Joe Biden

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Joe Biden besøkte Kyiv

USAs president Joe Biden overrasket mandag med besøk til Ukrainas hovedstad Kyiv.


Biden har i forbindelse med besøket lovet en ny pakke med militærhjelp til Ukraina. Det gikk rykter mandag morgen om at Joe Biden var i Ukraina. En av hovedgatene var sperret, opplyste TV 2s journalist i Ukraina. Biden skal ifølge Financial Times ha reist natt til mandag, og ankom Kyiv via tog i morgentimene. Bilder fra hovedstaden viser Biden besøke St. – Ett år senere, står Kyiv fremdeles.
show more
Post cover
Image courtesy of "ITavisen"
Forbyr Joe Biden Apple Watch? - ITavisen

Det er en teoretisk mulighet for at president Joe Biden kan bannlyse salget av Apple Watch i USA grunnet patent-overskridelse.


Slik løses vanligvis slike saker, uten at vi tar stilling til denne saken. Annonse “Nå har selskapet AliveCor annonsert en ny reim, kalt Kardia, for Apple Watch som de hevder skal varsle brukeren før et slag.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Slik lurte de Joe Biden inn i Kyiv

En ti timer lang togtur, konfiskering av mobiltelefoner og et varsel til Russland før avreise. Slik ble Joe Biden fraktet inn i Kyiv.


– Men dette var en risiko som Biden var villig til å ta. Sist Biden ble sett i offentligheten, var lørdag kveld, ifølge CNN. Når en transponder slås av, vil flyet bli vekke fra sekundærradaren til personell på bakken. Michaels-klosteret i Ukrainas hovedstad. Mandag morgen viste det seg at ryktene faktisk stemte: USAs president Joe Biden var på plass i Kyiv. Slik ble Joe Biden fraktet inn i Kyiv.
show more
Post cover
Image courtesy of "Filter Nyheter"
Joe Biden er i Kyiv - Filter Nyheter

Det er første gang USAs president reiser til det krigsrammede landet siden Russlands fullskalainvasjon, og et kraftig signal om at supermakten står solidarisk ...


Han understreket også at det på tross av krangling om mangt i Kongressen, ligger en bred politisk enighet til grunn for støtten til Ukraina. «Jeg mener det er kritisk at det ikke finnes tvil om USAs støtte til Ukraina i denne krigen. Det er første gang USAs president reiser til det krigsrammede landet siden Russlands fullskalainvasjon, og et kraftig signal om at supermakten står solidarisk med ukrainerne noen få dager før årsdagen for angrepet.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
USAs president Joe Biden i Kyiv: – Ukraina består

USAs president Joe Biden var mandag på besøk i den ukrainske hovedstaden. Det var Bidens første besøk siden den russiske invasjonen.


Da blir det viktig at de samtidig får en moralsk støtte av en besøkende president, sier Wilhelmsen. – Amerikanerne har sagt at de vil støtte Ukraina slik at de kan holde stand mot den russiske aggresjonen. Ukraina har som mål at alt deres territorium skal bli fritt. – Da Putin satte i gang sin invasjon for nesten et år siden, trodde han Ukraina var svakt og vesten splittet. Hun tror at tidspunktet ikke er tilfeldig. – Det er mulig at det amerikanske budskapet til Ukraina nå er at de ikke vil gi utstyret og ammunisjonen som skal til for å gjenerobre Krim.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
– Biden framstår som lederen av den frie verden

I sin tale var Biden opptatt av å få fram at USA, Europa og Nato står samlet bak Ukraina i krigen mot Russland. Tross russiske forsøk på å splitte Vestens ...


Og det er et bilde jeg mener det er helt riktig at han tegner. Det er et narrativ som også ble tegnet under sikkerhetskonferansen i München, og som er veldig i tidsånden. Ukraina er jo mye nærmere Nato og Europa, og man ser jo innsatsen til Ukraina og det ukrainske folket. Og om han gjør det, vil han vinne? Biden var altså opptatt av å vise fram at USAs, Europas og Natos støtte til Ukraina fortsatt er like sterk. Han er opptatt av sannheten, fordi sannhet er et fundament for det frie samfunn. Biden talte i Warszawa kun få timer etter at Russlands president Vladimir Putin talte til det russiske folk på TV. Selv om det har vært splid innad i Vesten og en del krangling, særlig på Bidens hjemmebane i USA der det er sterk polarisering, har krigen i Ukraina virkelig samlet Vesten, sier Løkke. I sin tale var Biden opptatt av å få fram at USA, Europa og Nato står samlet bak Ukraina i krigen mot Russland. Og han snakket mye om hvordan Putin har undervurdert Ukraina og Vesten. Det er en stor strategisk miskalkulering fra Putin. Han hadde et veldig tydelig budskap om transatlantisk fellesskap, og enighet mellom Nato-landene.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
USAs president Joe Biden er i Kyiv

USAs president Joe Biden er i Kyiv for å markere årsdagen til Ukraina-krigen. Dette er Bidens første besøk siden den russiske invasjonen.


Russiske fly var i luften, og tanks var på vei inn i Ukraina. Vi står sammen, legger han til. Han trodde vi ikke skulle stå sammen. Dette er Bidens første besøk siden den russiske invasjonen. Han tok feil. USAs president Joe Biden er i Kyiv for å markere årsdagen til krigen i Ukraina.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Joe Biden er i Kyiv

Saken er oppdatert. Den amerikanske presidenten, Joe Biden, var ventet i Warszawa. I stedet dro han til Kyiv i Ukraina, for å besøke Volodymyr Zelenskyj der ...


Men uansett så er Biden på en Europa-tur og da er det naturlig å besøke Ukraina. Fredag 24.februar er det ett år siden russiske styrker gikk til stormangrep på nabolandet Ukraina, skriver NTB. Bare det at Biden kan reise til Kyiv og besøke Volodymyr Zelenskyj der er jo en demonstrasjon i russisk avmakt sammenlignet med det målet Russland hadde i begynnelsen av krigen, sier Bukkvold til Dagsavisen. – Da Putin satte i gang sin invasjon for nesten et år siden, trodde han Ukraina var svakt og vesten splittet. Den amerikanske presidenten, Joe Biden, var ventet i Warszawa. Så det er et signal om at Vesten ikke er splittet og at Ukraina har all grunn til å tro de kan vinne denne krigen.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Biden: - Nei, nei, nei

USAs president Joe Biden langer ut mot Vladimir Putin i en historisk tale.


- Vi tok en stor avgjørelse for ett år siden for å ivareta sikkerheten, sier den russiske presidenten og forsvarer invasjonen i Ukraina. Putin beskyldte også Vesten for å kynisk lyve til sin befolkning. - Ukraina vil aldri bli en seier for Russland. Putin tok feil, legger han til og understreker at forsvarsalliansen ikke vil bli splittet. Vi var sterke og sto sammen - og verden så ikke den andre veien, sier han. Biden ankommer talerstolen, til en Kygo-låt på høyttalerne og full jubel fra publikum, like etter klokka 17.30
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Biden er i Kyiv – og kommer med klar melding til Putin

USAs president Joe Biden er i den ukrainske hovedstaden for første gang siden krigens utbrudd. – Joseph Biden, velkommen til Kyiv. Ditt besøk er et ekstremt ...


[melder om at ryktene om Biden-besøket har gått i Kyiv i hele morges](https://twitter.com/yarotrof/status/1627601834087940097). En video av Biden og Zelenskyj viser dem gå gjennom Kyivs gater, mens flyalarmen står på i bakgrunnen. Flyalarmen begynte å gå i hovedstaden i 10.40-tiden norsk tid, kort tid før Bidens besøk ble offentlig kjent. – Jeg vil kunngjøre en ny levering av kritisk utstyr, inkludert artilleriammunisjon, anti-pansersystemer og luftovervåkingsradarer for å beskytte det ukrainske folket mot luftbombardementer. Men han tok fullstendig feil, sier Biden, i – Da Putin startet sin invasjon for nesten ett år siden, trodde han at Ukraina var svakt og Vesten var splittet.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Joe Biden kom til Kyiv med en tydelig beskjed til Vladimir Putin og Xi Jinping

President Joe Biden overrasket en hel verden og dukket opp i Kyiv. Bildene av den amerikanske og ukrainske presidenten spaserende sammen i vintersola er ...


Når Bidens forgjengere har vært i byer som Kabul eller Bagdad, har store amerikanske militære styrker beredt grunnen og passet på. Biden ankom slik hans europeiske kolleger har gjort det før ham, med tog. Det var også et annerledes sikkerhetsopplegg. Skulle det skje, vil både krigen i Ukraina og blokkdannelsene i verden skjerpes betraktelig. Natos ellers så aktive generalsekretær, Jens Stoltenberg, har holdt seg unna. Og de tenker langsiktig.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Historisk dag i Kyiv. Joe Biden på overraskende besøk i det krigsherjede landet.

Denne uken er det ett år siden Russland gikk til storkrig mot Ukraina. Nå får landet stor symbolsk støtte med et besøk.


Ukraina, med sine vestlige støttespillere i ryggen, er likevel bekymret for at Russland er forberedt på å fortsette krigen i flere år. Putin har siden slitt i krigen. Han sa at han har et spesielt bånd til byen. I helgen har verdens mektigste hatt møte under sikkerhetskonferansen i München. For den offisielle planen var at Joe Biden skulle fly til Polen natt til tirsdag norsk tid. Han tok på seg en blå dress og et blå- og gulstripete slips.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Biden snakket direkte til det russiske folk: – Vi vil ikke ødelegge Russland

USAs president Joe Biden avviste alle anklager fra Vladimir Putin om at USA planlegger et angrep mot Russland da han talte i Warszawa tirsdag kveld.


Nato vil ikke gå lei av vår støtte til Ukraina. Men vår støtte til Ukraina vil ikke stanse. I stedet for et splittet Nato har Putin i stedet sørget for at Finland blir med i Nato. Vi vil ikke angripe Russland. Vi vil ikke ødelegge Russland. Ville vi svare på dette, eller ville vi se den andre veien?


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Biden er i Kyiv – og kommer med klar melding til Putin

USAs president Joe Biden er i den ukrainske hovedstaden for første gang siden krigens utbrudd. – Joseph Biden, velkommen til Kyiv. Ditt besøk er et ekstremt ...


[melder om at ryktene om Biden-besøket har gått i Kyiv i hele morges](https://twitter.com/yarotrof/status/1627601834087940097). En video av Biden og Zelenskyj viser dem gå gjennom Kyivs gater, mens flyalarmen står på i bakgrunnen. Flyalarmen begynte å gå i hovedstaden i 10.40-tiden norsk tid, kort tid før Bidens besøk ble offentlig kjent. – Jeg vil kunngjøre en ny levering av kritisk utstyr, inkludert artilleriammunisjon, anti-pansersystemer og luftovervåkingsradarer for å beskytte det ukrainske folket mot luftbombardementer. Men han tok fullstendig feil, sier Biden, i – Da Putin startet sin invasjon for nesten ett år siden, trodde han at Ukraina var svakt og Vesten var splittet.
show more