Sturla Holm Lægreid

2023 - 2 - 14

Oberhof

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Det avgjørende valget bak eventyret (Aftenposten)

OBERHOF (Aftenposten): Sturla Holm Lægreid herjer i VM. Her er historien om da han fikk beskjeden alle utøvere frykter, den kloke spådommen og legen som kan ...

Men Sturla Holm Lægreid (25) leverer også et fenomenalt VM. OBERHOF (Aftenposten): Sturla Holm Lægreid herjer i VM.

Reagerer på VM-versjon av «Ja, vi elsker»: – Bør verkeleg ikkje ... (NRK)

Dei norske utøvarane har vorte vande til å høyre nasjonalsongen i Oberhof, men likevel er det noko som er annleis. Høyrer du forskjellen?

– Eg forstår at folk reagerer når ein er vande til noko anna, men eg oppfattar ikkje endringane som radikale. – Tempoet på den versjonen var litt saktare enn normalt, utan at det er noko stort problem. Det er eit veldig stort brot med tradisjonen for nasjonalsongen vår, meiner Simonsen. Han har ei heilt anna harmonisering (andre akkordar) enn slik som det blir spelt i Noreg. Det er ein tysk versjon. Men, men, det fungerer, det, seier Lægreid og gliser.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Lægreid tok gull i første forsøk: – Setter det høyest (VG Nå)

Bare åtte nordmenn hadde vunnet 20-kilometeren, den klassiske skiskytterdistansen, i VM siden 1958. Så dukket Sturla Holm Lægreid (25) opp og tok gull i ...

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Sturla Holm Lægreid måtte ta grep – led av «overmeditering» (VG Nå)

OBERHOF (VG) Sturla Holm Lægreid (25) ble kjent for mediteringen etter gjennombruddet som skiskytter, men måtte ta grep da det ble for mye av det gode.

– Det har ofte vært et tema blant journalister og lagkamerater. – Ja, i perioder led jeg av overmeditering. Nå har jeg funnet en fin balanse, og mediterer ikke for mye. Visualisering – å se for seg konkurransene – er nå det mentale verktøyet han bruker mest, mens mediteringen kan tas frem om han trenger det. Det har funket riktig bra, men jeg har erfart at det ikke har vært like nødvendig når rutinene har falt på plass, sier På fire renn har han gull på mixed stafett, sølv på jaktstart og normaldistanse, og bronse på sprinten.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Sturla Holm Lægreid måtte ta grep – led av «overmeditering» (Aftenposten)

OBERHOF (VG) Sturla Holm Lægreid (25) ble kjent for mediteringen etter gjennombruddet som skiskytter, men måtte ta grep da det ble for mye av det gode.

– Det har ofte vært et tema blant journalister og lagkamerater. – Ja, i perioder led jeg av overmeditering. Nå har jeg funnet en fin balanse, og mediterer ikke for mye. Visualisering – å se for seg konkurransene – er nå det mentale verktøyet han bruker mest, mens mediteringen kan tas frem om han trenger det. Det har funket riktig bra, men jeg har erfart at det ikke har vært like nødvendig når rutinene har falt på plass, sier På fire renn har han gull på mixed stafett, sølv på jaktstart og normaldistanse, og bronse på sprinten.

Explore the last week