Belarus

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Expressen: Dokument skal vise russiske planar om å ta over Belarus

Eit lekka dokument frå Kreml skal vise russiske planar om å ta over nabolandet Belarus, skriv Expressen. Den svenske avisa har samarbeidd med ei rekke ...


Før prosessen skal vere sluttført innan 2030. Eit lekka dokument frå Kreml skal vise russiske planar om å ta over nabolandet Belarus, skriv Expressen: Dokument skal vise russiske planar om å ta over Belarus


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Medier: Lekket dokument viser angivelig plan for å innlemme Belarus i Russland

Vestlige medier har fått tilgang til det som skal være et lekket strategidokument fra Kreml og som viser hvordan Belarus angivelig skal innlemmes i ...


[ Forskjellen er at man i Belarus vil bruke tvang fremfor krig. Det endelige målet er fortsatt full innlemmelse, sier Michael Carpenter, USAs ambassadør til OSSE, til Yahoo News.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Belarus påstår at Ukraina samler soldater langs grensen

Det er en betydelig ansamling av ukrainske soldater langs grensen til Belarus, påstår det belarusiske forsvarsdepartementet.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- En trussel

Et lekket dokument skal vise en angivelig plan for å innlemme Belarus i Russland.


Det er også planer for å bygge russiske skoler og universiteter, skriver svenske Store protester brøt ut da han igjen vant valget i 2020. Forskjellen er at man i Belarus vil bruke tvang framfor krig. - Det er ikke utenkelig at Putin vil framstille en slags avtale med Lukasjenko som hevder at dette er en måte for dem å presse tilbake mot de hatefulle nazistene i Ukraina og den onde Vesten, sier Kragh til [Expressen](https://www.expressen.se/nyheter/lackan-fran-kreml-putins-hemliga-plan--for-att-ta-over-belarus/), som er med i samarbeidet. Det endelige målet er fortsatt full innlemmelse, sier Michael Carpenter, USAs ambassadør til OSSE, til Yahoo News.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Belarus oppretter frivillig styrke på minst 100.000 personer

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko oppretter en ny frivillig forsvarsstyrke som skal være på 100.000-150.000 personer.


Han har også sagt at «erfaringen» i Ukraina viser nødvendigheten av å styrke forsvaret ytterligere. Lukasjenko, som lot Russland bruke Belarus til å sende styrker videre inn i Ukraina i fjor, har sagt at hæren bare skal kjempe hvis Belarus blir angrepet. Jeg har sagt det mer enn én gang: Hver mann skal i det minste kunne håndtere våpen, sa Lukasjenko i et møte i landets sikkerhetsråd mandag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Medier: Lekket dokument viser angivelig plan for å innlemme Belarus i Russland

Vestlige medier har fått tilgang til det som skal være et lekket strategidokument fra Kreml og som viser hvordan Belarus angivelig skal innlemmes i ...


Forskjellen er at man i Belarus vil bruke tvang fremfor krig. Det endelige målet er fortsatt full innlemmelse, sier Michael Carpenter, USAs ambassadør til OSSE, til Yahoo News. Det interne dokumentet er datert høsten 2021 og viser i detalj hvordan Belarus i økende politisk, økonomisk og militær grad angivelig skal slås sammen med og innlemmes i Russland innen 2030.
show more
Post cover
Image courtesy of "Forsvarets forum"
Medier: Lekket dokument viser angivelig plan for å innlemme Belarus i Russland

Russlands mål når det gjelder Belarus er de samme som med Ukraina, hevder amerikansk diplomat.


Forskjellen er at man i Belarus vil bruke tvang fremfor krig. – Russlands mål når det gjelder Belarus er de samme som med Ukraina. – Russlands mål når det gjelder Belarus er de samme som med Ukraina, hevder amerikansk diplomat.


