Sebastian Samuelsson

 
 
Post cover
Image courtesy of "Glåmdalen"
Ny medalje til Johannes – men ble slått av svenskene

Johannes Thingnes Bø kunne blitt historisk under VMs siste dag, men det ville seg ikke. Svenske Sebastian Samuelsson vant fellesstarten, ...


Jeg så det hvite og så skjøt jeg, men sånn er det. Så ender det med sju medaljer og det er så bra her i Oberhof med tanke på de forholdene vi har hatt, sa Thingnes Bø i pressesonen etter rennet. Det var lite å stille opp med. Han var den eneste norske som sto for fullt hus og etterlot et gap på 21,7 sekunder ned til gullfavoritten Thingnes Bø. På siste skyting før målgang ble ville det ikke historie la seg skrive. – Det var ikke at jeg dro meg ut. Dermed ble de to norske satt i en jagende posisjon opp til teten. Med bronse etter VMs siste konkurranse er han den andre utøveren som har tatt medaljer i alle øvelser. Det er jo på mange måter isolert sett et medalje mål på alle løp. VM-kongen Johannes Thingnes Bø var sterk under søndagens fellesstart, men kunne ikke ro i land gullet under mesterskapets siste konkurranse. Sturla Holm Lægreid gikk inn til 4.-plass, mens Tarjei Bø ble nummer 9. 29-åringen kunne ha sikret seg sitt fjerde individuelle gull i Oberhof, men han tok i stedet bronse og sin 31.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Hylles etter ny medalje: - Et sinnssykt mesterskap

Men bommen på det siste skuddet kostet Johannes Thingnes Bø (29) et nytt gull.


– Da jeg så Thingnes Bø bommet, så måtte han ta meg igjen hver runde. Jeg har mye å lære av Johannes, sier lagkamerat Vetle Sjåstad Christiansen til TV 2. – På det siste skuddet bommet jeg langt til høyre, men da var siktet der også. – Det går ikke an å beskrive. Jeg ga det virkelig en sjanse, sier Thingnes Bø til NRK. Jeg måtte bare jobbe for hvert eneste skudd, og jeg fant ikke den raske rytmen som på de andre seriene de foregående dagene.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Svenskene snøt Thingnes Bø fra å bli historisk

Johannes Thingnes Bø kunne blitt historisk under VMs siste dag, men det ville seg ikke. Svenske Sebastian Samuelsson vant fellesstarten, mens Bø tok ...


Jeg så det hvite og så skjøt jeg, men sånn er det. – Det var ikke at jeg dro meg ut. Han var den eneste norske som sto for fullt hus og etterlot et gap på 21,7 sekunder ned til gullfavoritten Thingnes Bø. På siste skyting før målgang ble ville det ikke historie la seg skrive. Det er jo på mange måter isolert sett et medalje mål på alle løp. Med bronse etter VMs siste konkurranse er han den andre utøveren som har tatt medaljer i alle øvelser.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Samuelsson og Sverige tok siste stikk i VM: – Det er den siste dagen man husker

Sturla Holm Lægreid likte ikke å høre den svenske nasjonalsangen på den siste VM-dagen. Det får Sebastian Samuelsson til å håpe at nordmannen husker det ...


Kanskje det er det som gjør at vi reiser hjem og trener litt hardere, mens de legger seg på latsiden og feirer, sa Lægreid til NTB med et glimt i øyet. – Det synes jeg var helt OK. Jeg er glad for at jeg har et så bra team rundt meg som gjør at jeg glemmer det ganske fort. Det ønsker vi jo ikke. – Jeg har sjelden vært så lei meg som da. Jeg har bare fortsatt å gjøre min greie og en dag snur det, og det gjorde det virkelig.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Thingnes Bø tangerte VM-rekord: – Fått ut mitt beste potensial

Joahnnes Thingens Bø klarte ikke å ta igjen Sebastian Samuelsson og Martin Ponsiluoma på den siste runden og måtte ta til takke med bronse på fellestarten i ...


