Jakob Ingebrigtsen

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Årsbeste i verden for Ingebrigtsen - kom til kort i verdensrekordjakten

Jakob Ingebrigtsen løp inn til innendørs verdensrekord (3.30,60) i franske Lievin i fjor. I år var han tilbake og arrangøren hadde lagt opp til ...


Noen ganger må man tørre å stille til start når man ikke er 100 prosent, sier Ingebrigtsen. Da kjente jeg at jeg ikke har fått gjort det man har planlagt. I år var han tilbake og arrangøren hadde lagt opp til verdensrekordfart.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Jakob Ingebrigtsen klar for rekordstevne: – Ikke helt der han vil være

Jakob Ingebrigtsen (22) har vært plaget av sykdom, men nå bekrefter hans manager at han onsdag kveld stiller til start på 1500 meter i Liévin - der han ...


[1500-verdensrekord innendørs](https://www.vg.no/sport/friidrett/i/AL97Gj/jakob-ingebrigtsen-satte-innendoers-verdensrekord-paa-1500-meter-noe-jeg-vil-huske-resten-av-livet) (3.30,60) i Liévin-stevnet 17. Norges OL-gullvinner på 1500 meter er sammen med Sveriges verdensrekordholder i stav, [Mondo Duplantis](https://www.vg.no/tag/armand-duplantis), stevnets største stjerne. Det er erklært Daniel Wessfeldt begrunner det med at han ikke er godt nok forberedt for 3000 meter, som var distansen han skulle ha løpt neste onsdag. Hans personlige rekord utendørs er 3.28,32 (OL-finalen august 2021), Hicham El Guerroujs verdensrekord er 3.26,00, satt i 1998. Jeg tror han er i ganske god form, sier Daniel Wessfeldt tirsdag formiddag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Jakob Ingebrigtsen med overlegen seier: Verdensrekorden glapp

Det ble ingen ny verdensrekord på Jakob Ingebrigtsen (22) på 1500 meter innendørs i Frankrike onsdag kveld, men det ble ny årsbeste i verden.


[ på 1500 meter ](https://www.vg.no/sport/friidrett/i/AL97Gj/jakob-ingebrigtsen-satte-innendoers-verdensrekord-paa-1500-meter-noe-jeg-vil-huske-resten-av-livet)i Liévin-stevnet 17. Verdensrekorden har han selv og er på 6,21 meter. Jeg tror han er i ganske god form, sa manager Daniel Wessfeldt til VG tirsdag formiddag. Og fra to minutter og til mål var Ingebrigtsen i en helt egen liga. Men en som satte ny verdensrekord innendørs var Lamecha Girma fra Etiopia på 3000 meter. Etter to minutter var jobben til haren over.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Jakob Ingebrigtsen med årsbeste i verda

Jakob Ingebrigtsen klarte ikkje å sette verdsrekord i sesongopninga, men ingen har sprunge like fort som 22-åringen i år.


Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Les hele saken med abonnement Jakob Ingebrigtsen klarte ikkje å sette verdsrekord i sesongopninga, men ingen har sprunge like fort som 22-åringen i år.


Post cover
Image courtesy of "KONDIS"
Klar seier og årsbeste i verden på Jakob Ingebrigtsen i Lievin

Sjøl om Jakob Ingebrigtsen ikke var i verdensrekordform, så vant han 1500 meteren i Lievin på overbevisende måte. Med 3.32,38 var han nesten 3 sekunder ...


Kramer mista mye fart og rytme da han ble dytta ut i tredje bane i andre sving. Hun lå enda bedre an underveis, men stivna litt på sisterunden og måtte over 30 sekunder på den. Også på 1500 meteren for kvinner ble det etiopisk seier, til Gudaf Tsegay på sterke 3.57,47. Også Mohamed Katir løp under den gamle rekorden, men måtte nøye seg med spansk og europeisk rekord på 7.24,68. Etiopia Til slutt ble han nummer 11 av 13 fullførende på 3.39,66. Den gamle på 7.24,90 satte Daniel Komen helt tilbake i 1998. Ferdinand Kvan Edman befant seg som forventa i motsatt ende av feltet. Lamecha Girma fra Etiopia var den som tok over drajobben da harene gav seg like etter halvveis, og han ble belønnet for innsatsen med 7.23,81 og verdensrekord. Dette var et tøft løp, men det var en fin opplevelse, og nå ser jeg fram imot EM. Likevel ble tida så god som 3.32,38, og det var nesten 3 sekunder ned til Azeddine Habz fra Frankrike på andreplass. 1000 m ble passert som bestilt – på 2.20,37 – og verdensrekorden på 3.30,60 var innen rekkevidde.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Jakob Ingebrigtsen blir freista av OL-trippel: – Betre moglegheit er det vanskeleg å få

