Strømstøtte

 
 
Post cover
Image courtesy of "Arbeidets Rett"
(+) Ny timebasert beregning for strømstøtte, og slik blir støtten til bøndene

Regjeringen innfører en ny, timebasert beregning for strømstøtte. Og for bønder og gartnere forlenges også strømstøtten.


Regjeringen innfører en ny, timebasert beregning for strømstøtte. Arbeidets Rett er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Og for bønder og gartnere forlenges også strømstøtten.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Slik blir den nye strømstøtteordningen

Onsdag kveld la han, sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Aasland, fram de nye strømtiltakene. – Dette skal gi folk ...


Partene i arbeidslivet, ved LO og NHO, får anledning til å stille med en observatør hver. Vi foreslår også at industribedrifter som tidligere kun har kunnet inngå industrikraftavtaler på sju år eller lenger, skal ha mulighet til å inngå fastprisavtaler med varighet ned til tre år. Det jobbes også med en ordning som gjør at husholdninger i private strømnett blir inkludert, og dette forslaget sendes ut på høring. – Nå ønsker vi også å åpne for kontrakter med variabelt forbruk slik at det ikke må avtales på forhånd hvor mye strøm kundene skal kjøpe til fastpris og når. Det er politisk styring som gjør at været og naturressursene i Norge blir til fornybar og ren kraft som vi stifter bekjentskap med i strømkontakten og lysbryteren hver eneste dag. Det er politisk styring som gjør at vi kan utvikle strømstøtteordninger som kraftig reduserer strømregningene til folk, fortsatte han.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Nettselskap mener ny strømstøtte ikke vil monne mye

Norges største nettselskap, Elvia, tror ikke regjeringens nye strømstøtte vil hjelpe særlig for folk flest. Statsministeren mener regnestykket ikke stemmer.


Og med dette opplegget hvor du får støtte time for time så har du en større sikkerhet enn det du hadde før, sier Støre. – I fjor høst så var prisene jamt høye i august. På sommeren blir det lavere, da snakker vi 10 til 30 kroner i måneden, sier kommunikasjonssjef i Elvia Morten Schau. Så man kan ikke gange dette med tolv og få årsgjennomsnittet, sier Schau. I dag blir forbrukerne kompensert på grunnlag av en månedlig gjennomsnittspris. Da snakker vi i vintermånedene.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Strømstøtten skal endres – nye tall viser hvor mye det kan bety

Onsdag kveld legger regjeringen fram en endring av strømstøtteordningen. NRK har denne uken kommet med flere lekkasjer. For vanlige forbrukere skal det være ...


I tillegg var det særlig i starten av måneden perioder der prisene fortsatt var lav tidlig på morgenen når nattsenkede panelovner starter å jobbe. For eksempel kan en som lader elbil på natta bruke mye strøm når prisen oftest er billigst. Det kan gjøre at strømstøtten dekker mer enn 90 prosent. I januar var i praksis frykten for energikrise over. På månedens siste dag var gjennomsnittsprisen 4,56 kroner, og de verste pristoppene kom når folk flest bruker mye strøm. Mens i januar tjente kundene 18 kroner. November var en svært spesiell måned. I desember var differansen 188 kroner. Strømstøtten skal være 90 prosent av strømprisen over 87,5 øre (70 øre + mva). Dette var riktignok med et svært lavt forbruk. Det betyr at «din gjennomsnittspris» normalt vil være høyere enn hva strømstøtten regnes ut på. Det viser enorme svingninger både mellom husstander – men også fra måned til måned.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tidens Krav"
Nå blir det innført ny ordning for strømstøtte

Regjeringen forlenger strømstøtteordningen ut 2024, og det innføres en ny, timebasert beregning for strømmstøtte.


