Don Rosa

 
 
Post cover
Image courtesy of "Kampanje"
Dropper Disney-klassikere på grunn av kontroversiell karakter

To av tegneserieskaperen Don Rosas Onkel Skrue-tegneserier skal angivelig stanses for all fremtidig republisering. Norsk Donald-tegner synes det er trist.


Og i Storbritannia skal det britiske forlaget Puffin, som gir ut barnebøkene til Roald Dahl, endre ord flere ord i bøkene. Det går for tiden en debatt i Norge om såkalt kansellering. Ifølge Rosa dreier det seg om historiene «Verdens rikeste mann» og «En drøm for livet».


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Disney dropper klassiskere fra Andeby på grunn av kontroversiell karakter: – Trist

To av tegneserieskaperen Don Rosas Onkel Skrue-tegneserier skal angivelig stanses for all fremtidig republisering. Norsk Donald-tegner synes det er trist.


Og i Storbritannia skal det britiske forlaget Puffin, som gir ut barnebøkene til Roald Dahl, endre ord flere ord i bøkene. Det går for tiden en debatt i Norge om såkalt kansellering. Ifølge Rosa dreier det seg om historiene «Verdens rikeste mann» og «En drøm for livet».


Post cover
Image courtesy of "Document"
Woke hysteriet: Nå dropper også Disney to gamle Donald Duck-klassikere

Disney vil ikke lenger distribuere to av tegneseriene til Donald Duck-skaper Don Rosa på grunn av en kontroversiell karakter.


[her](https://www.documentforlag.no/produkt/usikker-vitenskap/) og som ebok [her](https://www.documentforlag.no/produkt/usikker-vitenskap-ebok/)! I denne historien dukker altså karakteren «Bombie The Zombie» opp. «Som en del av sitt pågående engasjement for mangfold og inkludering, er The Walt Disney Company i en prosess med å modernisere sitt historiebibliotek. [Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!](https://www.documentforlag.no/produkt/de-helliges-leir/) Du kan også kjøpe den som e-bok [her](https://www.documentforlag.no/produkt/de-helliges-leir-ebok/). Don Rosa received an email that two of his classic stories will never be reprinted or published as part of collections again. [Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!](https://www.documentforlag.no/produkt/kulturkamp-i-klasserommet/) Du kan også kjøpe e-boken [her](https://www.documentforlag.no/produkt/kulturkamp-i-klasserommet-e-bok/).
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Disney dropper to gamle Donald Duck-klassikere: – Passer ikke lenger med deres verdier

To av den kjente tegneserieskaperens Don Rosas Onkel Skrue-tegneserier skal angivelig ha blitt stoppet fra all fremtidig republisering.


I denne historien dukker altså karakteren «Bombie The Zombie» opp. Bakgrunnen for dette er ukjent, men det spekuleres i at kontroversen gjelder karakteren «Bombie The Zombie». «Som en del av sitt pågående engasjement for mangfold og inkludering, er The Walt Disney Company i en prosess med å modernisere sitt historiebibliotek.
show more
Post cover
Image courtesy of "Møre"
Disney droppar klassiskarar frå Andeby på grunn av kontroversiell karakter - gjeld også Noreg

To av Onkel Skrue-teikneseriane til den kjende teikneserieskaparens Don Rosa skal etter seiande ha vorte stoppa frå all framtidig republisering. Publisert: ...


Forseinkingar eller nedetid på digitale utgåver og tenester vert ikkje godskrive. For å få tilgang til vår internetteneste og kunne nytte deg våre tenester, må du akseptere avtalevilkåra. Dette inneber at det ikkje vert gjeve refusjon for betalt inn beløp. Priser for abonnement kan bli justert og nye prisar vil kome fram av nettsidene. Du kan flytte abonnementet til ny fast adresse eller til ferieadresse. Kjøpar kan sjølv, når som helst bestille stopp av abonnementet ved utløp. Abonnementet går ut perioden du har betalt for. Ved oppseiing går abonnementet ut perioden du har betalt for, men vert stoppa etter dette. For å kunne behalde eit studentabonnement må det innan 1. Vilkåra kan endrast utan nærare varsel, men ved større endringar vil du bli bedt om å lese gjennom og akseptere vilkåra på ny. I tillegg vert papiravisa levert til registrert adresse. Det henvises til opphavsrettsloven.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Disney dropper klassikere fra Andeby på grunn av kontroversiell karakter - gjelder også Norge

To av den kjente tegneserieskaperens Don Rosas Onkel Skrue-tegneserier skal angivelig ha blitt stoppet fra all fremtidig republisering.


Gyldendal, som gir ut bøkene til norsk-britiske Dahl i Norge, sa først at også de skulle gjøre endringer. Og i Storbritannia skal det britiske forlaget Puffin, som gir ut barnebøkene til Roald Dahl, endre ord flere ord i bøkene. Den ble blusset opp etter at Nasjonalmuseets samlingsdirektør Stina Högkvist kalte Christian Krohgs verk «Leiv Eiriksson oppdager Amerika» for kolonistisk. Det går for tiden en debatt i Norge om såkalt kansellering. – Selv vokste jeg opp med Donald Duck & Co, hvor høydepunktet hver uke var «En Disney-klassiker til glede for nye lesere», som selvsagt viste seg å være gjenopptrykk av Carl Barks sine klassiske historier. Ifølge Rosa dreier det seg om historiene «Verdens rikeste mann» og «En drøm for livet».
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Disney dropper klassikere fra Andeby på grunn av kontroversiell karakter – gjelder også Norge

To av tegneserieskaperen Don Rosas Onkel Skrue-tegneserier skal angivelig stanses for all fremtidig republisering. Norsk Donald-tegner synes det er trist.


– Det er fint å bare gå seg en tur. Det er Don Rosa selv som opplyser om saken på Facebook-gruppen «The Official Don Rosa Group.» Norsk Donald-tegner synes det er trist.


Post cover
Image courtesy of "fvn.no"
(+) Onkel Skrue-klassikere revet bort etter «kansellerings-nyhet»

Samlere og Donald-fans var raske med å reagere da nyheten om at to av tegneseriene om Onkel Skrue angivelig skal stanses for fremtidig republisering.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Dropper klassikere fra Andeby

To av historiene fra den populære tegneren Don Rosa passer ikke lenger inn og får ikke være med videre.


Han er en mørkhudet zombie som Onkel Skrue møter på i Afrika. I stedet har man lagt til en infoplakat før filmen hvor dette påpekes. Han ber også fansen om å «ikke få panikk». Dette gjelder for en rekke Disney-klassikere. Både «Tintin i Kongo» og «Tintin i Amerika» ble beskyldt for I en oppdatering skriver tegneserieskaperen at han har bedt om en oppdatering, og at han har fått beskjed om at «det pågår diskusjoner».
show more