Mowi

 
 
Post cover
Image courtesy of "borsen.no"
Skal kutte hundrevis av stillinger

Laksekjempen Mowi skal kutte 435 jobber - uavhengig av lakseskatten, melder E24. Til avisa sier administrerende direktør Ivan Vindheim om at det skal spares ...


Havbruksnæringen sysselsetter i dag 60 000 mennesker langs kysten, og til syvende og sist er det dem, samt fremtidige arbeidsplasser, dette vil gå ut over, uttalte han om lakseskattforslaget. Til avisa sier administrerende direktør Ivan Vindheim om at det skal spares inn 270 millioner kroner i 2023. Han skrøt av at Mowi er en av Norges største jobbskapere, og står bak 1 av 300 arbeidsplasser her i landet.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Mowi skal kutte 435 jobber uavhengig av lakseskatten

Jobbkuttene skal ikke skje ved oppsigelser, men hvor mange stillinger som går tapt på kysten i Norge, vil Mowi-sjefen ikke si.


Hvor stor laksen kan være før den slutter å være postsmolt, er ikke klart definert. – Det gjelder jo i hele samfunnet. Det er i hovedsak snakk om fire anlegg for postsmoltpostsmoltPostsmoltstadiet er definert som den første perioden etter at laksen har gått igjennom smoltifiseringen, dvs.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Sjømatgiganten Mowi skal kutte 435 jobber

Mowi sier de skal kutte 435 stillinger. Dette skal ikke skje med oppsigelser, men sjef Ivan Vindheim vil ikke si hvor mange stillinger som går tapt i Norge.


[


Post cover
Image courtesy of "Hardanger Folkeblad"
(+) Mowi skal kutte over 400 jobber. Men ingen må gå i Bergen.

Mowi varsler store kutt, men det skal ikke skje ved oppsigelser, forsikrer kommunikasjonsdirektøren. Samtidig melder selskapet om rekordresultat.


Hardanger Folkeblad er ein del av Amedia, og vi er ansvarlege for dine data. Mowi varsler store kutt, men det skal ikke skje ved oppsigelser, forsikrer kommunikasjonsdirektøren. Samtidig melder selskapet om rekordresultat.


Post cover
Image courtesy of "Rana Blad"
Rekordresultat for Mowi i 2022

Mowi hadde i fjor sitt beste år noensinne. Laksegiganten fikk et resultat før skatt på en milliard euro, rundt 10,8 milliarder kroner.


I Norge ble det produsert rekordhøye 294.000 tonn. I fjor produserte Mowi 464.000 tonn laks, 4.000 tonn over det som ble estimert for et år siden. For første gang i Mowis nær 60 år lange historie hadde selskapet en inntjening på over en milliard euro, med et samlet operasjonelt driftsresultat på 1.005 millioner euro i 2022, skriver Mowi i en børsmelding onsdag.
show more
Post cover
Image courtesy of "IntraFish.no | De siste nyhetene om oppdrettsnæringen."
Best i Nord-Norge, men flere segmenter i Mowi fikk rekordsterke resultater

Marginvinneren i kvartalet var igjen Nord-Norge, men hverken region Vest eller region Sør var langt bak denne gangen, sa Mowi-sjef Ivan Vindheim onsdag.


– Vi takker de ansatte for det flotte resultatet i en periode hvor innkjøp av råvarer har vært utfordrende, sa han om fôrvirksomheten. – Vi takker våre ansatte for det gode resultatet, sa Vindheim om foredlingsvirksomheten. Både foredlingsvirksomheten (consumer products) og fôrdivisjonen hadde rekordresultater.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Sjømatgiganten Mowi skal kutte 435 jobber

Kuttet er uavhengig av lakseskatten. Mowi-sjef Ivan Blindheim vil ikke si hvor mange stillinger det er snakk om . E24 skriver at selskapet nå lanserer et ...


Det betyr blant annet at 435 årsverk skal kuttes. – Det er ikke snakk om oppsigelser, men naturlige avganger, sier Blindheim til avisen. Mowi-sjef Ivan Blindheim vil ikke si hvor mange stillinger det er snakk om .


Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Laksegiganten Mowi struper kostnadene – fant 1200 områder for kostnadskutt

Laksekjempen Mowi produserer mer laks med færre ansatte. Selskapet fortsetter å lete etter forbedringer, og reduserer antall ansatte. Nå er det redusert med ...


Laks er en global vare – og hvem vet hva fremtiden vil bringe, sa Vindheim. Det handler ikke bare om direkte kostnader, men også om å spare tid, og ikke minst få ned klimagassutslippene våre, sier Vindheim, og forteller stolt at selskapet er blitt kåret til verdens mest effektive bærekraftige av animalsk protein av amerikanske Fairr i flere år. – Prisene er helt fantastiske. – Reisekostnadene i konsernet er omtrent halvert fra 2019-nivå. Høy inflasjon gjør det «viktigere enn noen gang» å holde kostnadene i sjakk. Økningene i produksjonen er kommet tross nedgang i antall ansatte. Selskapet har identifisert rundt 1200 områder hvor det kan spare penger. – Det skjer gjennom naturlig avgang. Det er rundt 100.000 tonn mer enn hele Norges kjøttproduksjon, eller nær 20 prosent av verdens lakseproduksjon. I 2019 hadde Mowi-konsernet 14.998 fulltidsansatte. Vi har 11.500 kolleger som står opp hver dag og legger ned hardt arbeid. 2022 ble et historisk godt år, og det ligger mange, mange arbeidstimer bak det, sier Vindheim.
show more
Post cover
Image courtesy of "Hardanger Folkeblad"
(+) Mowi skal kutte over 400 jobber. Men ingen må gå i Bergen.

Mowi varsler store kutt, men det skal ikke skje ved oppsigelser, forsikrer kommunikasjonsdirektøren. Samtidig melder selskapet om rekordresultat.


Hardanger Folkeblad er ein del av Amedia, og vi er ansvarlege for dine data. Mowi varsler store kutt, men det skal ikke skje ved oppsigelser, forsikrer kommunikasjonsdirektøren. Samtidig melder selskapet om rekordresultat.


Post cover
Image courtesy of "Avisa Nordhordland"
(+) Mowi skal kutte over 400 jobbar

Mowi varslar store kutt, men det skal ikkje skje ved oppseiingar, seier kommunikasjonsdirektøren til BA. Samtidig melder selskapet om rekordresultat.


Avisa Nordhordland er ein del av Amedia, og vi er ansvarlege for dine data. Mowi varslar store kutt, men det skal ikkje skje ved oppseiingar, seier kommunikasjonsdirektøren til BA. Samtidig melder selskapet om rekordresultat.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Mowi-sjefen nektere å gi opp, Salmon Evolution vil innta Korea og nyboligsalget raser

15.02.2023 Sjømat dominerer dagens sending der vi både hører fra Mowi-sjef Ivan Vindheim som leverer rekordtall for 2022 og snakker om fremtidsutsiktene med ...


I studio kommer Salmon Evolution-sjef Trond-Håkon Schaug Pettersen som både jobber med å utvide selskapets første oppdrettsanlegg på land nord for Molde, samtidig som det legges planer for anlegg i både Sør-Korea og Nord-Amerika. Vi oppsummerer også andre nyheter som har preget dagen, inkludert jobbytter i Nordea og et nyboligmarked som bare faller. Sjømat dominerer dagens sending der vi både hører fra Mowi-sjef Ivan Vindheim som leverer rekordtall for 2022 og snakker om fremtidsutsiktene med lakseskatten hengende over hodet.
show more