Putin

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Putin: – Vesten har gått bak ryggen vår

– I dag anerkjenner Vesten dette, uten å nøle, sa Putin. Presidenten hevdet videre at Nato og USA, før hendelsene i Ukraina, flyttet konflikten til Russlands ...


– De gjør det klart at familien er et fellesskap mellom en mann og en kvinne, men selv hellige tekster utsettes for tvil. – Millioner i Vesten forstår at de ledes mot åndelig ødeleggelse av en gal elite. Putin sa også at de fleste russere støtter landets handlinger i Donbas. – De sier at det ikke er noen sammenheng mellom dette og det som skjer i Ukraina. – Jeg vil understreke at vi forlater ikke avtalen. I den forbindelse må Russland forsikre seg om at vårt kjernefysiske potensial er klart. – Vesten vil gjøre en lokal konflikt om til en verdensomspennende konflikt. Anglikanerne planlegger å vurdere en kjønnsnøytral Gud. De har militærbaser over hele verden, sa Putin. – Men det er en annen sak, for de er voksne, sa Putin. – Vi vet at kjernefysiske våpen nå nærmer seg sin utløpsdato. Men de er ikke dumme, de prøver å påføre oss strategiske tap, sa Putin.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Frykter for egen sikkerhet – tar transport-grep

Frykter et ukrainsk angrep, og mener det er vanskeligere å spore tog enn fly.


Det er veldig lite som er kjent om det pansrede toget Putin nå bruker til å reise med, men det skal være luksuriøst innredet, og designet for å beskytte Putin mot mulig angrep. Sammen hevder de at en av hovedårsakene til at Putin nå foretrekker å reise med tog, skal være at tog ikke er like enkel å spore som fly. Ifølge det uavhengige russiske nyhetsnettstedet Meduza, skal Putins foretrukne transportmiddel nå være pansrede tog.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Mest antivestlige siden 2007

Russlands president Vladimir Putin sparte ikke på kruttet mot Vesten i tirsdagens tale til det russiske folk. Effektivt, mener eksperter.


- Og en tale som dette tror jeg er noe av forklaringen. - Han har allerede en grenseløs retorikk. Jeg tror det er veldig effektivt, og han framfører det på en glimrende måte, sier Holtsmark. - Det er en effektiv retorikk. Han understreker at uttrykkene som ble brukt, er de samme Putin har brukt siden krigens start. Det brukes sterke uttrykk, sier professor og Russland-ekspert ved Universitetet i Oslo, Geir Flikke.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Putins fly frakter drepte soldater

Flyflåten, som Russlands president, Vladimir Putin, benytter seg av, brukes nå også til å transportere drepte soldater hjem fra krigen i Ukraina.


- Den psykologiske grunnen til å bruke dette toget, er at han er redd. Så mange som 60.000 av disse skal ha blitt drept, ifølge britiske myndigheter. Moscow Times skriver at de har funnet en sammenheng mellom disse flyvningene og lokale nyhetssendinger om begravelsene til drepte soldater. Det var et skremmende bilde for meg selv om jeg jobber på en intensivavdeling og har sett lik. De har 68 fly og helikoptre i flåten sin, som brukes av Russlands ledelse i Kreml. - Myndighetene ønsker også å unngå en situasjon hvor pårørende stimler sammen rundt likhusene.
show more
Post cover
Image courtesy of "Energi og klima"
Putin-effekten: Turbo på grønn omstilling

Ett år etter invasjonen av Ukraina: Europa gjør seg uavhengig av russisk gass, og investeringene i det grønne skiftet skyter i været.