Sjukdom sette ein stoppar for trippelforsøket til Jakob Ingebrigtsen i EM i fjor. Men i OL neste år leikar han med tanken om å springe 1500, 5000 og 10.000 ...


– Eg trur ikkje det er ein heilt feil fart. – Det er morosamt å tenkje nytt og ikkje berre som folk har gjort tidlegare. Eg tenkjer det er heilt rett, seier Rodal. Det er ikkje så lett å leggje opp til eit skjema slik at du kan triple 1500, 5000 og 10.000 meter, seier han. – Eg synest det er utruleg fascinerande at ein er så offensiv at ein berre tenkjer tanken. – Det første er at mange ikkje vil ta den risikoen. Eg er fan av å springe løp og konkurrere så mykje som mogleg, men samtidig er eg veldig klar over det at ikkje skal øydeleggje for det eg liker best, og det er 1500 meter. Finale på 10.000 meter til slutt var tilfellet då Sifan Hassan gjekk for trippelen i Tokyo-OL, som enda med to gull og éin bronse. Men i den grad det er mogleg å gjere fleire ting samtidig, så er eg absolutt med på det, seier han. Det er no han må gjere det, tenkjer eg, seier Rodal. Den legendariske langdistanseløparen Emil Zátopek er den einaste som har vunne tre lang- eller mellomdistansar i eit og same OL, ifølgje Running Magazine. Sjukdom har han også slite med den siste tida, men no er han tilbake.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Ingebrigtsen med verdsårsbeste på 1500 meter – ikkje i nærleiken av verdsrekord

Ingebrigtsens verdsrekord på 3.30,60, sett i same stemne i fjor, var ikkje i fare. Ferdinand Kvan Edman vart nummer 11 med 3.39,66. Jakob Ingebrigtsen har slite ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Ingebrigtsen med verdensårsbeste på 1500 meter – ikke i nærheten av verdensrekord

Jakob Ingebrigtsen tok en overlegen seier på 1500 meter i innendørsstevnet i Lievin, men var ikke i nærheten av målet om å slå sin egen verdensrekord.


Derfor er det tvilsomt om han kommer til å konkurrere i flere stevner før innendørs-EM starter 2. Jeg er fornøyd med det jeg gjorde i dag og klar for å kjempe om medaljer, sa 22-åringen i et intervju med arrangøren. Jakob Ingebrigtsen har slitt med sykdom i starten av året.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Jakob Ingebrigtsen med overlegen seier: Verdensrekorden glapp

Men en som satte ny verdensrekord innendørs var Lamecha Girma fra Etiopia på 3000 meter. Den nye verdensrekorden er på 7,23.28 minutter.


[ på 1500 meter ](https://www.vg.no/sport/friidrett/i/AL97Gj/jakob-ingebrigtsen-satte-innendoers-verdensrekord-paa-1500-meter-noe-jeg-vil-huske-resten-av-livet)i Liévin-stevnet 17. Verdensrekorden har han selv og er på 6,21 meter. Jeg tror han er i ganske god form, sa manager Daniel Wessfeldt til VG tirsdag formiddag. Og fra to minutter og til mål var Ingebrigtsen i en helt egen liga. Men en som satte ny verdensrekord innendørs var Lamecha Girma fra Etiopia på 3000 meter. Etter to minutter var jobben til haren over.
show more
Post cover
Image courtesy of "MSN"
Ingebrigtsen med verdensårsbeste på 1500 meter – ikke i nærheten ...

Jakob Ingebrigtsen tok en overlegen seier på 1500 meter i innendørsstevnet i Lievin, men var ikke i nærheten av målet om å slå sin egen verdensrekord.