Vi foreslår også at industribedrifter som tidligere kun har kunnet inngå industrikraftavtaler på 7 år eller lenger, skal ha mulighet til å inngå fastprisavtaler med varighet ned til tre år. – Nå ønsker vi også å åpne for kontrakter med variabelt forbruk slik at det ikke må avtales på forhånd hvor mye strøm kundene skal kjøpe til fastpris og når. Det jobbes også med en ordning som gjør at husholdninger i private strømnett blir inkludert, og dette forslaget sendes ut på høring. Det er politisk styring som gjør at været og naturressursene i Norge blir til fornybar og ren kraft som vi stifter bekjentskap med i strømkontakten og lysbryteren hver eneste dag. Det er politisk styring som gjør at vi kan utvikle strømstøtteordninger som kraftig reduserer strømregningene til folk, fortsatte han. * Strømstøtten blir satt til 90 prosent støtte over 70 øre hele året.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Regjeringen legger frem nye strømtiltak

Regjeringen gjør samtidig endringer for fastprisavtaler til industribedrifter. Det settes også ned et ekspertutvalg som skal vurdere prisfastsettelsen på ...


– Modellene som vurderes av utvalget skal kunne sikre den norske forsyningssikkerheten på kort og lang sikt. Utvalget skal vurdere hvilke tiltak på kort og lang sikt som kan sikre strømbrukere lavere og mer forutsigbare priser, innenfor handlingsrommet i EØS-avtalen. Omleggingen skal sendes på høring. – Tiltakene vi presenterer i dag skal gi folk trygghet om at fellesskapet kommer til å fortsette å stille opp i en tid med energikrise og høye strømpriser. Regjeringen melder samtidig at industribedrifter som tidligere kun har kunnet inngå industrikraftavtaler på 7 år eller lenger, får med dette forslaget muligheten til å inngå fastprisavtaler med varighet ned til tre år. Regjeringen tar samtidig grep for å inkludere flere i strømstøtteordningen for husholdninger.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Lyse om ny strømstøtte: – Nå blir det enklere for forbrukerne

Kommunikasjonssjef for energi i Lyse, Atle Simonsen, fulgte nøye med på onsdagens pressekonferanse og sier til Aftenbladet at de er positive til endringene som ...


Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Les hele saken med abonnement – Det er bra at staten tar en større andel av folks strømregning.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Strømstøtte ut 2024 – mer hjelp om sommeren

Ordningen med strømstøtte utvides ut 2024. Regjeringen vil også gi forbrukerne mer strømhjelp om sommeren og gjør visse endringer for bedriftene.


– Vi er glade for at regjeringa omsider kommer med en forsterka strømstøtte. Regjeringen må få opp farta, for dette har Venstre og andre mast om i over ett år allerede, sier Elvestuen. – En støtte basert på timesprisene er bra og riktig. Det mest konkrete grepet, strømstøtte beregnet for hver time, må de til og med utsette fordi de har slitt med å bestemme seg. Regjeringen har ikke tatt initiativ til forhandlinger med Storbritannia og EU. – Det vi snakker om her er småtteri. Regjeringen legger nå enda bedre til rette for langsiktige kraftkontrakter med stabile priser for bedriftene. Han sier man skal sette ned et utvalg for hvordan prisene i det norske strømmarkedet blir til. – For LO handler dette om arbeidsplassene til medlemmene våre. Støre sier det skal bli lettere å følge med i strømprisen. Nå skal det bli mulig at kundene bare betaler for den strømmen de faktisk bruker, sier energiministeren. - Regjeringen forslår heller ikke å endre innslagspunktet i støtteordningen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Frolendingen"
Disse får strømstøtte i Froland: Ber om over 34 000 i strømstøtte

Over 20 lag og organiasjoner i Froland har søkt om støtte til å betale strømregningen for oktober og desember 2022. Nå har mange av de fått pengene, ...


Du plikter å holde Frolendingen AS oppdatert om endringer av adresse eller lignende relevant for abonnementsforholdet. Du kan når som helst si opp ditt abonnement på Frolendingen AS. Frolendingen AS bruker opplysningene dine for å gjennomføre og administrere avtaleforholdet. Vi ber deg ta kontakt med oss for å rette opplysninger som skulle vise seg å ikke være korrekte. Det er bare papiravisa som kan stoppes inntil videre. Du kan når som helst kreve at vi sletter opplysningene, dersom disse ikke lenger er nødvendige for å gjennomføre avtaleforholdet mellom deg og Frolendingen AS. Melding bør du gi skriftlig. Du har rett til innsyn i de opplysningene som Frolendingen AS har registrert om deg. Du har da rett til å gå i fra avtalen ved å gi melding til Frolendingen AS innen 14 dager etter at du har mottatt skjemaet for angreretten. Ved kjøp av Frolendingen AS på nettet har du angrerett i samsvar med Lov om opplysningsplikt og angrerett mv ved fjernsalg og salg utenfor fast utsalgssted. Vi leverer papiravisa til den adressen du har oppgitt. Papiravisa leverer onsdager.
show more
Post cover
Image courtesy of "Varingen"
(+) Disse organisasjonene har søkt om strømstøtte

Den 15. februar var fristen for frivillige lag og organisasjoner til å søke strømstøtte for høsten 2022.


Varingen er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. februar var fristen for frivillige lag og organisasjoner til å søke strømstøtte for høsten 2022. Den 15.


Post cover
Image courtesy of "Frolendingen"
Disse får strømstøtte i Froland

- Lotteri- og stiftelsestilsynet forvalter strømstøtteordningen til frivillige lag og organisasjoner som regjeringen opprettet med bakgrunn i de ekstraordinære ...


Du kan når som helst si opp ditt abonnement på Frolendingen AS. Du plikter å holde Frolendingen AS oppdatert om endringer av adresse eller lignende relevant for abonnementsforholdet. Frolendingen AS bruker opplysningene dine for å gjennomføre og administrere avtaleforholdet. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Brukerne blir sjekket opp mot InfoPress-databasen vår, for å se at de er gyldige abonnenter. Vi ber deg ta kontakt med oss for å rette opplysninger som skulle vise seg å ikke være korrekte. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser. Det er bare papiravisa som kan stoppes inntil videre. Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto. Melding bør du gi skriftlig. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Nye tiltak fra regjeringen: Strømstøtte ut 2024 og økt hjelp om sommeren

Støtte ut 2024, mer hjelp om sommeren og en ny timebasert beregning. Her er regjeringens nye strømtiltak.


Derfor ønsker NHO å videreføre den strømstøtteordningen som gjaldt før nyttår, og bedre den i tråd med det økte handlingsrommet i EUs statsstøtteregelverk, sier han. At virksomhetene endelig får betale for faktisk forbruk, skulle bare mangle, sier han til VG. Det mest konkrete grepet, strømstøtte beregnet for hver time, må de til og med utsette til høsten fordi de har slitt med å bestemme seg. Dette kunne vært delvis finansiert med økt skatt for de som tjener mer enn én million kroner og som ikke trenger strømstøtte, sier Ropstad. Når folk og bedrifter får tilgang på penger til å energieffektivisere boligen eller næringslokalet, kan de få bedre kontroll på strømforbruket sitt, sier Elvestuen. Det er positivt at regjeringen nå signaliserer at strømstøtten videreføres ut 2024. – Det vi snakker om her er småtteri. – Regjeringen griper ikke problemet ved roten. Det gir forutsigbarhet for husholdningene, sier han til VG. – Her har regjeringen vært bakpå fra dag en. – Jeg mener dette er et helhetlig opplegg som er godt rettet inn på å gi husholdningene sikkerhet. Det kan føre til at strømstøtten øker for mange nordmenn, fordi vi forbruker strøm når prisen er høyest.
show more
Post cover
Image courtesy of "Regjeringen.no"
Regjeringen gjør endringer i strømstøtteordningen

Regjeringen foreslår flere endringer i strømstøtteordningen for husholdninger for å gjøre ordningen mer forutsigbar og treffsikker.