Forslagene er del av [den grønne industriplanen](https://energiogklima.no/nyhet/brussel/kommisjonen-varsler-forslag-om-omstridt-nytt-gront-subsidiefond/) som ble varslet 1. [råmaterialer](https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/STATEMENT_22_5523) som er kritiske for det grønne og digitale skiftet. [åpen-dør-ordningen](https://ens.dk/ansvarsomraader/vindmoeller-paa-hav/aaben-doer-ordningen-havvindmoeller/information-til-borgere-om) i Danmark, er stilt i bero. [Se oppdatert grafikk i vår bakgrunnsartikkel](https://energiogklima.no/klimavakten/kvotemarked-eu-og-verden/) om kvotesystemer i EU og globalt. Vi har tidligere belyst [rollen Norge kan spille som hydrogenleverandør](https://energiogklima.no/nyhet/hydrogen-tyskland-far-stort-importbehov-norge-kan-bli-viktigste-leverandor/) til Tyskland. Initiativet er aktualisert av at EU-kommisjonen har plukket ut Göteborg-Hamburg, med mulig forlengelse til Oslo, som en av [ti pilot-strekninger for å få fart på grensekryssende togtrafikk](https://transport.ec.europa.eu/news/connecting-europe-train-10-eu-pilot-services-boost-cross-border-rail-2023-01-31_en) i Europa. [fire utfordringer for den grønne agendaen](https://www.delorscentre.eu/en/publications/greendeal-agenda-beyond-fitfor55) som EU må takle i 2023: 1. [Varsler EØS-trøbbel for skipsfart og luftfart](https://energiogklima.no/nyhet/brussel/varsler-eos-trobbel-for-skipsfart-og-luftfart/): EU er enige om å innlemme skipsfart i systemet for handel med utslippskvoter og skjerpe kravene til luftfarten. [EU-korrespondent Alf Ole Ask](https://energiogklima.no/nyhet/brussel/) dekker disse sakene. Etter 42 år på rad som nettoeksportør av kraft ble [Frankrike i 2022 nettoimportør](https://www.euractiv.com/section/electricity/news/electricity-exporter-for-42-years-france-became-a-net-importer-in-2022/). [skriver Guardian](https://www.theguardian.com/world/2023/feb/17/italy-faces-another-year-severe-drought-little-winter-rain-snow-po-river). [Også i Norge ble det satt salgsrekord](https://novap.no/artikler/energismarte-forbrukere-ga-ny-salgsrekord), viser tallene fra Norsk Varmepumpeforening.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Putin varsler økt satsing på atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin sier at landet hans i tiden fremover skal fokusere mer på landets atomstyrker og øke produksjonen av hypersoniske ...


Zircon er krysserraketter som skytes ut til sjøs og som ifølge Russland kan gå i flere ganger lydens hastighet og utstyres med atomstridshode. I sin årstale til Oslo Militære Samfund i 2020 sa daværende sjef for Etterretningstjenesten, Morten Haga Lunde, at Kinzjal-raketter som skytes ut fra et fly over Kola, kan nå mål i Norge etter 40 minutter. Putin sier også i talen, for første gang, at Russland i år skal utplassere Sarmat-raketter.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Vladimir Putin inntok offerrollen: - Vesten startet krigen

Vesten ønsker en global konflikt, hevder Vladimir Putin i sin største tale på to år. Presidenten langet ut mot Vesten, som han mener ønsker å utslette ...


Det er Vesten som har skyld i prisøkningene, og det er Vesten som nå har mindre penger å bruke, slo Putin fast. Både Senatet og Dumaen har i forkant av talen innkalt til ekstraordinære plenumsmøter, som betyr at Putin vil komme med konkrete lovendringer. På forhånd spekulerte medier om Putin ville benytte talen til å kunngjøre en ny union mellom Russland og Belarus. Putin benyttet talen til å takke soldatene som har kjempet på fronten, så vel som deres familier. Kun minutter før Putins tale startet, meldte en belarusisk forsvarstopp at store ukrainske styrker var samlet ved grensen til Belarus. Presidenten brukte store deler av talen til å snakke om Vestens hykleri og krigshisseri, og det var særlig USA som fikk gjennomgå fra talerstolen. – Vi kjemper ikke mot Ukraina, men Ukraina utnyttes av Vesten i sin kamp mot Russland. Vesten har på kynisk vis bedratt sitt folk og har blitt et symbol på løgn, slo Putin fast. Samtlige av Putins regjeringsmedlemmer, militærtopper, geistlige og dommere fra Russlands høyesterett var blant de inviterte. Selve eksistensen til Russland står på spill, advarte presidenten. Han hevdet Vesten diskuterte våpenleveranser med Ukraina lenge før Russland gikk inn i landet. – Vesten forberedte Ukraina på krig.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Vi er i en vanskelig tid

Russlands president Vladimir Putin anklager Vesten for å ha startet krigen i Ukraina i sin tale til nasjonalforsamlingen tirsdag.


