Hadia Tajik

 
 
Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Rogaland Ap vil ha Hadia Tajik som nestleder i partiet

Rogaland Ap bekrefter at de ønsker Hadia Tajik som nestleder i Ap. Tajik gikk av som nestleder og statsråd for ett år siden etter pendlerboligavsløringen.


Men i januar sa Følsvik til [TV 2](https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/lo-sjefen-apen-for-tajik-comeback-tar-oppgjor-med-giske/15436862/) at historien ikke står i veien for at den tidligere nestlederen kan bli nominert på nytt. Og til slutt er det partidemokratiet som skal få avgjøre dette på landsmøtet, slik det bør være, uttaler han. Hun trakk seg som Ap-nestleder og arbeids- og inkluderingsminister i mars i fjor etter pendlerboligsakene. Hvis valgkomiteen og landsmøtet også vil det, så er jeg klar for å ta ansvar i ledelsen av partiet, sier Tajik. AUF flagget tidligere i måneden støtte til kunnskapsminister Tonje Brenna som nestleder, og nå gir altså fylkeslaget i Rogaland sin støtte til Tajik. – Rogaland Ap ønsker og går sterkt inn for Hadia Tajik som ny nestleder i Arbeiderpartiet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Smutthull gjorde at Rogaland Ap kunne peke på Hadia Tajik uten å spørre medlemmene sine

«Tradisjon og sedvane» var kjørereglene før Hadia Tajik ble utpekt av en engere krets i Rogaland Arbeiderparti. Fylkeslaget styres trolig i strid med ...


Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"
Birkevold: «Hadia Tajik er klar for topp-politisk comeback. Det er duket for flere intriger»

KOMMENTAR: Hadia Tajik er klar for topp-politisk comeback. For noen har snakka sammen. Mens andre er skeptiske. Det er duket for flere intriger.


Post cover
Image courtesy of "E24"
Hadja Tajik: – Uakseptabelt at Equinor legitimerer fagforeningsknusing

Hadia Tajik (Ap) reagerer på at Equinor bruker advokatfirma som holder kurs i å hindre fagorganisering. Equinor lover å tilrettelegge for ...


– De diskusjonene vi skal inn i USA dreier seg om hvordan vi kan utvikle fornybar energi på en måte som ivaretar både industrielle behov og arbeidstagernes rettigheter. Vi skal tilrettelegge for fagforeningsavtaler, ikke det motsatte, sier han. Sånn sett er jeg ikke overrasket, sier hun. Og en svak fagbevegelse betyr dårlige muligheter for å forhandle på lønn. Og på listen over hva de tilbyr selskap innen energisektoren, er «fagforeningsunngåelse» noe av det første Hun mener det er viktig at Equinor ser sin rolle, og at de gjennom innkjøp av tjenester i andre land ikke er med på å bidra til en fryktkultur og potensiell undertrykking av arbeidstagere.
show more
Post cover
Image courtesy of "Frifagbevegelse.no"
«Hadia Tajik har ingen sjanse til å bli Ap-nestleder»

Spørsmålet er om hun har klart å gjenreise nødvendig tillit til å gjøre comeback. Svaret mitt er nei.


Og partisekretær Kjersti Stenseng vil da gå med i det samme dragsuget. Hvis valgkomiteen og landsmøtet vil, så er hun klar til å ta ansvar i ledelsen av partiet. «Jeg sa da Hadia gikk av, at hun er en veldig dyktig politiker. Åtte av 20 medlemmer er i overkant sentralistisk. Apropos fornyelse: Det er et sterkt ønske fra Rogaland å få Stavanger-ordfører Kari Nordtun Nessa inn som medlem i sentralstyret. Men da må i tilfelle Ap-nestleder Bjørnar Skjæran ofres. Alternativet er at de blir ofret av valgkomiteen. Dersom det blir kampvotering, kommer Tajik ventelig til å tape avstemningen på Ap-landsmøtet i mai. Hun er populær og får gode skussmål i store deler av partiet. Det samme sier varaordfører Siri Sandvik i Stad. Styret i Rogaland Ap har foreslått henne i denne posisjonen. Svaret mitt er nei.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Rogaland Ap foreslår Hadia Tajik tilbake i Ap-ledelsen

Om en uke er det ett år siden Hadia Tajik (39) trakk seg som arbeidsminister og Ap-nestleder. Og allerede nå foreslår hennes hjemfylke comeback for henne i ...


