Tv2.no

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Overraskende vending i 30 år gammel likfunnsak

Åsted Norge: I 1992 ble levningene av en ung mann funnet på Hardangervidda. Nå har det kommet et gjennombrudd i saken.


Det var han og en kollega som var oppe på vidda og hentet skjelettet og gjenstandene i september 1992. Nå, over 30 år etter at skjelettet ble funnet på Hardangervidda, har vi lykkes med å komme ett steg videre. Nå gjenstår det å se om det kommer treff i noen andre land. - Det anslås først at mannen har ligget på vidda i opptil to år. – Vi har sendt ut anmodning gjennom Kripos og Interpol om identifisering til flere land. Hittil har noen få land meldt tilbake til Kripos via Interpol at de har søkt på profilen. Det gir en indikasjon på hvor personen kommer fra i verden. Vi har jo gjort flere forsøk tidligere på å komme videre, sier han. Nå har han nytt håp om at mysteriet kanskje kan bli løst. Det var heller ikke mulig å slå fast om det var en mann eller kvinne. - Obduksjonen av hodeskallen, ryggsøylen, bekken og to rørknokler kan ikke gi noen svar på hvorfor personen døde. Etter flere forsøk på å hente ut en DNA-profil fra skjelettrestene, lyktes endelig Seksjon for rettsgenetikk ved Oslo Universitetssykehus.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Putins tale kan avsløre alvorlig endring i krigen

Russland president Vladimir Putin holder en tale om rikets tilstand tirsdag. Talen holdes nøyaktig ett år etter at Russland anerkjente de ukrainske fylkene ...


– For oss er det viktig at Kina ikke støtter Russland i denne krigen. For dersom Kina allierer seg med Russland, blir det en verdenskrig, og jeg tror Kina er klar over det, sier den ukrainske presidenten. Slaget om Bakhmut, en mellomstor by som før krigen hadde 70.000 innbyggere, har pågått i månedsvis og regnes som det blodigste slaget hittil i Ukraina. Det er en utvikling hvor Kina synes å støtte Russland med materiell, men ennå ikke våpen, forteller Røseth. – Det kan være at han kommer inn på ytterligere mobilisering. Samtidig som Putin taler, fortsetter kampene i Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Keiserens nye kraft

Alle skjønner at regjeringen har mistet politisk styring over kraften i dagens dysfunksjonelle energimarked.


Send oss din mening på [ «Hvordan kan det ha seg at strøm, levert av selskaper som er 90 prosent eid av det offentlige, og som det koster 12 øre pr. Svare på kronikken? Regjeringen er kraftløse når de insisterer på å ha kontroll, for alle kan se at de ikke har det. Det er prisen på europeisk gass som har blitt drivende for prisene i Norge, til tross for at den norske vannkraften er både rimeligere og renere. Statsministeren blottstiller regjeringens mangel på kontroll, som er synlig for alle andre enn regjeringen selv, og insisterer på at VI HAR POLITISK STYRING.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Her tappes kontoen. Slik lurer tyvene de eldre

Åsted Norge (TV 2): I vinter har flere eldre blitt svindlet av personer som sier de kommer fra et strømselskap. Thor Wang (77) fikk kontoen tappet for ...


I likhet med de to foregående hendelsene fikk en mann i 80-årene besøk av en mann formentlig fra et strømselskap. Der fikk en kvinne i 90-årene besøk av en mann som også utga seg for å komme fra et strømselskap. Deretter dro han videre til to ulike matbutikker og tok igjen ut store beløp. Han var først innom minibanken til DNB i Askim, hvor han tok ut 8000 kroner. Mye tyder på at han prøvde å skjule seg for kameraet. Han hadde med seg utstyr til å sjekke strømmen, egen bankterminal og var ikledd arbeidstøy. Denne mannen rakk å reise innom minibanken og matbutikker, og tok ut store pengebeløp. Det sørget Wang for at han skulle få. Det er kanskje ikke snakk om et stort beløp, men det er en stor belastning for den som blir utsatt for det, sier hun. Pensjonisten Wang fulgte etter så fort han kunne, da han skjønte at svindleren skulle stikke av med lommeboken hans. Han låser alle dører og følger med på alt som skjer utenfor vinduene. At han ikke skjemmes.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Hevder hun er Madeleine McCann

Julia Wandelt (21) sier hun selv tror at hun er Madeleine McCann og går viralt i sosiale medier.