- Vi forstår alle, jeg forstår hvor utrolig vanskelig det er for konene, sønnene og døtrene til de fallende soldatene. - Vesten sier de vil påføre oss et strategisk nederlag, men hva betyr det for oss? Han hevder Russland gjorde alt for å «løse Donbas-problemet på fredelig vis». Han sier at han forstår hvor vanskelig det er for familiene til de russiske soldatene som har dødd i krigen. I talen hevder presidenten at han kommer til å opprette et hjelpefond til familiene som har mistet sine nære i krigen i Ukraina. I talen anklager presidenten Vesten for en rekke forhold og han gir Vesten skylden for krigen i Ukraina.
show more
Post cover
Image courtesy of "E24"
Putin taler om krigen i Ukraina: – Vårt lands eksistens står på spill

Etter to timer på talerstolen med en rekke anklager mot Vesten, kunngjør Putin at Russland setter atomavtalen «Ny Start» på vent.


Han anklager også vesten for å ha «lurt folket sitt på kynisk vis». Kina har fungert modererende på akkurat det feltet, sier Ydstebø. Men vi har mindre av dette i det siste. I talen sier Putin også at de bestemmer oppgavene for den militære spesialoperasjonen «steg for steg». Talen holdes tre dager før årsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. – Dette er bildet de begynte å male på før invasjonen: De forsvarer «den militære spesialoperasjonen» med at Russland er i en slags krigstilstand med Vesten, der det er Vesten som presser Russland, sier oberstløytnant Palle Ydstebø til VGTV.
show more
Post cover
Image courtesy of "steigan.no - Mot Dag - A winner is a dreamer who never gives up"
Bjørnar Moxnes om «disse parasittiske Putin-apologetene» - steigan.no

I et innlegg på Facebook har Rødts partileder satt en standard for hvordan han mener den offentlige samtalen om krigen i Ukraina skal føres og hvordan hans ...


De utenlandske er fra Europa, Nord-Amerika, Asia, Australia og Afrika. Lag og medlemer skal gjere usemje kjent i partiet for slik å bidra til politisk utvikling og eit reelt partidemokrati. Artiklene er skrevet av norske og utenlandske forfattere. I et innlegg på Facebook har Rødts partileder satt en standard for hvordan han mener den offentlige samtalen om krigen i Ukraina skal føres og hvordan hans partifeller skal omtales. Det er også en gjentakelse av den samme uretten. Det skader Rødt på alle måter.
show more
Post cover
Image courtesy of "Forsvarets forum"
Putin: – Vi er i en vanskelig tid

Nok en gang legger Russlands president Vladimir Putin ansvaret for Russlands invasjon av Ukraina på Vesten. Han kaller også krigen i Ukraina en krig, en endring ...


Putin hevder i sin tale til nasjonen tirsdag at Nato diskuterte å sende atomvåpen til Ukraina før 24. Han sier også at Vesten hadde sendt tunge våpen, fly og annet forsvarsmateriell til Ukraina. Fredag er det ett år siden store russiske styrker angrep nabolandet. Han hevder Russland gjorde alt for å «løse Donbas-problemet på fredelig vis». – Vesten sier de vil påføre oss et strategisk nederlag, men hva betyr det for oss? Der er landets folkevalgte, militære ledere og flere andre samfunnstopper til stede, blant annet den russisk-ortodokse kirkens overhode, patriark Kirill, som er en nær støttespiller for presidenten.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Eksperten om Putins tale: – Lite selvinnsikt og lite selvrefleksjon

Tom Røseth følger krigen i Ukraina tett som hovedlærer ved Forsvarets høgskole. Han mener det viktigste er at Putin ikke annonserte en eskalering av krigen.