Så er det en demokratisk prosess som foregår i partiet, hvor organisasjonen står fritt til å spille inn navn til valgkomiteen. – Hvis valgkomiteen og landsmøtet også vil det, så er jeg klar for å ta ansvar i ledelsen av partiet. TV 2 kjenner til at Hadia Tajik og flere av hennes nære støttespillere over lengre tid har ønsket et comeback for rogalendingen. – Rogaland Ap ønsker og går sterkt inn for Hadia Tajik som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Hun er folkeregistrert i denne kommunen, men bor for tiden på Sørenga i Oslo. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver Fjeldsbø i en tekstmelding.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Ønsker Hadia Tajik-comeback som Ap-nestleder

Om Tajik ønsker dette, er det klart for kamp mellom Tonje Brenna (35) og Hadia Tajik om vervet som nestleder. Ap har hatt en ledig plass som nestleder i ett år ...


Politisk nestleder i AUF i Rogaland 2001–2003. - Medlem i sentralstyret i AUF 2008–2010. – Rogaland Ap ønsker og går sterkt inn for Hadia Tajik som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Første nestleder i finanskomiteen 2019–2021. Yrkesbakgrunn som journalist og skribent i Aftenposten, VG, Dagbladet og Stavanger Aftenblad. Hvis valgkomiteen og landsmøtet også vil det, så er jeg klar for å ta ansvar i ledelsen av partiet.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Hjemfylket splittet om Tajik

Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn er ikke i tvil: Rogaland Ap bør foreslå Kari Nessa Nordtun og Tom Kalsås, ikke Hadia Tajik, til Arbeiderpartiets ...


– Det var jeg som ba om ekstraordinært styremøte i Rogaland Ap tidligere denne uken. – Rogaland Ap ønsker og går sterkt inn for Hadia Tajik som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Fjeldsbø sitter i Aps valgkomité, som hadde sitt første møte onsdag. Han er fullt klar over at Tajik, som opprinnelig er fra Bjørheimsbygd i Strand kommune i Rogaland, er folkeregistrert i nettopp denne kommunen. Av hensyn til prosessen vil jeg ikke kommentere enkeltnavn, sier Tajik videre. Jeg mener vi også burde hatt det da Tajik var nestleder. – Den ene kandidaten er Kari Nessa Nordtun, som er en glimrende kvinnelig kandidat. Hun har vært statsråd og har hatt oppgaver som forhandlingsleder innen ulike fagfelt. Sentralstyret må ha representanter fra hele landet, og Rogaland er et viktig fylke for norsk næringsliv, skriver Nessa Nordtun i en tekstmelding til NRK. Så har vi også en veldig god mannlig kandidat, som er Tom Kalsås. Det er mange dyktige kandidater som spilles inn. – Vi håper selvfølgelig at valgkomiteen finner plass til flere rogalendinger i sentralstyret.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Fortida trøbler det til for Tajik. Igjen

Det største hinderet i veien for et comeback, er frykten for enda mer bråk i partiet. Pressekonferans med arbeids- og integreringsminister Hadia Tajik (Ap).


Lite tyder på at det er Brennas ønske. Et politisk talent av de sjeldne, beinharde og ustoppelige, med en evne til å reise seg igjen som det umulig kan være mange forunt. Et alternativ er å gjøre Tonje Brenna til partisekretær. For mange er Tajik og Giske blitt to sider av samme sak. Men det skal legges litt av en kabal for å erstatte dem. En bonus er at hun også kan det politiske håndverket på Stortinget. Lederen i hennes fylkeslag viser til at hun har beklaget og gjort opp for seg. Erfaringen som generalsekretær i AUF, fra Utøya og som fylkesrådsleder i Viken, gir henne også tyngde. Partiet rakk knapt å komme til hektene igjen etter at Trond Giske forlot politikken, før han igjen var tilbake som nissen på lasset Jonas Gahr Støre aldri blir kvitt. Når hun reiser rundt i landet, blir hun omtalt som partiets håp og redningskvinne. Hennes minste hinder på veien tilbake til toppen, er sannsynligvis saken som felte henne. Kunnskapsminister Tonje Brenna er mer eller mindre kronet som Aps neste kronprinsesse.
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Vil ha Hadia Tajik tilbake som nestleder

Ett år etter at hun måtte gå av som nestleder, vil Rogaland Ap på ny ha Hadia Tajik inn i Ap-ledelsen. Det er duket for nestlederkamp i partiet.


Enkelte peker på at hvis Brenna skal inn i sentralstyret, så er ikke det stort nok til å ha to kvinner fra Jessheim. Av i alt 20 medlemmer er åtte statsråder i regjering, tre er LO-topper og tre av medlemmene sitter på Stortinget. For ytterligere vilkår [se her](https://www.dn.no/kundeservice/faq/vilkar-dnno/vilkar-dnno). Etter det DN forstår skal styret i Rogaland Ap møtes torsdag for å bli enige om hvem de skal spille inn som kandidater til sentralstyret. Valgkomiteen må ta stilling til om ledelsen skal fortsette med bare en nestleder – eller om det skal bli to. Deretter er det planlagt for tre fysiske møter før valgkomiteen skal gjøre seg opp sin mening om det nye Ap-topplaget.
show more