Fastelavnsboller

2023 - 2 - 17

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Oppskrift på premium fastelavnsboller (Dagens Næringsliv)

Denne uken viser baker og fotograf Jimmy Linus hvordan man kan skape semlamagi på hjemmebane. Fettisdagen, som i år faller på 21. februar, markerer starten på ...

En semla består i virkeligheten av tre lag: bolle, mandelmasse og pisket krem. Man monterer den gjennom å skjære av den øverste kvarten av bollen, legger et lag mandelmasse - gjerne to spiseskjeer - og topper generøst med lettvispet krem. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Noen klipper det av og tar ut deler av innmaten, men på Gamla Bageriet skjærer de det rett av og fyller i mandelmasse. Legg på lokket og pudre lett med melis. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. Å spise jordbærsyltetøy og krem på en bolle er for barn. Mandelmassen lager man helst selv, da det på ganske enkelt vis gir resultater som får butikkversjonen til å blekne. Svenskenes fettisdagen – en nokså lite religiøs og mer hedonistisk festdag dedikert deres opphøyde versjon av fastelavnsbollen, en semla – er høytid. Når det gjelder å fylle bollene, er det flere skoler for hvordan man lager lokket. Han insisterer dessuten på at bollene skal spises relativt nybakte, det er da de virkelig gir uttelling for strevet. Fettisdagen, som i år faller på 21.

Explore the last week