På TikTok har videoer av henne blitt sett flere millioner ganger. Målet var å komme i kontakt med familien til McCann. Wandelt hevder også å ha blitt misbrukt av en mann som barn. På Instagram går hun under navnet @iammadeleinemccann, og videoene hennes fått flere millioner visninger. På sin Instagram-konto har Wandelt skrevet: Selv hevder hun at hun tror hun er den forsvunne jenta, og hun går nå viralt i sosiale medier med sine utsagn.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Brudd for Farmen-Lasse og Andrea

Tidlig under oppholdet på fjorårets Farmen oppstod det romanserykter mellom deltakerne Andrea Marie Rosli (24) og Lasse Fredheim (26).


Etter det ble hun boende i Oslo. – Lasse og jeg er ikke sammen lenger, det er absolutt ikke noe dramatikk rundt det, kun et forhold som gikk dukken på grunn av avstanden, skriver Rosli i en tekstmelding, og fortsetter: Flørten mellom paret tok derimot ikke slutt da de vendte snuta tilbake til 2022 – og bekreftet at de var i ferd med å bli kjent med hverandre under moderne omstendigheter.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Russisk TV har startet en stor nedtellingsklokke

Det er ventet at Putin vil komme med en oppdatering på utviklingen av krigen i Ukraina, bare dager før årsdagen for invasjonen, men detaljene i talen er ikke ...


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
- Hva i helvete er det Norge holder på med?

Slovensk skistjerne steiler over at Norge har parkert en trailer for sine VIP-gjester ved inngangen til langrennsstadion i Planica.


– Hva i helvete er det Norge holder på med? Greit nok at de har råd til å betale 6000 euro for å stå parkert her for sine sponsorer, men langrenn trenger nå mer enn noen gang at det blir mindre forskjell mellom nasjonene både sportslig og økonomisk, sier Majdic. De fleste skinasjonene har egen smøretrailer på plass i Planica.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Spår milepæl: Første rentekutt i sikte

– Det taler for at det blir nok et rentehopp i mars, slik Norges Bank har signalisert, sier Knudsen. Han ser for seg at renten settes opp til 3 prosent i mars.


– For en god del fører situasjonen til at man sparer mindre, eller tærer på oppsparte midler. – Normalt utgjør den gruppen cirka syv prosent av Norges befolkning, mens nå er den beregnet å være opp til femten prosent. Det kan endre utsiktene for videre prisvekst og gjøre at renten kan settes ned igjen mye tidligere. – Vi har nettopp justert opp rentetoppen nok en gang, fordi norsk økonomi virker mer robust enn antatt og inflasjonen har holdt seg høy. Vi tror renten stopper på 3,25 prosent. – Det er sjelden vi ser en renteoppgang i det tempoet. – Til forskjell fra flere andre, tror ikke vi at renten settes ytterligere opp i september. Norges Bank holdt styringsrenten uendret på 2,75 prosent i januar. På den andre siden har høy inflasjon, prisvekst og økt rente begynt å få konsekvenser for privatpersoners og bedrifters økonomi. Prisveksten er fortsatt høy, og renta er på vei opp. – På kort sikt står vi overfor en del av de samme utfordringene som i fjor. Vi så at folk ble veldig skeptiske i synet på egen økonomi, sier han.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Arkeologer: Kan ha funnet 2000 år gammel dildo

Redskapet er av tre og er 16 centimeter langt. Forskerne mener gjenstanden var større i gamle dager, ettersom treverk har en tendens til å krympe alderen. « ...


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Russisk TV har startet en stor nedtellingsklokke

Det er ventet at Putin vil komme med en oppdatering på utviklingen av krigen i Ukraina, bare dager før årsdagen for invasjonen, men detaljene i talen er ikke ...