Tarjei Bø

2023 - 2 - 18

Norge med kjempesmell på stafetten – skjøt seg bort fra VM-gullet (NRK)

Norge var store favoritter på herrestafetten, men fikk en marerittdag i Oberhof. Dermed ble det ikke et sjette strake VM-gull for Johannes Thingnes Bø. Det ...

Da var det vi som var litt heldige med vinden, sier ankermannen. Da bommet Lægreid på fire skudd, og måtte ut i strafferunde. Men det var skikkelig synd for stafetten, for vi begynte å nærme oss litt, sier mannen med fem VM-gull i bagasjen. – Det å bruke 20 sekunder på å få ned blinker, da kunne man like greit gått strafferunden. Men da Jacquelin bommet fire ganger på sin stående skyting og måtte ut i strafferunde, åpnet muligheten seg for Lægreid. – Det er nok halvveis-smil på hele gjengen her. Mens Norge slet var det franske laget i superform. – Det var mitt livs kamp. Christiansen var først ut for Norge og bommet to ganger på sin første skyting. Det var knallhardt. – Det var ikke så mye å lure på. – Det er synd.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

VM-sølv til Norge etter kaotisk stafett: – For dårlige prestasjoner (Nettavisen)

Den kraftige vinden preget stafetten, noe Tarjei Bø fikk merke på sin andre skyting. Norge hadde allerede fått en fryktelig start etter førsteetappen til ...

Han leverte en solid etappe, men det holdt ikke til gull. Det blåste voldsomt, og Tarjei Bø slet med å holde børsa stille. Sturla Holm Lagræid leverte fullt hus på sin første skyting, og startet godt på den andre. Nok en gang måtte det ekstraskudd til, og nordmannen gikk ut 58 sekunder bak teten. Han traff på begge ekstraskuddene, men havnet 22,5 sekunder bak på en 20. Også Sturla Holm Lagræid måtte ut i strafferunde på sin andre skyting.

Post cover
Image courtesy of "Eurosport"

Svarer på ekspertens kommentar: – Morsomt når folk kaster ut noe ... (Eurosport)

Norge var enorme favoritter på VM-stafetten i Oberhof, men som en hvis person med navn Jon Herwig Carlsen en gang sa «stafett er stafett».

Vi føler at vi burde klare det og, sa Tarjei Bø til NRK. – Det er morsomt når folk kaster ut noe som kjennes i magen. Det røyk på mye tid, fryktelig mye tid, men jeg unngikk strafferunden så helt greit, sa Christiansen etter sin etappe. – Jeg er enig. – Det er kjempebra. Det er klart vi var favoritter og vi hadde lyst til å klare det.

Norsk stafett-nedtur: - Ikke gode nok (TV 2)

Norge skjøt seg bort fra gullmedaljen i en vindfull VM-stafett i Oberhof. ... 18. feb 2023 13:06 Sist oppdatert 1 time siden . Tolvteplass og snaut minuttet bak ...

– Det er jo en liten bismak når vi hadde så lyst. Vi forventet gull, men det fikk vi dessverre ikke, sier TV 2s skiskytingsekspert Ole Einar Bjørndalen. – Etter de to første etappene kunne det gått enda verre.

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Thingnes Bø rundet 30 VM-medaljer med stafettsølv: – 30 gode ... (Dagsavisen)

Det ble en tøff norsk dag i skiskytter-VM i Oberhof. Norges herrelag ga bort verdifull tid på standplass og endte som nummer to bak Frankrike på stafetten.

Det ble fremdeles en minutts luke opp til Frankrike da Emilien Jacquelin var stødig på standplass. Vi føler at vi burde klare det og, sa Bø til NRK. Ankermannen Johannes Thingnes Bø ble sendt ut med et gap på 49,5 sekunder til den tsjekkiske løpslederen. Bø sikret fullt hus i sin første skyting fullt hus, men det ville seg ikke på den stående delen. – Det var en tøff, tøff første etappe. Det er ikke lett, sa Thingnes Bø i pressesonen. Det er klart vi var favoritter og vi hadde lyst til å klare det. – Det er kjempebra. Det ble ikke den åpningen Norge ønsket da Vetle Sjåstad Christiansen gikk ut på den første etappen. Det ble en spennende lørdag da Norge startet skjevt og befant seg i jagende posisjon etter en svak start ved standplass. Det norske laget brukte 14 ekstraskudd og måtte to ganger i strafferunden. Frankrike brukte ni ekstraskudd og måtte en gang i strafferunden.

Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"

Norsk stafettsølv – Thingnes Bø med sin 30. VM-medalje (Radio Haugaland)

Det ble en tøff norsk dag i skiskytter-VM i Oberhof. De norske løperne ga bort verdifull tid på standplass. Av NTB | 18.02.2023 13:55:32.

Det ble fremdeles en minutts luke opp til Frankrike da Emilien Jacquelin var stødig på standplass. Frankrike og Tsjekkia sikret dermed en god luke til Norge. Det ble ikke den åpningen Norge ønsket da Vetle Sjåstad Christiansen gikk ut på den første etappen. Bø sikret fullt hus i sin første skyting fullt hus, men det ville seg ikke på den stående delen. Frankrike brukte ni ekstraskudd og måtte en gang i strafferunden. Sport: Det ble en spennende lørdag da Norge startet skjevt og befant seg i jagende posisjon etter en svak start ved standplass.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Norsk sølv på kaos-stafett: – Vi er ikke bortskjemte drittunger (Aftenposten)

OBERHOF (VG) De norske skiskytterne klarte ikke å leve opp til det enorme favorittstempelet på herrenes stafett – og den svenske skiskytterhelten Björn ...

– Det er en avveining når du står i vinden og ikke finner blinken. Det er det smarteste han har sagt. Det resulterte i fire bom og Norges første strafferunde. Det tok lang tid før han løsnet det første skuddet i håp om at vinden skulle avta. Den gangen ble det tre runder og 15 bom for Norge. Tall fra det internasjonale skiskytterforbundet viser at Norge brukte 15. Totalt ble det to strafferunder og 14 ekstraskudd for Norge. Derfor var det en stor overraskelse at det «bare» ble sølv til Norge på herrenes stafett. Vi er ikke bortskjemte drittunger. De norske skiskytterne – anført av Johannes Thingnes Bø – har vært i en egen klasse denne sesongen. Etter nok en strafferunde av Sturla Holm Lægreid på tredjeetappen, forsvant seierssjansene etter strålende skyting av Quentin Fillon Maillet på den siste etappen. – Vi er nest best.

Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"

Thingnes Bø rundet 30 VM-medaljer med stafettsølv: – 30 gode ... (Radio Haugaland)

Det ble en tøff norsk dag i skiskytter-VM i Oberhof. Norges herrelag ga bort verdifull tid på standplass og endte som nummer to bak Frankrike på stafetten.

Det ble fremdeles en minutts luke opp til Frankrike da Emilien Jacquelin var stødig på standplass. Vi føler at vi burde klare det og, sa Bø til NRK. Bø sikret fullt hus i sin første skyting fullt hus, men det ville seg ikke på den stående delen. – Det var en tøff, tøff første etappe. Det er ikke lett, sa Thingnes Bø i pressesonen. – Det er kjempebra.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Bolsjunov får stående invitasjon fra ny idrett (Nettavisen)

Hvis han hadde fått kontrollert den galskapen litt tror jeg det hadde blitt bra, sier Tarjei Bø om Aleksandr Bolsjunov.

26-åringen satser uansett fortsatt på langrenn, men han kommer som kjent ikke til VM i Planica. Jeg har hørt hva han gjør i løypa og hvordan han melder på konkurrentene, men hvis han hadde fått kontrollert den galskapen litt tror jeg det hadde blitt bra, sier den erfarne skiskytteren. Da hadde Bolsjunov akkurat blitt langrennskonge i OL i Beijing med tre gull, ett sølv og én bronse. Bolsjunov har selv uttalt seg lite om teamet, men skal ha fått spørsmål om det for rundt to år siden. – Sist med Lampic, som har gått veldig bra på ski. For Majgurov hadde ikke hatt noen problemer med slippe 26-åringen til i skiskyting.

Explore the last week