Post cover
Image courtesy of "Filter Nyheter"
Lekkasje: Russlands plan for å ta over Belarus - Filter Nyheter

DOKUMENTLEKKASJE AVSLØRER RUSSISKE PLANER: Hemmelige dokumenter som har blitt lekket til en rekke medier skal vise Russlands planer for å annektere Belarus, ...


Ideen om en slik «unionstat» mellom Russland og Belarus ble først introdusert på midten av 90-tallet. Det interne strategidokumentet, skrevet høsten 2021, er laget for Putins presidentadministrasjon og beskriver i detalj hvordan Russland kan ta full kontroll over nabolandet både på kort (2022), middels (2025) og lang sikt (2030). I praksis vil disse planene, dersom de noensinne blir gjennomført, fjerne alt som er igjen av uavhengighet i Belarus.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Ekspert om lekkede Belarus-dokumenter: – Lang vei fra plan til gjennomføring

Dokumenter skal vise at det planlegges for at Belarus skal innlemmes i Russland. Det vil bli en lang og smertefull vei for Putin, tror NUPI-forsker.


Det er spørsmål de må stille seg. Det er ikke det som vekker entusiasme i Russland, selv om det er lite tegn til opprør mot regimet. Veldig mange av dem har mistet livet, og veldig mange har kommet tilbake skadet for livet. Det som har skjedd de siste 12 månedene i Ukraina er et godt eksempel på at man kan ha en plan, og så kan denne gå rett i vasken, sier Godzimirski. Putin gjør en god figur når han snakker til folket sitt, men alle vet at det ulmer mye under overflaten, sier Godzimirski, og fortsetter: Lignende planer skal også finnes for de baltiske landene, samt Moldova og Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Belarus åpner for mer bruk av dødsstraff

Nasjonalforsamlingen i Minsk vedtok tirsdag lovendringen, melder det statlige nyhetsbyrået Belta. Belarus er det siste landet i Europa som fortsatt ...


Belarusiske styrker deltar derimot ikke selv aktivt i krigen. President Aleksandr Lukasjenko, som har styrt Belarus med hard hånd siden 1994, lar russiske styrker bruke landet som base for krigføringen i Ukraina. Belarus er det siste landet i Europa som fortsatt henretter dødsdømte.


Post cover
Image courtesy of "Document"
Søker Belarus et påskudd for å angripe Ukraina?

Forsvarsdepartementet i Belarus sier tirsdag at en betydelig gruppe fra Ukrainas hær er konsentrert like ved grensen mellom landene, og advarer om at dette ...


Post cover
Image courtesy of "Møre"
Belarus opprettar frivillig styrke på minst 100.000 personar

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko opprettar ein ny frivillig forsvarsstyrke som skal vere på 100.000-150.000 personar. Publisert: 21.02.2023 kl 07:27.


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Belarus påstår at Ukraina samler soldater langs grensen

Det er en betydelig ansamling av ukrainske soldater langs grensen til Belarus, påstår det belarusiske forsvarsdepartementet.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Belarus åpner for mer bruk av dødsstraff

Nasjonalforsamlingen i Minsk vedtok tirsdag lovendringen, melder det statlige nyhetsbyrået Belta. Belarus er det siste landet i Europa som fortsatt ...


Belarusiske styrker deltar derimot ikke selv aktivt i krigen. President Aleksandr Lukasjenko, som har styrt Belarus med hard hånd siden 1994, lar russiske styrker bruke landet som base for krigføringen i Ukraina. Belarus er det siste landet i Europa som fortsatt henretter dødsdømte.


Post cover
Image courtesy of "Extraavisen"
Belarus skal innlemmes i Russland innen 2030 - Extraavisen

I dag er den belarusssiske diktatoren Alexander Lukasjenko som sitter med makten i landet. Han er kjent som en god venn med den russiske diktatoren Vladimir ...


Dette er ikke snakk om noen union av like, dette er et veikart for å innlemme Belarus i Russland. Han er kjent som en god venn med den russiske diktatoren Vladimir Putin. – Denne «unionen» er en trussel mot det belarussiske folket og den belarussiske staten.