Post cover
Image courtesy of "Klar Tale"
Flere dataangrep i Europa

Torsdag er det meldt om at det vil skje flere dataangrep mot Sverige. Gruppa Anonymous Sudan har varslet at de vil angripe sidene til blant annet svenske ...


Nettsidene deres var også ute av drift. Gruppa skriver på sin egen kanal på Telegram at de også har angrepet flere sider som samler inn penger til Ukraina. Disse er like etter klokka 10 ute av drift. Killnet er også i gang med et større angrep torsdag. Gruppa Anonymous Sudan har varslet at de vil angripe sidene til blant annet svenske togselskap, skriver avisa Like før klokka 11 var siden tilbake i drift.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Bombedømt russisk statsborger fikk avslag på asylsøknad

Den russiske statsborgeren fikk avslag på asylsøknaden sin i Norge 7. februar i år. Etter det Nettavisen får opplyst ble 22-åringen pågrepet av Politiets ...


[april 2017 mannen ble tatt med en bombelignende](https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/17-ar-gammel-russisk-gutt-siktet-etter-funn-av-hjemmelaget-bombe-i-oslo/s/12-95-3423330913) gjenstand på Grønland i Oslo. [ble pågrepet på grensen til Norge fra Sverige](https://www.nettavisen.no/nyheter/bombedomt-russisk-statsborger-pagrepet-pa-grensen-til-norge/s/5-95-812467). – Nå har han fått avslag om beskyttelse i Norge og myndighetene mener det er riktig å sende ham tilbake til Kroatia, som regnes som det første trygge landet han kom til etter å ha flyktet fra Russland. Han har uttrykkelig motsatt seg å forlate Norge (...)», står det i kjennelsen. Forut for sin ulovlige innreise i Norge, har han søkt asyl i Kroatia 28. «PST mener utlendingen utgjør en trussel mot grunnleggende nasjonale interesser. februar i år. november 2022 og i Sverige 12. Etter det Nettavisen får opplyst ble 22-åringen pågrepet av Politiets utlendingsenhet (PU) mens han satt i Oslo fengsel og fraktet til utlendingsinternatet på Lagmannsretten hadde bare en skriftlig behandling av saken og jeg mener deres avgjørelse er feil, sier den profilerte advokaten Javeed Shah til Nettavisen. Dermed blir den russiske statsborgeren fortsatt holdt internert. [bombedømt russisk statsborger skulle løslates](https://www.nettavisen.no/nyheter/bombedomt-russer-vil-bli-i-norge-hevder-han-ble-kvalt-og-utsatt-for-elektrisk-tortur/s/5-95-907732) etter at han var blitt plassert i [internering](https://snl.no/internering) på Trandum utenfor Oslo.
show more