingsrådet etter Sophie Elise-bilde (Dagsavisen)

Kringkastingsrådet har fått et stort antall klager som følge av et slettet Instagram-bilde fra influenseren Sophie Elise, som har en podkast hos NRK.

Klager på NRK og kringkasterens programmer kommer inn til rådet, som møtes 8-10 ganger i året. Kringkastingsrådet er et rådgivende organ for NRK, som drøfter og uttaler seg om hovedlinjene i NRKs programvirksomhet. I november behandlet rådet 42 klager på at NRK hadde gitt plass til podkasten «Sophie & Fetisha», og siden har det kommet nye klager med ujevne mellomrom. På generelt grunnlag sier avsnittsleder Anne Katrin Storsveen Oppegaard i Nettpatruljen i Oslo politidistrikt til Dagbladet at det ikke er greit at influensere avbildes med det som kan oppfattes som narkotika i sosiale medier. Skarrud forteller at en del av klagene gjelder Isachsen som rollemodell, og holdningene hun framhever. «Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen», sto det i teksten under bildet, som ble slettet etter kort tid.

Explore the last week