Queen

2023 - 2 - 19

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Norsk barnefilm med verdenspremiere i Berlin: – Helt fantastisk (Dagsavisen)

«Dancing Queen» er den eneste nye norske filmen som er tatt ut til årets filmfestival i Berlin. Lørdag kveld var det verdenspremiere på «Dancing Queen» i ...

– Vi er en hel gjeng her i Berlin, med fire av skuespillerne fra dansecrewet, foreldre og familie. Filmen handler om Maja (12) som blir forelsket i skolens nye elev, og melder seg på til audition for dansecrewet hans. Foruten barneskuespillerne i hovedrollene har filmen også med kjente navn som Andrea Bræin Hovig og fjorårets «Skal vi danse»-vinner Cengis Al. Berlin-festivalen er en av «de tre store» filmfestivalene, ved siden av Cannes og Veneza, og arrangeres i år for 73. Det er den største arenaen for barne- og familiefilm blant de internasjonale filmfestivalene, sier Aurora Gossé. Produsent for «Dancing Queen» er Thomas Robsahm («Verdens verste menneske»), og internasjonalt salg håndteres av LevelK. «Dancing Queen» er Aurora Gossés debut som spillefilmregissør. Lørdag kveld var det verdenspremiere på «Dancing Queen» i Berlin, der filmen deltar i konkurransen om Krystallbjørnen for beste barne- og ungdomsfilm. De siste to årene har festivalen vært sterkt begrenset av koronapandemien, men i år er det igjen Berlinale i full skala igjen. I konkurransen om Krystallbjørnen deltar også den norske animasjonsfilmen «Helt super», som hadde premiere i høst. Det var spørsmålsrunde etter visningen, og barna sprang opp og stilte seg i kø for å stille spørsmål. Det var så ekstremt god stemning i salen, med jubel underveis.

Explore the last week