Thingnes Bø ble nok en gang sendt ut på en strafferunde, mens svenskene Martin Ponsiluoma og Sebastian Samuelsson skjøt fullt hus. Han var den eneste norske som sto for fullt hus og etterlot et gap på 21,7 sekunder ned til gullfavoritten Thingnes Bø. 29-åringen tangerte likevel Marte Olsbu Røiseland sin rekord som den eneste skiskytteren med medalje i samtlige øvelser i ett og samme VM. Bronsen var Thingnes Bø sin sjuende medalje av sju mulige i mesterskapet i Oberhof. Jeg så det hvite og så skjøt jeg, men sånn er det. Han var en del av det svenske laget som vant OL-gull på stafett i Pyeongchang i 2018.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Gullet glapp for Thingnes Bø: – Rullegardinen gikk ned

OBERHOF (VG) Johannes Thingnes Bø (29) lå an til nok et VM-gull på søndagens fellesstart. I stedet ble det dobbelt svensk etter en høydramatisk avslutning.


– Det er veldig spesielt å slå ham på en dag som denne, sier han på pressekonferansen. Da det slo inn mentalt at det ble medalje, men gull og sølv var kjørt, fikk jeg syren mer enn noen gang tidligere, sier Thingnes Bø. Det er ingen selvfølge å være så dominerende, så dette setter det kanskje i perspektiv. – Det er bra for de andre nasjonene å se at vi er menneskelige. – Det er fryktelig imponerende å ta dobbelen på siste dag. – Det er lenge siden sist.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
- Ingen trodde meg, men jeg hadde rett

OBERHOF (TV 2): Han startet VM på fryktelig vis. Så motbeviste Sebastian Samuelsson tvilerne.


– Jeg har sagt hele sesongen at det er mulig å slå Thingnes Bø. Jeg kjenner følelsen av det å være litt borte og så komme tilbake og det er en god følelse. – Det er herlig. – Jeg er glad for at jeg har et så bra team rundt meg. – Jeg løy ikke da jeg sa at det var en forferdelig opplevelse på den miksstafetten. – Jeg var livredd for at jeg skulle bli for sliten på slutten, men opp siste bakken kjente jeg at «faen, jeg klarer det».
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Historisk mulighet glapp for Thingnes Bø: Dobbelt svensk på fellesstarten

På den siste runden gikk nordmannen ut 6,8 sekunder bak svenskene Martin Ponsiluoma og Sebastian Samuelsson, en ledelse han aldri maktet å hente inn. Samuelsson ...


Thingnes Bø hadde gullet i egne hender, men bommet på det siste skuddet. Isolert sett har du jo mål om medalje i hvert løp, men du har ikke et mål om sju medaljer. – Jeg er utrolig fornøyd med VM. Likevel har ingen mannlige utøvere tatt medalje i samtlige VM-øvelser. Samuelsson var suveren på siste runde og vant foran landsmannen Ponsiluoma. Ja, vi kan slå ham med to utøvere!
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Lægreid irritert av svensk profil: – Trudde han var ein bra kar

Sturla Holm Lægreid var tydeleg frustrert på svenske Martin Ponsiluoma under VM-fellesstarten og skjønar ikkje det taktiske spelet til svensken.


– Vi har jo ei bra lagånd, så viss eg hadde gått der med Johannes til dømes, hadde han hjelpt meg og drege meg på runden, men Ponsiluoma tenkte heilt annleis. Hadde han kanskje hjelpt meg litt så hadde han kanskje hatt det vesle forspranget han trengde på Sebbe, men eg trur Sverige er fornøgde i dag. – Nei, det trur eg ikkje. – Eg sa at han får dra, eg ligg bak og sparer meg. – Nei, det hadde vi ikkje. Det er eit veldig taktisk sterkt lag, seier Bø til NRK.
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Gullet glapp for Bø: – Rullegardinen gikk ned

OBERHOF (VG) Johannes Thingnes Bø (29) lå an til nok et VM-gull på søndagens fellesstart. I stedet ble det svensk gull etter en dramatisk avslutning.


– Det er veldig spesielt å slå ham på en dag som denne, sier han på pressekonferansen. Det er ingen selvfølge å være så dominerende, så dette setter det kanskje i perspektiv. – Det er bra for de andre nasjonene å se at vi er menneskelige. – Det er fryktelig imponerende å ta dobbelen på siste dag. Det er mektig. – Det er lenge siden sist.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Thingnes Bø rotet bort historisk gull – svensk VM-jubel på fellesstarten

Johannes Thingnes Bø bommet på siste og avgjørende skudd og gikk glipp av muligheten til å ta fire av fire individuelle gull i et VM.