Det er ingen som angriper Russland. – Det er ingen som angriper Russland. Ett år etter krigsutbruddet er det ingen tegn på at han forbereder seg på fred. Han var imidlertid krystallklar på at «krigen» er reservert for det som skjer mot Russland, mens deres egne handlinger fortsatt skal omtales som en «militær spesialoperasjon». Tvert imot har han i dag gjort det klart at han forbereder seg på mer krig, sa Stoltenberg. – Det er bra at han ikke varslet noe om en eskalering av krigen. – Da tenker han på nukleære våpen som «Sarmat» som er et globalt missil. Han er klar på at Putin nok en gang velger det samme sporet, nemlig å gi all skyld til Vesten. Det defineres imidlertid ikke som en krig i Russland. Det er Vesten som alene søker å ødelegge Russland, ifølge Putin. [Vladimir Putins tale til nasjonalforsamlingen og det russiske folk](https://www.nettavisen.no/nyheter/putin-holder-tale-om-rikets-tilstand/s/5-95-929228). – Vesten vil gjøre en lokal konflikt om til en verdensomspennende konflikt.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Eksperter: Biden utfordret Putin. Nå kommer trolig svaret.

USA, gjennom Ukraina, startet krigen. Russland forsøker å stanse den. Det sa den russiske presidenten til det russiske folket tirsdag.


Bla, bla, bla, det er ingen grunn til å fortsette å høre på.» – Han er i en helt annen virkelighet. Han er politisk rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj. Han er ikke imponert av – Oppsummert så er vi hyggelige og gode. Putin gjentok nok en gang at det er nazister som styrer Ukraina. Nå er han en av de mest kjente krigshisserne og militærbloggerne i Russland. Som ventet brukte også Putin en stor del av talen på innenrikspolitikk: Skape flere jobber og bygge veier og skoler. – Økonomien vår er sterkere enn de trodde. Etter å ha snakket i 90 minutter, kom han også med en nyhet: Russland suspenderer deltakelsen fra den nye START-avtalen om atomvåpenkontroll. Han mener blant annet at Russland gjorde «alt i sin makt» for å løse konflikten fredelig. Og de utallige forespørslene om hjelp fra ukrainske myndigheter.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Putin og Zelenskyj: To vidt forskjellige ledertyper

Vladimir Putin og Volodymyr Zelenskyj ble begge født i Sovjetunionen. Men der stanser likheten mellom de to lederne som i ett år har stått på hver sin side ...


– Putin ser ikke på Zelenskyj som den typen politiker han er klar til å snakke eller forhandle med. – Putin er blitt enda mer uforsonlig og aggressiv. I krigens første dager viste han seg på gata i hovedstaden – han har tatt flere turer til frontlinjen – deriblant til Bakhmut. Putin, som likte å vise seg fram som en barsking i den sibirske villmarken, framstår for mange ikke lenger som troverdig. Putin – en eldre, lukket, arkaisk og autoritær leder med tankegods fra fortidens Sovjetunionen, sier han. Da Putin ga ordre om invasjonen, var det et resultat av hans arroganse og manglende respekt for Zelenskyj, mener Oktysiuk.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Putin: Vi er stolte av dem som kjemper i Ukraina

Vi er stolte av soldatene som kjemper i Ukraina for å forsvare fedrelandet, og hele landet støtter dem, sier president Vladimir Putin.


– De kjemper heroisk, sa han og folkemengden svarte med å rope taktfast «Russland, Russland, Russland». I sin årvisse tale om rikets tilstand tirsdag sa Putin at offensiven i Ukraina vil fortsette, men han sa ikke hva Russlands endelige mål er. I en tale til titusenvis av mennesker hyllet han de russiske soldatenes innsats og sa at de kjemper for Russlands «historiske områder» i nabolandet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Slår tilbake mot Putin: – Det er han som startet denne krigen

Tirsdag formiddag holdt Russlands president, Vladimir Putin, en to timer lang tale om rikets tilstand. Der kom han med harde angrep på Vesten, ...


Det er Russland som angriper. – Det er ingen som angriper Russland. Han trodde han kunne ødelegge Ukraina og splitte oss.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Putin: – Vesten har gått bak ryggen vår

– I dag anerkjenner Vesten dette, uten å nøle, sa Putin. Presidenten hevdet videre at Nato og USA, før hendelsene i Ukraina, flyttet konflikten til Russlands ...


