Stormen Otto

 
 
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Stormen Otto har stengt veier og hindret fly og ferger

Det voldsomme uværet Otto bringer med seg kraftige vindkast. Det har ført til store forsinkelser i luftfarten, og flere flygninger har blitt kansellert.


De tre byggene har en konstruksjonsfeil som gjør at de ikke tåler vindhastigheter over 11–12 meter per sekund. De må bo på hotell til lørdag, skriver Uværet Otto får flere konsekvenser for danskene. – Vi jobber med å gi kundene de beste mulighetene slik som situasjonen er nå. I tillegg er flere av avgangene mellom Larvik og Hirtshals kansellert. Dagens avganger mellom Kristiansand og Hirtshals er innstilt. [ Alle øvrige overganger er stengt. Politiet i Agder har rykket ut til et tre som falt over vestgående felt på E18 ved Grimstad. Uværet herjer over store deler av Sør-Norge.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Stormen Otto herjer – tog og ferger innstilt i Skandinavia

Det voldsomme uværet Otto bringer med seg kraftig vind og har ført til innstilte tog- og fergeavganger i Skandinavia. I København er tre boligblokker ...


De tre byggene har en konstruksjonsfeil som gjør at de ikke tåler vindhastigheter over 11–12 meter per sekund. De må bo på hotell til lørdag, skriver Uværet Otto får flere konsekvenser for danskene. Der ble fly og tog innstilt og titusener mistet strømmen. – Det er en risiko for at trær og greiner kan stoppe tog, og det blir vanskelig å skulle evakuere folk i en storm, sier Emanuel Alvarez, pressetalsperson i Trafikverket. Det er kommet meldinger fra flere steder vest i Danmark om trær som har blåst ned og gjenstander som driver med vinden.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Fredag kommer stormen «Otto»: Farevarsel for vindkast

Meteorologisk institutt har sendt ut fem farevarsler for fredag. Veier og broer kan bli stengt, advarer Statens vegvesen.


Veier kan også bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Beregn ekstra reisetid, og vurder om reisen er nødvendig. Han understreker at det er sannsynlig at broer og fjelloverganger kan bli stengt for trafikk, og at ferger vil bli innstilt. Statens vegvesen advarer om at veier og broer kan bli stengt. Veier og broer kan bli stengt Veier og broer kan bli stengt, advarer Statens vegvesen.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Advarer om stormen «Otto»: - Kjøreforholdene er ikke optimale

Vakthavende meteorolog i StormGeo Olav Erikstad sier til TV 2 at det kraftige været vil ta en noe spesiell rute. – Det er et urbant lavtrykk kan man si. Det er ...


– Skal du på fjellene som ligger nord for Finse, for eksempel Trysil, blir det litt valgets kval. Men når stormen vil avta er avhengig av hvor i landet man befinner seg. – Det er gjerne litt roligere inne i stormens øye. Det er forventet at det kraftige været vil avta i løpet av bare noen få timer fordi stormen beveger seg veldig fort. – Det er et urbant lavtrykk kan man si. Det er nettopp denne vinden som gjør at stormen har fått navn. Det skal og bli ganske heftig vær så langt sør som Hvalerøyene. På fredag blir det veldig mye vind, men på lørdag blir det veldig mye snø. – Selv om det bare er meldt om kuling i ditt område, kan det komme ganske kraftige vindkast, sier Erikstad. – Men det blir ganske mye vær inne i stormens øye og altså, sier Erikstad. Men det er nok ellers på Vestlandet og Sørlandet det blir heftigst. Men det er ikke i byene hvor uværet vil treffe rett på at været vil bli verst skal vi tro Erikstad.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Siste nytt om stormen

– Selve stormsenteret er nå ikke så langt fra Shetland, og kommer innover Bergen i formiddag, forteller meteorolog Ina Ynnesdal i Storm. Men i stormens øye er ...


Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Få løpende oppdateringer om uværet her. Fredag er det sendt ut oransje farevarsel for Sunnhordland, og gult for bergensområdet.


Post cover
Image courtesy of "Jærbladet"
Stormen Otto kjem: Fryktar det kan bli vanskeleg å ferdast ute

Fredag treff ein skikkeleg storm oss. Meteorologane har sendt ut oransje farevarsel.


Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer», heiter det vidare. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. På yr.no klokka 13 varslar Meteorologisk institutt vindkast opp i 37 meter per sekund ved Obrestad fyr i timen mellom klokka 15 og 16 fredag ettermiddag. «Det ventes lokalt svært kraftige vindkast på 35–40 m/s fra nordvest. «Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. I den same timen melder dei vedvarande vind opp i 24 meter per sekund, som svarar til liten storm.
show more
Post cover
Image courtesy of "Raumnes"
Stormen «Otto» er på veg – strømselskap øker beredskapen

Nettselskapet Elvia har bedt mannskaper hos sine beredskapsleverandører for Asker og Bærum og Romerike melde seg som klare for oppdrag på kveld og natt mellom ...


Vind er alltid et usikkerhetsmoment, sier kommunikasjonsrådgiver Vegar Stokset til Raumnes. – Vi tror ikke det er stor fare for strømbrudd, men høyner beredskapen for sikkerhets skyld. – Vi tror ikke det er stor fare for strømbrudd


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Stormen «Otto» har nådd Norge: – Sikre løse gjenstander

Stavanger Aftenblad skriver like før klokken 16.30 at et SAS-fly måtte avbryte sin landing på Sola flyplass og sette kursen for Oslo, på grunn av været. Ikke ...


Ved Thyborøn nordvest i Danmark har de målt en vindstyrke på 24,6 m/s. De må forlate bygningene senest innen klokken 18 i dag, skriver KAB, som administrerer byggene. Flere boligblokker er evakuert i København. – Vi har måttet framskynde en del avganger og kansellert andre. Også Øresundbroen mellom Danmark og Sverige er stengt for all trafikk i begge retninger. Det bekrefter konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Erik Brynhildsbakken, til NTB.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Stormen «Otto» kjem med kraftige vindkast

Har folk moglegheit til å hente tidleg frå skule og barnehage, så ville eg gjort det, oppmodar meteorologen.


Ein bør unngå å ferdast på vegane når det er som verst, seier vakthavande statsmeteorolog, Geir Ottar Fagerlid. Fire internasjonale skular i Stavanger stenger tidlegare fredag på grunn av det varsla uvêret. For folk som reiser på hytta for vinterferien, så kan det vere lurt å utsette eller reise før. – Har folk moglegheit til å hente tidleg, så ville eg gjort det. I store delar av Sør-Noreg er det varsel om kraftige vindkast. – Det er alvorleg at vi har opp i gult nivå for så stor del av Sør-Noreg, seier Fagerlid.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Stormen Otto treffer Norge på fredag

Et lavtrykk som danskene har gitt navnet Otto, treffer både Danmark og Norge på fredag. Det kan komme farevarsler, ifølge meteorologene.


– Vi har sendt ut fem farevarsler om vindkast for flere områder i Sør-Norge. Veier kan bli stengt, og det kan bli forsinkelser i transporten, sier vakthavende statsmeteorolog Iselin Skjervagen til Nettavisen. Vi vurderer situasjonen, og det kan godt hende at det kommer farevarsler for fredagen, opplyser
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Stormen Otto lager trøbbel i Rogaland fredag

Vervarslinga på Vestlandet anbefaler foreldre å hente barnehagebarna tidlig i morgen. Stormen Otto kommer midt i ettermiddagsrushet, med vindkast på 30–40 ...


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Ottos møte med stormen «Otto»: – En stor opplevelse

Fredag traff stormen «Otto» vestlandskysten, det ble en kraftig opplevelse for stormelsker og navnebror Otto Berg Olsen.


Jeg bor midt i beltet, så det er en fordel, avslutter Berg Olsen. Så jeg er fornøyd. – Jeg synes det var en stor opplevelse, en sterk opplevelse. – Jeg er nettopp kommet hjem, for det begynner å bli mørkt. Det ristet i alt og havet sprutet, forteller Berg Olsen. – Bilen ristet da jeg parkerte.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Evakuerer høyhus i København: – Vinden kan nå kritiske nivåer

Det voldsomme uværet Otto ventes å bringe med seg kraftige vindkast og økt vannstand når det treffer Danmark fredag ettermiddag.