Jeg følte jeg gjorde det jeg kunne i dag, og synes jeg angrep løpet på rett måte, sier Thingnes Bø. Det er en utrolig følelse nå, sier Samuelsson. – Jeg merker at Thingnes Bø bommer på hvert skudd, da kjenner jeg det at nå må han snart bli sliten. – Jeg var sliten på slutten. Men jeg må si jeg er imponert over langrennet til Ponsiluoma og avslutningen til Sebbe, sier Thingnes Bø. Jeg har på mange måter isolert sett et medaljemål på hvert løp, men du har likevel ikke et mål om ta syv medaljer.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Lægreid skaper overskrifter i Sverige: – Trodde han var en bra kar

Det ble en svensk jubeldag i Oberhof da Sebastian Samuelsson vant søndagens fellesstart foran landsmann Martin Ponsiluoma. VM-kongen Johannes Thingnes Bø ...


Så ender det med sju medaljer og det er så bra her i Oberhof med tanke på de forholdene vi har hatt, sa Thingnes Bø i pressesonen etter rennet. Jeg knuser til meg tre VM-gull individuelt med en bronse på slutten her. Dermed endte han opp med medalje i alle konkurranser. Han er den første som klarer sju medaljer på herresiden. – I langrenn så er dette helt normalt. De fikk nordmennene til å gjøre den største jobben, sier Bjørndalen videre.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Gullet glapp for Thingnes Bø: – Rullegardinen gikk ned

OBERHOF (VG) Johannes Thingnes Bø (29) lå an til nok et VM-gull på søndagens fellesstart. I stedet ble det dobbelt svensk etter en høydramatisk avslutning.


– Det er veldig spesielt å slå ham på en dag som denne, sier han på pressekonferansen. Da det slo inn mentalt at det ble medalje, men gull og sølv var kjørt, fikk jeg syren mer enn noen gang tidligere, sier Thingnes Bø. Det er ingen selvfølge å være så dominerende, så dette setter det kanskje i perspektiv. – Det er bra for de andre nasjonene å se at vi er menneskelige. – Det er fryktelig imponerende å ta dobbelen på siste dag. – Det er lenge siden sist.
show more
Post cover
Image courtesy of "folkebladet.no"
(+) Samuelsson stoppet ny Thingnes Bø-jubel: – Lite å stille opp med

Johannes Thingnes Bø kunne blitt historisk under VMs siste dag, men det ville seg ikke. Svenske Sebastian Samuelsson vant fellesstarten, mens Bø tok ...


Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Sebastian Samuelsson vant fellesstarten – snøt Johannes Thingnes Bø fra å bli historisk

Det ble isteden en bronse og en 31. VM-medalje i karrieren. Svenske Sebastian Samuelsson vant rennet foran landsmannen Martin Ponsiluoma som gikk inn til 2.- ...


Han var den eneste norske som sto for fullt hus og etterlot et gap på 21,7 sekunder ned til gullfavoritten Thingnes Bø. Sturla Holm Lægreid gikk inn til 4.-plass, mens Tarjei Bø ble nummer 9. Sport: VM-kongen Johannes Thingnes Bø var sterk under søndagens fellesstart, men kunne ikke ro i land gullet under mesterskapets siste konkurranse.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Thingnes Bø får festkritikk av «Gull-Sebbe»: – Han kan skylde seg selv!

OBERHOF (VG) Mens Sebastian Samuelsson skal sprette champagnen for sitt første VM-gull, dropper VM-kongen Johannes Thingnes Bø festen.


– Jeg skjønner at han skal feire, han er verdensmester for første gang og har ikke noe verdenscuptrofé å kjempe for. Han må forstå at man må si nei takk til den invitasjonen, spøker Thingnes Bø til VG om Sebbes forespørsel, etter VMs siste pressekonferanse for herrenes del. Men det er litt «partydödarepartydödarefestbrems» at Johannes drar hjem.
show more