– De gjør det klart at familien er et fellesskap mellom en mann og en kvinne, men selv hellige tekster utsettes for tvil. – Millioner i Vesten forstår at de ledes mot åndelig ødeleggelse av en gal elite. Putin sa også at de fleste russere støtter landets handlinger i Donbas. – De sier at det ikke er noen sammenheng mellom dette og det som skjer i Ukraina. – Jeg vil understreke at vi forlater ikke avtalen. I den forbindelse må Russland forsikre seg om at vårt kjernefysiske potensial er klart. – Vesten vil gjøre en lokal konflikt om til en verdensomspennende konflikt. Anglikanerne planlegger å vurdere en kjønnsnøytral Gud. De har militærbaser over hele verden, sa Putin. – Men det er en annen sak, for de er voksne, sa Putin. – Vi vet at kjernefysiske våpen nå nærmer seg sin utløpsdato. Men de er ikke dumme, de prøver å påføre oss strategiske tap, sa Putin.
show more
Post cover
Image courtesy of "Vårt Land"
Putin bruker tale til å raljere over «åndelig ødeleggelse» styrt av vestlige eliter

KRIG: Vladimir Putin gir igjen Vesten skylden for Ukraina-krigen. I talen om rikets tilstand. snakket han også om moralsk forfall og behovet for å beskytte ...


– Millioner i Vesten forstår at de ledes mot åndelig ødeleggelse av en gal elite. – De gjør det klart at familien er et fellesskap mellom en mann og en kvinne, men selv hellige tekster utsettes for tvil. – De bruker ulike verktøy for å ødelegge våre handelsforbindelser. – I fjor spådde de fullstendig økonomisk kollaps. – De startet en krig, og vi brukte makt for å stanse den, sier Putin. – Vesten sier de vil påføre oss et strategisk nederlag, men hva betyr det for oss?
show more
Post cover
Image courtesy of "Klassekampen"
Putin raser mot Vesten og legger atomavtale på is

Det var skyhøye forventninger i Russland til Putins første tale for parlamentet siden den russiske invasjonen av Ukraina for nesten et år siden.


Bla, bla, bla, det er ingen grunn til å fortsette å høre på». Å suspendere avtalen innebærer en trussel om at Kreml ikke vil legge noen begrensninger på seg i kampen for å vinne Ukraina, forteller Wilhelmsen. Putin gjorde også klart at Russland ville suspendere sin deltakelse i New Start, den eneste atomavtalen mellom Russland og USA. Igor Girkin spilte en ledende rolle i krigen i Donbas fra 2014 og har vært svært kritisk til den russiske militærledelsen. Det har ikke bare vært positive reaksjoner til Putins tale innad i Russland. «Ingen av de vanlige borgerne i landet vårt, tro meg, var lei seg for de som tapte kapital i internasjonale banker», sa han videre om rike russere som har fått penger og eiendom i utlandet beslaglagt eller frosset. Putin brukte mye av talen til å feire at den russiske økonomien gikk bedre enn mange hadde spådd for et år siden. Oligarkene var det ytterste symbolet på denne ulikheten og ble et hatobjekt for vanlige russere, sier hun videre. Anton Herasjtsjenko, rådgiver til den ukrainske innenriksministeren, skriver på Twitter at dette skyldes at Russland stjal store mengder korn fra Ukraina. Det rammer inn alt som kommer etterpå i talen om å styrke Russland internt, sier Wilhelmsen videre. Den russiske statskanalen Rossiya 24 viste en nedtelling til talen på sendingen sin hele 24 timer før Putin skulle tale til nasjonen tirsdag formiddag. – Her er det en nasjonalistisk, imperialistisk fortelling som kommer inn.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
En overraskelse må til for å avslutte Ukraina-krigen raskt

OSLO/KYIV (Aftenposten): Minst ett år til med krig før russerne gir opp. Det er Volodymyr Zelenskyjs spådom. Er selv det for optimistisk?


