Otto storm

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Stormen Otto treffer Norge på fredag

Et lavtrykk som danskene har gitt navnet Otto, treffer både Danmark og Norge på fredag. Det kan komme farevarsler, ifølge meteorologene.


– Vi har sendt ut fem farevarsler om vindkast for flere områder i Sør-Norge. Veier kan bli stengt, og det kan bli forsinkelser i transporten, sier vakthavende statsmeteorolog Iselin Skjervagen til Nettavisen. Vi vurderer situasjonen, og det kan godt hende at det kommer farevarsler for fredagen, opplyser
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Fredag kommer stormen «Otto»: Farevarsel for vindkast

Meteorologisk institutt har sendt ut fem farevarsler for fredag. Veier og broer kan bli stengt, advarer Statens vegvesen.


Veier kan også bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Beregn ekstra reisetid, og vurder om reisen er nødvendig. Han understreker at det er sannsynlig at broer og fjelloverganger kan bli stengt for trafikk, og at ferger vil bli innstilt. Statens vegvesen advarer om at veier og broer kan bli stengt. Veier og broer kan bli stengt Veier og broer kan bli stengt, advarer Statens vegvesen.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Otto venter på «Otto»: – Jeg er veldig spent

Fredag ettermiddag treffer stormen «Otto» hjemmet til navnebror Otto, som håper uværet slår til skikkelig.


– I fjellområdene blir det utfordrende. Vi venter at veier vil bli stengt og at det blir kolonnekjøring, sier Mjelstad. Jeg er ikke noe villmann, sier Otto. Det fascinerer meg, sier han. – midt i det verste området, ifølge værmeldingen. Noen ganger går jeg ut bare for å kjenne havsmaken i kjeften og kjenne på kreftene, sier han.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Stormen «Otto»: Passasjerer satt fast på fly

Stormen «Otto» har påvirket trafikken til både lands, sjøs og i luften i Norge, Sverige og Danmark.


Men det er kommet opp i sterk storm på kysten av Rogaland. Klokken 15.50 meldes det om vindkast på 30,4 m/s på Fyn, like nord for Odense. [Tips oss her](https://www.vg.no/tips-oss)! Det tok seg opp fra 21 m/s til 40 m/s på én time. – Eigerøya Rogaland har fått 40,5 m/s vindkast. Det samme er SK463 til København. Samtidig har en rekke fergestrekker, blant annet Fv 541 mellom Langevåg og Buavåg blitt innstilt. Også E134 over Haukelifjell er stengt. Den snaut åtte kilometer lange broen forbinder Malmö og København. [dansk TV 2](https://vejr.tv2.dk/live/2023-02-17-stormen-otto-rammer-danmark) at Øresundsbroen er stengt for trafikk i begge retninger på grunn av stormen, og at den forventes åpnet igjen klokken 03.00 i natt. [NRK](https://www.nrk.no/nyheter/uvaer-1.12153238) at et stort antall fly både til og fra Værnes lufthavn i Trondheim er forsinket. [Dansk TV 2 ](https://vejr.tv2.dk/live/2023-02-17-stormen-otto-rammer-danmark)melder like etter klokken 22.00 at det fredag er totalt 140 avlyste ankomster og adganger fra Kastrup.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Otto har nådd Norge. Ferger er innstilt, og folk advares mot å kjøre over fjellet.

– Det er veldig masse vind i fjellet i Agder nå. På en topp i Sirdal har det vært vindkast på 45 m/s, rett og slett orkan, forteller meteorologen. Stormen ...


– Det er mye vind og snø i fjellet. Tidligere undersøkelser viser at det ved en vindstyrke over 13 m/s kan være en risiko for at byggene raser sammen. I Danmark viser prognosene at stormen kan bli den kraftigste på flere år. De vil kjøres til et hotell, der de skal tilbringe natten til stormen har avtatt. «Du og din husstand skal evakueres på grund af den kommende storm og skal i dag have forladt boligen SENEST KL. Ifølge sn.dk vil de som skal evakueres hentes i busser i ettermiddag. På en topp i Sirdal har blitt målt vindkast på 45 m/s, rett og slett orkan, forteller meteorologen. Deler av Østlandet vil nok merke det litt mer utover kvelden. – Vi forventer egentlig at Otto skal trekke litt sør-østover. Hva gjelder Agder og Telemark varer farevarselet frem til midnatt, sier meteorologen. – Det er veldig masse vind i fjellet i Agder nå. Rundt klokken 19 har stormen tatt seg opp i Agder, og ved Lindesnes fyr er det vindkast på 37 m/s.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dalane Tidende"
« Otto» er på vei – full storm og mye nedbør i vente

Et lavtrykk som danskene har gitt navnet Otto, treffer både Danmark og Norge på fredag. Det kan komme farevarsler, ifølge meteorologene.