Stormen vil også få konsekvenser for trafikken i landet. Beboere i tre høyhus på Bellahøj ved København må bo på hotell til lørdag. Tre høyhus i Danmark evakueres på grunn av stormen Otto


Post cover
Image courtesy of "Sandnesposten"
Stormen Otto kommer: Varsler full storm og kraftige vindkast

Fredag vil en kraftig storm treffe oss. Meteorologene har sendt ut farevarsel. Danmarks Meteorologiske institutt har gitt lavtrykket navnet «Otto». Her ...


Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.» Unngå ferdsel på utsatte steder.


Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Otto har nådd Norge. Ferger er innstilt, og folk advares mot å kjøre over fjellet.

– Det er veldig masse vind i fjellet i Agder nå. På en topp i Sirdal har det vært vindkast på 45 m/s, rett og slett orkan, forteller meteorologen. Stormen ...


– Det er mye vind og snø i fjellet. Tidligere undersøkelser viser at det ved en vindstyrke over 13 m/s kan være en risiko for at byggene raser sammen. I Danmark viser prognosene at stormen kan bli den kraftigste på flere år. De vil kjøres til et hotell, der de skal tilbringe natten til stormen har avtatt. «Du og din husstand skal evakueres på grund af den kommende storm og skal i dag have forladt boligen SENEST KL. Ifølge sn.dk vil de som skal evakueres hentes i busser i ettermiddag. På en topp i Sirdal har blitt målt vindkast på 45 m/s, rett og slett orkan, forteller meteorologen. Deler av Østlandet vil nok merke det litt mer utover kvelden. – Vi forventer egentlig at Otto skal trekke litt sør-østover. Hva gjelder Agder og Telemark varer farevarselet frem til midnatt, sier meteorologen. – Det er veldig masse vind i fjellet i Agder nå. Rundt klokken 19 har stormen tatt seg opp i Agder, og ved Lindesnes fyr er det vindkast på 37 m/s.
show more
Post cover
Image courtesy of "Jærbladet"
Stormen Otto kjem: Fryktar det kan bli vanskeleg å ferdast ute

Fredag treff ein skikkeleg storm oss. Meteorologane har sendt ut oransje farevarsel.


Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer», heiter det vidare. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. På yr.no klokka 13 varslar Meteorologisk institutt vindkast opp i 37 meter per sekund ved Obrestad fyr i timen mellom klokka 15 og 16 fredag ettermiddag. «Det ventes lokalt svært kraftige vindkast på 35–40 m/s fra nordvest. «Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. I den same timen melder dei vedvarande vind opp i 24 meter per sekund, som svarar til liten storm.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Her treffer uværet «Otto»

Meteorologisk institutt har sendt ut fem farevarsler for vind. Her treffer stormen «Otto».


– SAS-passasjerer kan booke seg om til tidligst mulig avgang. – I fjellområdene blir det utfordrende. Vi venter at veier vil bli stengt og at det blir kolonnekjøring, sier Mjelstad. Det er greit å finne den igjen og, sier Mjelstad. Det er kanskje ikke så mange trampoliner nå, men kanskje snømåken. - Gult varsel for deler av Vestfold og Telemark og Buskerud.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Sør-Norge rammes av kraftig vind – i Danmark heter stormen «Otto»

Flere fly- og ferjeavganger er innstilt som følge av stormen som nå har truffet. Her er oversikten over hvordan uværet rammer Sør-Norge.


Pressevakt Anette Johnsen sier at det er veldig kraftige vindkast i områdene, og kan bekrefte at dette nok er grunnen for strømbruddet. I Kvinesdal har 775 kunder mistet strømmen og 295 i Farsund. – Hvis det er noen som har lyst til å hilse nærmere på uværet, vil jeg sterkt fraråde det. Det er tydelig at mange foreldre har fått med seg at det ble anbefalt å hente barna tidligere i dag enn ellers, sier styrer i barnehagen, Kristine Aanestad. Det er begynnelsen på vinterferien og sikkert mange som skulle ut å reise, sier Johansen. - Avgang fra Stavanger kl. – SAS-passasjerer kan booke seg om til tidligere flight eller senere tidspunkt. Etter klokka 22 går hurtigbåtene som normalt. Fjellovergangene kan bli stengt på kort varsel. Widerøes fly som skulle landet på Kjevik i Kristiansand fredag kveld måtte returnere til Bergen. I 13.30-tiden så vi også at det tok seg veldig opp med foreldre som kom for å hente i barnehagen. Vegen der skal derfor være stengt.
show more