Jim Ratcliffe

2023 - 2 - 18

Post cover
Image courtesy of "Dagens Næringsliv"

Også Sir Jim Ratcliffe bekrefter bud på Manchester United (Dagens Næringsliv)

Mye spenning er knyttet til hvem som sikrer seg sportshistoriens potensielt største kjøpsavtale. Fredag kveld ble det bekreftet et bud fra Qatar, ...

En nylig spørreundersøkelse gjennomført av The Athletic viste at flertallet av respondentene ønsker seg den britiske milliardæren Jim Ratcliffe som ny eier. – Vi kan bekrefte at Sir Jim Ratcliffe og Ineos har lagt inn et bud på en aksjemajoritet i Manchester United. Etter Uefas regelverk kan ikke to klubber som er kontrollert av samme enhet få delta samtidig i Champions League. Han skal være fan av klubben og har uttrykt et ønske om å ta over som eier. I budet fra Qatar er det snakk om å kjøpe 100 prosent av aksjene, mens Ratcliffe kun nevner en aksjemajoritet. En ting verdt å merke seg, er at Ratcliffe i sin uttalelse snakker om å kjøpe en «aksjemajoritet» i klubben. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Qatar Sports Investments, et statskontrollert investeringsselskap, kjøpte også den franske hovedstadsklubben Paris Saint-Germain i 2011. Manchester United har siden 2005 vært kontrollert av den amerikanske Glazer-familien. Det er Raine Group som håndterer det mulige salget. Ratcliffe var også den første som gikk ut offentlig og meldte sin interesse for klubben, og nå er altså budet bekreftet. Han har etter eget utsagn vært Manchester United-supporter hele livet, og er trolig den eieren flest United-supportere ønsker seg.

Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"

The Athletic: Sir James Ratcliffe har lagt inn bud på Manchester United (Bergens Tidende)

Ratcliffe er blant Storbritannias rikeste menn, og har lenge vært omtalt som en av de heteste kandidatene til å overta eierskapet av Manchester United.

Det handler om å bygge opp et bærekraftig Manchester United-lag, uten å måtte kjøpe stjerner som Mbappé og Neymar, sa journalist i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb til VG tidligere fredag. Glazer-familien, som selger klubben, skal kreve en sum på det nivået. Ineos-eieren Sir James Ratcliffe (70) har lagt inn bud på Manchester United, skriver flere medier.

Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"

Manchester United til «all-time high» på Saudi-rykter før budfristen (Finansavisen)

Flere pengesterke interessenter peker mot en tøff budkrig om Manchester United. Rykter om Saudi-Arabia sender aksjen til soleklar «all-time high».

– Hvis jeg var en av de andre grupperingene som var ute etter å kjøpe Manchester United, ville jeg ha vært bekymret for at qatarerne har kommet og sagt at de virkelig vil kjøpe klubben. En potensiell snubletråd for et eventuelt Qatar-bud på Manchester United er Qatar Sports Investments-eierskapet (QSI) i Paris Saint-Germain (PSG), fordi ingen ifølge UEFA-regler kan eie to klubber i samme turnering. På denne kursen prises klubben til mer enn 4,4 milliarder dollar (3,7 milliarder pund). Målet er å lande et salg innen utløpet av første kvartal, og interessenter har blitt bedt om å legge inn sine første bud innen klokken 22.00 engelsk tid i dag, fredag. Ratcliffe har hyret inn storbanker som Goldman Sachs til å bistå med finansieringen. [gjorde United tilgjengelig for salg](/nyheter/sport/2022/11/23/7962632/manchester-united-til-salgs-aksjen-skjot-opp-15-prosent) i november, og ga New York-baserte Raine Group i oppgave å ta seg av salgsprosessen.

Bekreftet: Qatar-bud på Manchester United (NRK)

Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani, den eldste broren til emiren av Qatar, har i dag bekreftet at han har lagt inn bud på den engelske storklubben.

Det kan også endre planene om å selge hele klubben, for de skal være skeptiske til å selge. De andre rapporteres om at ikke er interessert. Da hjelper det ikke om nye eiere skulle investere i laget, i anlegg og i nærområdene. Sir Jim Ratcliffe har offisielt gått ut og sagt at han ønsker å kjøpe Manchester United. Manchester United eies av Glazer-familien, som kjøpte klubben i 2005. [Bloomberg ](https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-25/qatar-s-450-billion-wealth-fund-shifts-from-trophies-to-tech)er verdt 450 milliarder dollar (ca. Man kan si mye galt om eiere fra USA, men det er ikke Trump eller Biden som er inne og byr på klubben, sier Langerød. De klarte å overbevise Uefa om at de to klubbene var uavhengig av hverandre, etter noen små justeringer. Uefa har et regelverk som sier at en eier ikke kan eie to klubber samtidig. [Ifølge New York Times-journalist Tariq Panja ](https://twitter.com/tariqpanja/status/1626675338569736205)er Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani den fotballgale kongelige bak VM-planene til Qatar. Den franske storklubben PSG har også eiere fra Qatar, med sterke forbindelser til myndighetene. Begge klubbene er eid av energidrikkonsernet Red Bull.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Nytt bud på Manchester United - Ratcliffe med i kampen (Nettavisen)

Sjeik Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani bekrefter fredag kveld at han har lagt inn et bud på 100 prosent av aksjene i Manchester United.

Alle de som ønsker å kjøpe klubben må levere inn de nødvendige dokumentene fredag kveld. 70-åringen har uttalt at han i lang tid har heiet på «de røde djevlene». – Målet hans er å være en langsiktig forvalter av Manchester United og sette standarden for en progressiv tilnærming til klubbeierskap. Siden oppkjøpet i 2005 har kritikken og sinnet fra United-fansen mot de amerikanske eierne stadig vokst. Ratcliffe har gjennom selskapet hans, Ineos, investert mye i idrett allerede. Ratcliffe er Storbritannias rikeste mann og Manchester United-supporter.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Medier: Sir James Ratcliffe har lagt inn bud på Manchester United (VG Nå)

Ratcliffe er blant Storbritannias rikeste menn, og har lenge vært omtalt som en av de heteste kandidatene til å overta eierskapet av Manchester United.

3 Da blir det et helt annet utgangspunkt igjen, sa Holth til VG. Glazer-familien, som selger klubben, skal kreve en sum på det nivået. Det handler om å bygge opp et bærekraftig Manchester United-lag, uten å måtte kjøpe stjerner som Mbappé og Neymar, sa journalist i Manchester United Supporters Club Scandinavia, Eivind Brennhovd Holth, til VG tidligere fredag. [Les ogsåHan forsøkte å kjøpe Chelsea, men kom ikke i mål. Det kan ingen ta fra oss.

Explore the last week