Aftersun

2023 - 2 - 16

Filmanmeldelse: «Aftersun» Sjeldent god (Dagbladet.no)

«Aftersun» er historien om det fine forholdet mellom far og datter, og alt som ikke ble sagt.

I en hverdag full av superhelt-franchiser og spesialeffekter, er det godt å se at det lages spillefilm som ikke benytter seg av noen regler for hvordan en god film egentlig skal være. Burde lille Sophie klart å se at det var noe som ikke stemte? Med andre ord gjør filmen det mulig å tro på at det fortsatt finnes filmfolk som er mer opptatt av å lage kunstuttrykk, enn å ta deg med på sirkus. Ulempen er at enkelte vil slite med å forstå seg på handlingen, fordelen er at historien sitter igjen lenge etter at man har forlatt kinosalen. Hun portretteres lekent av talentfulle Frankie Corio som helt sikkert kommer til å figurere i mang en serie og film de neste ti åra. Dette gjentas lenge og det er lett å tro at man ser på en kortfilm som aldri tar slutt.

Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"

Filmanmeldelse: Her får vi bare halve historien (og den er ganske ... (Aftenbladet.no)

Aftersun. Britisk-amerikansk drama, 2022. Regi: Charlotte Wells. Med Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall. Aldersgrense: 12 år. 1 time 36 minutter. « ...

Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Les hele saken med abonnement Men det er ikke lett å forstå hvorfor.

Varm sol bak mørke skyer (Dagsavisen)

Elleveåringen Sophie (Frankie Corio) er på sommerferie i Tyrkia sammen med sin fraskilte pappa Callum (Paul Mescal), og de ender opp på et typisk charterhotell ...

«Aftersun» har mye av den samme fragmenterte visuelle stilen, der vi får løsrevne inntrykk av en uhåndgripelig historie som forblir en armlengdes avstand unna. Vi får en klar fornemmelse at noe urovekkende er i ferd med å skje, eller allerede har skjedd mens Sophie ser tilbake på de siste øyeblikkene hun hadde med faren sin. Hun har nådd den alderen faren var under denne ferieturen, og sliter muligens med noen av de samme problemene som ham. En jovial «lad» som har en gipset arm fra en ulykke han hevder å ikke huske, drikker kanskje litt mer enn han burde og ser ut til å bry seg lite om sin egen sikkerhet. Måten han svaier til musikk i sitt eget hode når han tar en røyk på verandaen etter at datteren har sovnet. Elleveåringen Sophie (Frankie Corio) er på sommerferie i Tyrkia sammen med sin fraskilte pappa Callum (Paul Mescal), og de ender opp på et typisk charterhotell med svømmebasseng, støy fra byggearbeider og obligatorisk reiseleder-underholdning under den inkluderte middagen.

«Aftersun» sniker emosjonene inn bakveien (Morgenbladet)

Dramaet foregår mellom de fragmentariske bildene av barndommens ferieminner i Charlotte Wells' oppsiktsvekkende fullendte debut Aftersun.

Explore the last week