Er selv det for optimistisk? Hvor lenge vil denne krigen vare? Det er Volodymyr Zelenskyjs spådom.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Stoltenberg: Putin har gjort det klart at han forbereder seg på mer krig

Nato-sjef Jens Stoltenberg holdt en pressekonferanse sammen med Ukrainas utenriksminister og EUs utenrikssjef rett etter Vladimir Putins tale tirsdag.


Det er ingen som angriper Russland. Tvert imot har han i dag gjort det klart at han forbereder seg på mer krig, sier Stoltenberg. Ett år etter krigsutbruddet er det ingen tegn på at han forbereder seg på fred.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Putin går i strupen på Vesten

Vladimir Putin gir igjen Vesten skylden for Ukraina i sin tale om rikets tilstand. Han snakker også om moralsk forfall og behovet for å beskytte sitt eget ...


– De gjør det klart at familien er et fellesskap mellom en mann og en kvinne, men selv hellige tekster utsettes for tvil. Samtidig kommer han med påstander om at i Vesten er pedofili vanlig. Det var på forhånd ventet at talen vil bli fulgt nøye utenfor Russlands grenser. Han hevder Russland gjorde alt for å «løse Donbas-problemet på fredelig vis». Fredag er det ett år siden store russiske styrker angrep nabolandet. Der er landets folkevalgte, militære ledere og flere andre samfunnstopper til stede, blant annet den russisk-ortodokse kirkens overhode, patriark Kirill, som er en nær støttespiller for presidenten.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Hevder å ha avslørt Putin

Vladimir Putin prøver å avlede Vestens oppmerksomhet bort fra Ukraina, mener Kosovos president Vjosa Osmani.


– De sender inn paramilitære styrker som er kledd i sivil innenfor vårt territorium gjennom ulovlige ruter. Siden krigens slutt har det vært spenninger mellom Kosovo og Serbia. President Osmani mener det internasjonale samfunnet ikke gjør nok for å avskrekke Russland fra å blande seg inn i andre land, inkludert hennes eget.
show more
Post cover
Image courtesy of "Klassekampen"
Putin raser mot Vesten og legger atomavtale på is

Nesten et år etter at Russland invaderte Ukraina, skylder Putin på Vesten og legger atomavtale på is.


Bla, bla, bla, det er ingen grunn til å fortsette å høre på». Å suspendere avtalen innebærer en trussel om at Kreml ikke vil legge noen begrensninger på seg i kampen for å vinne Ukraina, forteller Wilhelmsen. Putin gjorde også klart at Russland ville suspendere sin deltakelse i New Start, den eneste atomavtalen mellom Russland og USA. Igor Girkin spilte en ledende rolle i krigen i Donbas fra 2014 og har vært svært kritisk til den russiske militærledelsen. Det har ikke bare vært positive reaksjoner til Putins tale innad i Russland. «Ingen av de vanlige borgerne i landet vårt, tro meg, var lei seg for de som tapte kapital i internasjonale banker», sa han videre om rike russere som har fått penger og eiendom i utlandet beslaglagt eller frosset. Putin brukte mye av talen til å feire at den russiske økonomien gikk bedre enn mange hadde spådd for et år siden. Oligarkene var det ytterste symbolet på denne ulikheten og ble et hatobjekt for vanlige russere, sier hun videre. Anton Herasjtsjenko, rådgiver til den ukrainske innenriksministeren, skriver på Twitter at dette skyldes at Russland stjal store mengder korn fra Ukraina. Den russiske statskanalen Rossiya 24 viste en nedtelling til talen på sendingen sin hele 24 timer før Putin skulle tale til nasjonen tirsdag formiddag. Det rammer inn alt som kommer etterpå i talen om å styrke Russland internt, sier Wilhelmsen videre. – Her er det en nasjonalistisk, imperialistisk fortelling som kommer inn.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Putin sier Russland skal fortsette offensiven i Ukraina «steg for steg»

Russlands president Vladimir Putin sier de vil fortsette offensiven i Ukraina og at avgjørelser vil tas «steg for steg».


Fredag er det ett år siden store russiske styrker angrep nabolandet. I fjor ble det ikke holdt noen slik tale, på grunn av «dynamikken i hendelsene» i det som skulle vise seg å bli oppkjøringen til invasjonen i Ukraina. Dette er Putins 18.