PLANICA

2023 - 2 - 20

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Svensk håp mister ski-VM: – Målet var å ta medalje i Planica (Aftenposten)

Tidligere i sesongen tok Frida Westman (22) Sveriges første pallplass i hopp på 30 år. Skade sørger for at hun ikke blir å se i aksjon under VM i Planica.

Der er vi ikke i dag, og derfor sikter jeg mot fremtiden. Tidligere i sesongen tok Frida Westman (22) Sveriges første pallplass i hopp på 30 år. [Dagbladet](https://www.dagbladet.no/sport/sverige-fortviler/78536494) omtalte nyheten først i Norge.

Sverige fortviler (Dagbladet.no)

PLANICA (Dagbladet): Det vakte oppsikt da Frida Westman fra Sverige endte på tredjeplass i sesongens andre verdenscuprenn for kvinner.

Det er en forutsetning i en hoppbakke, spesielt under et mesterskap. En undersøkelse viste at hun hadde ødelagt menisken i det høyre kneet. På den tida var også Jan Boklöv aktiv, mannen som oppfant V-stilen. Jeg må være ærlig med meg selv og ikke ta noen dumme sjanser, forteller skihopperen til Dette var første gang på 30 år at Sverige fikk en pallplass i hoppbakken. november i fjor.

Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"

Følg kombinert fra ski-VM i Planica direkte (Bergens Tidende)

På denne siden kan du følge alt av kombinert fra Ski-VM 2023. Mesterskapet går i gang onsdag 22.02.23.

15:00 10 km langrenn for menn 15:00: Langrenn lagkonkurranse for menn 15:30: 10 km langrenn for menn

Programmet for ski-VM i Planica (Folkebladet)

Fredag 24/2: Kombinert: Kvinner, hopp (HS100) 11.30, langrenn 5 km 15.30. Langrenn: 30 km skiathlon menn (15 km klassisk-15 km fri teknikk) 15.45.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Ut mot spådommene: – Få som rekker opp hånden og sier de tok ... (VG Nå)

PLANICA (VG) De ble dømt nord og ned. Enkelte eksperter mente det kom til å ta lang tid å fylle tomrommet etter Therese Johaug.

– Men vi har en trygghet nå og har prestert bra. Kommer vi fra VM uten medaljer, så er ikke det noe suksess. – Det er ingen som har kommet og beklaget at de har tatt feil så langt. Det er mange skiløpere som går norgescup og junior-NM. Det er der vi skal prestere best, forhåpentligvis. Det har vært lett å melde og det er veldig gøy å slå seg på brystet om det slår inn. Det hadde vært gøy og jeg håper ekspertene som har meldt så hardt, kunne innrømmet at de tok feil, sier Tiril Udnes Weng. Det er bare noe vi må leve med. Hvis det ikke går, så er det få som rekker opp hånden og sier de tok totalt feil. – De har jo bomma. Når norsk kvinnelangrenn våkner fra Therese Johaug-gullrusen, kan det bli en bakrus som tar tid å bli kvitt. Det er ikke mer å si enn det.

Post cover
Image courtesy of "MSN"

Følg langrenn fra ski-VM i Planica direkte (MSN)

På denne siden kan du følge alt av langrenn fra Ski-VM 2023. Mesterskapet går i gang onsdag 22.02.23.

- Kort vei fra himmel til helvete! (TV 2)

Smøresjef Stein Olav Snesrud myser mot sola i Planica som varmer skikkelig. Det betyr store temperatursvinger og litt ekstra hodebry. Det er også varslet ...

– Gjør man det ikke bra så er det fiasko. Det er også varslet regnvær til helgen ... Og det er selvsagt litt vennskapelig rivalisering mellom oss i smøretrailerne.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Raser over de russiske VM-bildene: – Utrolig pinlig (Nettavisen)

PLANICA (Nettavisen): I forkant av VM la Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) ut en video for å promotere sesongens høydepunkt på ...

Så lenge de ikke er noen frontfigurer i videoen så får det vel bare gå, sier han til Nettavisen. – Jeg har ikke sett videoen, men det er ikke nødvendig at de er med i en promovideo. Det er vel sånn sett greit å ha med, men om man skal promotere med dem er vel et annet spørsmål, sier han til Nettavisen. Jeg tror ikke det har noe med denne feilen å gjøre, men det er ytterligere en liten puslespillbit som viser at FIS ikke klarer å behandle dette spørsmålet så bra, mener han. Det er slurvete og jeg forstår ikke hvordan det kan skje. – Det er naturligvis utrolig pinlig gjort av FIS.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Portugiseren lever som en toppidrettsutøver: Dubai-milliardær tar ... (Nettavisen)

PLANICA (Nettavisen): Blant norske skidresser og massive støtteapparat er det enkelt å legge merke til de to grønne skidressene på langrennsstadion i ...

Om jeg en dag klarer å konkurrere mot de norske og være på samme nivå så kommer jeg til å være fornøyd med det jeg har gjort. Vi har fire til åtte år med arbeid foran oss og jeg tror jeg kommer til å klare å forbedre meg mye. Det store målet er å gi noe tilbake til mannen som har sørget for at han kan leve toppidrettsdrømmen fullt ut. Han forteller om dager med svært mye trening og et liv som utelukkende handler om å bli best mulig på ski. Utenom treningsøktene i Holmenkollen er det utelukkende søvn og mat som prioriteres. Abdulla Al Naboodah er mannen som sørger for at portugiseren har midler til satsingen. Da Cabeca kontaktet ham var han raskt ute med å fortelle at han hadde mål om både OL og VM. Uten ham kunne jeg ikke dratt til VM, fordi jeg ikke hadde hatt penger til å reise rundt og til å oppholde meg i Oslo. Den gang bodde han i Portugal, men flyttet til Dubai for å arbeide. Etter hvert tok han opp et kamera og sendte en video til Bragvin Andresen. PLANICA (Nettavisen): Blant norske skidresser og massive støtteapparat er det enkelt å legge merke til de to grønne skidressene på langrennsstadion i Planica. Cabeca forteller at samarbeidet startet med at den ovennevnte milliardæren tilbudte skiløperen en jobb som personlig trener.

Explore the last week