20 m/s fra nordvest med vindkast på 28 m/s20 (28) 21 m/s fra nordvest med vindkast på 31 m/s21 (31) 24 m/s fra nordvest med vindkast på 39 m/s24 (39) 28 m/s fra nordvest med vindkast på 38 m/s28 (38) 24 m/s fra vest med vindkast på 32 m/s24 (32) 18 m/s fra vest med vindkast på 24 m/s18 (24)


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Sør-Norge rammes av kraftig vind – i Danmark heter stormen «Otto»

Flere fly- og ferjeavganger er innstilt som følge av stormen som nå har truffet. Her er oversikten over hvordan uværet rammer Sør-Norge.


Pressevakt Anette Johnsen sier at det er veldig kraftige vindkast i områdene, og kan bekrefte at dette nok er grunnen for strømbruddet. I Kvinesdal har 775 kunder mistet strømmen og 295 i Farsund. – Hvis det er noen som har lyst til å hilse nærmere på uværet, vil jeg sterkt fraråde det. Det er tydelig at mange foreldre har fått med seg at det ble anbefalt å hente barna tidligere i dag enn ellers, sier styrer i barnehagen, Kristine Aanestad. Det er begynnelsen på vinterferien og sikkert mange som skulle ut å reise, sier Johansen. - Avgang fra Stavanger kl. – SAS-passasjerer kan booke seg om til tidligere flight eller senere tidspunkt. Etter klokka 22 går hurtigbåtene som normalt. Fjellovergangene kan bli stengt på kort varsel. Widerøes fly som skulle landet på Kjevik i Kristiansand fredag kveld måtte returnere til Bergen. I 13.30-tiden så vi også at det tok seg veldig opp med foreldre som kom for å hente i barnehagen. Vegen der skal derfor være stengt.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Stormen Otto lager trøbbel i Rogaland fredag

Vervarslinga på Vestlandet anbefaler foreldre å hente barnehagebarna tidlig i morgen. Stormen Otto kommer midt i ettermiddagsrushet, med vindkast på 30–40 ...


Post cover
Image courtesy of "Avisen Agder"
(+) Danskene sier det kan bli den kraftigste stormen på flere år: I morgen treffer «Otto» oss

Et lavtrykk som danskene har gitt navnet Otto, treffer både Danmark og Norge på fredag. Torsdag ettermiddag sendte også de norske meteorologene ut oransje ...


Post cover
Image courtesy of "Sandnesposten"
Stormen Otto kommer: Varsler full storm og kraftige vindkast

Fredag vil en kraftig storm treffe oss. Meteorologene har sendt ut farevarsel. Danmarks Meteorologiske institutt har gitt lavtrykket navnet «Otto». Her ...


Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.» Unngå ferdsel på utsatte steder.


Post cover
Image courtesy of "Jærbladet"
Stormen Otto kjem: Fryktar det kan bli vanskeleg å ferdast ute

Fredag treff ein skikkeleg storm oss. Meteorologane har sendt ut oransje farevarsel.


Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer», heiter det vidare. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. På yr.no klokka 13 varslar Meteorologisk institutt vindkast opp i 37 meter per sekund ved Obrestad fyr i timen mellom klokka 15 og 16 fredag ettermiddag. «Det ventes lokalt svært kraftige vindkast på 35–40 m/s fra nordvest. «Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. I den same timen melder dei vedvarande vind opp i 24 meter per sekund, som svarar til liten storm.
show more
Post cover
Image courtesy of "Jærbladet"
Stormen Otto kjem: Fryktar det kan bli vanskeleg å ferdast ute

Fredag treff ein skikkeleg storm oss. Meteorologane har sendt ut oransje farevarsel.


Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer», heiter det vidare. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. På yr.no klokka 13 varslar Meteorologisk institutt vindkast opp i 37 meter per sekund ved Obrestad fyr i timen mellom klokka 15 og 16 fredag ettermiddag. «Det ventes lokalt svært kraftige vindkast på 35–40 m/s fra nordvest. «Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. I den same timen melder dei vedvarande vind opp i 24 meter per sekund, som svarar til liten storm.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Stormen «Otto» kjem med kraftige vindkast

Har folk moglegheit til å hente tidleg frå skule og barnehage, så ville eg gjort det, oppmodar meteorologen.


Ein bør unngå å ferdast på vegane når det er som verst, seier vakthavande statsmeteorolog, Geir Ottar Fagerlid. Fire internasjonale skular i Stavanger stenger tidlegare fredag på grunn av det varsla uvêret. For folk som reiser på hytta for vinterferien, så kan det vere lurt å utsette eller reise før. – Har folk moglegheit til å hente tidleg, så ville eg gjort det. I store delar av Sør-Noreg er det varsel om kraftige vindkast. – Det er alvorleg at vi har opp i gult nivå for så stor del av Sør-Noreg, seier Fagerlid.
show more