- Endringer i fastprisregimet for næringslivet: Vi ønsker å legge til rette for fastprisavtaler med variabelt forbruk, slik at det ikke må avtales på forhånd hvor mye strøm kundene skal kjøpe til fastpris og når. Utvalget skal ledes av administrerende direktør Inge Gran i Sintef Energi og skal levere rapport til regjeringen innen 15. Det vil ta tid for nettselskapene som administrerer ordningen å legge om sine systemer til å håndtere eventuelle endringer. – Tiltakene vi presenterer i dag skal gi folk trygghet om at fellesskapet kommer til å fortsette å stille opp i en tid med energikrise og høye strømpriser. Regjeringen tar samtidig grep for å inkludere flere i strømstøtteordningen for husholdninger. Regjeringen foreslår flere endringer i strømstøtteordningen for husholdninger for å gjøre ordningen mer forutsigbar og treffsikker.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Regjeringen presenterer endringer i strømstøtten i dag

En av de viktigste endringene blir at støtten skal beregnes på grunnlag av timespris, ikke månedssnittet.


kilowattime, 90 prosent i vintermånedene og 80 prosent resten av året. Etter at denne saken ble publisert, ble det klart at det ikke var riktig at innslagspunktet i ordningen ikke blir endret. I tillegg kommer Aps eget energiutvalg og departementenes egne utregninger. En av de viktigste endringene blir at støtten skal beregnes på grunnlag av spotprisen pr. - Regjeringen forslår heller ikke å endre innslagspunktene i støtteordningen. I dag beregnes støtten på et gjennomsnitt av spotprisen hver måned.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Regjeringen presenterer endringer i strømstøtten i dag

Kan gi store utslag · Det blir ikke innført en makspris på strøm. · Regjeringen forslår heller ikke å endre innslagspunktene i støtteordningen. I dag gis det ...


En av de viktigste endringene blir at støtten skal beregnes på grunnlag av spotprisen pr. I tillegg kommer Aps eget energiutvalg og departementenes egne utregninger. Men regjeringen må vite at endringene ikke får utilsiktede konsekvenser, understreket han. kilowattime, 90 prosent i vintermånedene og 80 prosent resten av året. I dag beregnes støtten på et gjennomsnitt av spotprisen hver måned. - Regjeringen forslår heller ikke å endre innslagspunktene i støtteordningen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Tu.no"
Regjeringen forlenger strømstøtteordningen ut 2024

Vi gjør nå en god ordning bedre og mer treffsikker, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en pressekonferanse onsdag kveld.


- Strømstøtten blir satt til 90 prosent støtte over 70 øre hele året. Det jobbes også med en ordning som gjør at husholdninger i private strømnett blir inkludert, og dette forslaget sendes ut på høring. Det er politisk styring som gjør at været og naturressursene i Norge blir til fornybar og ren kraft som vi stifter bekjentskap med i strømkontakten og lysbryteren hver eneste dag. I dag er støtten 80 prosent over 70 øre i sommermånedene. - I dag blir forbrukerne kompensert på grunnlag av en månedlig gjennomsnittspris. Nå blir det en kompensasjon time for time.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nordlys"
Strømstøtten kan bli «oppgradert» i dag

Onsdag vil regjeringen trolig legge fram endringer i strømstøtten. Et grep kan bli å endre beregningen fra månedssnitt til time for time, får NTB opplyst.


De skrev at det da det kun var detaljer som gjensto før regjeringen kunne legge fram endringene i strømstøtten. Kilder NRK har snakket med, fortalte da at i tillegg til time for time-støtten vil det ikke foreslås å endre innslagspunktene i støtteordningen – og det blir ikke innført makspris på strøm. Regjeringen har også gjort egne utredninger.
show more