Vår Energi

 
 
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Lover like mye olje og gass etter 2025

Utbyttet blir litt lavere for fjerde kvartal enn tidligere – men toppsjef Torger Rød går ikke med på at aksjonærene får mindre.


– Med utsikter til en produksjonsvekst på 50 prosent de neste årene, mener vi at den nåværende aksjekursen er et godt inngangspunkt. Veksten fremover skyldes blant annet Balder X-prosjektet i Nordsjøen, men her er det kommet kostnadssprekker og utsettelser. Med 270 millioner i fire kvartaler, ville også utbytte for 2023 ende på samme nivå som 2022. Målet er også å opprettholde dette nivået i tiden etter, sier selskapet nå. Driftsresultatet i fjerde kvartal er opp mer enn 20 prosent på et år, mens resultatet etter skatt er godt over fordoblet. Driftsresultat på 1,53 milliarder dollar i kvartalet, eller 15,6 milliarder kroner, var omtrent på linje med forventningene til analytikerne.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Lover like mye olje og gass etter 2025

Utbyttet blir litt lavere for fjerde kvartal enn tidligere – men toppsjef Torger Rød går ikke med på at aksjonærene får mindre.


– Med utsikter til en produksjonsvekst på 50 prosent de neste årene, mener vi at den nåværende aksjekursen er et godt inngangspunkt. Veksten fremover skyldes blant annet Balder X-prosjektet i Nordsjøen, men her er det kommet kostnadssprekker og utsettelser. Med 270 millioner i fire kvartaler, ville også utbytte for 2023 ende på samme nivå som 2022. Målet er også å opprettholde dette nivået i tiden etter, sier selskapet nå. Driftsresultatet i fjerde kvartal er opp mer enn 20 prosent på et år, mens resultatet etter skatt er godt over fordoblet. Driftsresultat på 1,53 milliarder dollar i kvartalet, eller 15,6 milliarder kroner, var omtrent på linje med forventningene til analytikerne.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Olaisen i ABG varsler kostnadsboom

Etter et hopp i år mener Vår Energi at kostnadene vil falle mot slutten av 2025. – Ingen tror på det, kontrer analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier.


feb.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Børsfall, Elliptic Labs-fiasko og Vår Energi-kutt

BØRSBJELLEN: På Oslo Børs benyttes bjellen kun ved noteringsseremonier, men i USA er det tradisjon med bjelleseremoni ved åpning og avslutning av ...


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Børsfall, Elliptic Labs-fiasko og Vår Energi-kutt

BØRSBJELLEN: På Oslo Børs benyttes bjellen kun ved noteringsseremonier, men i USA er det tradisjon med bjelleseremoni ved åpning og avslutning av ...


08.40Lesetid: 3 minutterArtikkellengde er 501 ordBØRSBJELLEN: På Oslo Børs benyttes bjellen kun ved noteringsseremonier, men i USA er det tradisjon med bjelleseremoni ved åpning og avslutning av børshandelen. Børsfall, Elliptic Labs-fiasko og Vår Energi-kuttHer er de ti viktigste tingene du må få med deg før Oslo Børs åpner i dag.Publisert 17. Foto: Eivind YggesethFinansTil kategorisidenDel på FacebookDel på TwitterDel på LinkedinSend på epostKopier lenkenDelVis artiklerAnders Pedersen BjergaardSend epostRedaksjonssjef FinansDenne artikkelen er kun tilgjengelig for abonnenter
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Olaisen i ABG varsler kostnadsboom

Etter et hopp i år mener Vår Energi at kostnadene vil falle mot slutten av 2025. – Ingen tror på det, kontrer analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier.