Marte Mjøs Persen

2023 - 2 - 20

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Stortinget instruerer regjeringen: Full gjennomgang av ... (Aftenposten)

Et enstemmig flertall på Stortinget ber arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) om en storrengjøring i Arbeidstilsynet etter Aftenposten-avsløringer.

– Jeg forventer at Arbeidstilsynet har en tydelig tilstedeværelse og synlighet i arbeidslivet. Aftenposten har spurt statsråden om hun nå vil vurdere å endre adgangen Arbeidstilsynet i dag har til å droppe gebyrer når bedrifter bryter loven. Dette innebærer også en helhetlig gjennomgang av overtredelsesgebyr, skriver Marte Mjøs Persen i en skriftlig uttalelse til Aftenposten. – Vi har over tid sett at Arbeidstilsynet enten ikke vil bruke de verktøyene de har, eller at verktøyene er for dårlige. I stedet valgte de å gi en form for kvantumsrabatt hvis man bryter loven mange nok ganger, sier Kristjansson. – For å sikre god etterlevelse i hele arbeidslivet, står naturligvis også tilsyn og håndhevelse helt sentralt.

Explore the last week