PLANICA

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Skuffet Strøm etter at VM-gullet glapp: – Det dårligste hoppet jeg har gjort her

Bronsevinner Anna Odine Strøm var ikke helt fornøyd etter å ha skuslet bort ledelsen fra 1. omgang i Planica.


Det er litt som jeg sa før mesterskapet: Det er kult at jeg er her. Alt i alt er jeg fornøyd. Det er utklassing!, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen. – Du verden, dette er imponerende! – Hun er nåtidens Bjørn Wirkola. Men vi må passe oss for å bli slik at tredjeplass i VM ikke er bra nok, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK etter rennet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Strøm gikk fra ledelse til bronse da Althaus vant i Planica

Anna Odine Strøm ledet klart, men misset litt i finalen og endte opp med bronse i VM. Tyske Katharina Althaus vant foran østerrikske Eva Pinkelnig.


Eirin Maria Kvandal landet på 93 meter i 1. Hun landet på 94,5 meter i 1. omgang med 95 meter og slo til med 97,5 meter i finalen.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Bråthen ut mot dommerne: – Jeg forstår det ikke

24-åringen ledet etter den første omgangen var siste hopper utfor i finaleomgangen av VM-rennet i normalbakken i Planica. Med 4,7 poeng å gå på til nærmeste ...


Vi følte at vi hadde hendene på gullrattet, men det holdt ikke. – Det var veldig gledelig resultat. – Det her har vi pratet om til den store gullmedaljen, men det skjer ingenting, det er frustrerende. Det er et fint utgangspunkt for å jobbe videre og holde prosessen gående. – Noe må det være. – Jeg synes det er dumt. Vi har et sterkt lag inn mot lagkonkurransen og mixed, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til VG og legger til: Jeg skulle gjerne sett at de brukte skalaen enda litt bedre, men det er lite jeg får gjort med det, sier 19-åringen til VG. Bråthen og de andre nordmennenes utblåsing mot dommerne kom i bakkant av det som ble et nervepirrende VM-renn i Planica. Det synes jeg er helt rart, sier Lundby til VG. – Jeg ser ikke hva de trekker på. Jeg klarer ikke se det.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Karlsson forstår ikke Norge-trener: – Håper ikke han sier det til utøverne sine

PLANICA (VG) Den norsk-svenske «ordkrigen» er i gang. Landslagstrener Stig Rune Kveen mener to svensker er favoritter på alle øvelser i VM.


– For det norske folk vet jeg at det bare er godt nok med medalje. Men det er harde bud, sier Østberg. Jeg vet det presset ligger der. Men jeg må stå i mine mål og det som betyr noe for meg. Jeg håper han har tro på egne utøvere og sier det til dem. – Jeg håper ikke han sier det til sine egne utøvere. Så skal jeg gjøre alt jeg kan de rennene som kommer. – De er jo favoritter. – Du har hatt en god sesong med pallplasser, ikke minst fjerdeplasser. – Jeg har aldri forstått at man skal legge press over på andre. – Medalje definerer ikke om VM har vært bra for meg. Jeg ser på meg selv som en som kjemper om medaljene.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Anna Odine Strøm tok VM-bronse i Planica

PLANICA/OSLO (Nettavisen): Norge leverte en strålende laginnsats og hadde tre hoppere blant de sju beste i Anna Odine Strøm, Thea Minyan Bjørseth (19) og ...


– Hun var litt skuffet, og det har hun lov til å være nå. – Det var et fint hopp. Maren Lundby lå på sjuendeplass etter et hopp på 94,5 meter. Det samme gjorde japanske Sara Takanashi. plass etter den første omgangen, og hoppet seg ned til 21. Hoppet på 94 meter holdt til en sjuendeplass.


Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Anna Odine Strøm i ledelsen i Planica

Anna Odine Strøm landet på 100 meter og leder kvinnenes VM-renn i normalbakken i slovenske Planica. Hun er 4,7 poeng foran tyske Katharina Althaus. Av NTB | ...


Hun landet på 94,5 meter og fikk 117,1 poeng. Katharina Althaus hadde 98,5 meter og er 4,7 poeng bak Strøm. Sport: Strøm fikk opp 100 meter til 2 x 18 og 1 x 17,5 i stil.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Strøm tok VM-bronse i Planica: – Hadde ikke trodd det

Anna Odine Strøm ledet klart, men misset litt i finalen og endte opp med bronse i VM. Tyske Katharina Althaus vant foran østerrikske Eva Pinkelnig.


Eirin Maria Kvandal landet på 93 meter i 1. Hun landet på 94,5 meter i 1. Hun slo av en halvmeter i finalen og endte som nummer syv. omgang med 95 meter og slo til med 97,5 meter i finalen. Det er litt tungt når vi ser at hun ikke får samme uttelling i finalen. Hun var 2,2 poeng bak Althaus og tok sølvet.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Karlsson forstår ikke Norge-trener: – Håper ikke han sier det til utøverne sine

PLANICA (VG) Den norsk-svenske «ordkrigen» er i gang. Landslagstrener Stig Rune Kveen mener to svensker er favoritter på alle øvelser i VM.


– For det norske folk vet jeg at det bare er godt nok med medalje. Men det er harde bud, sier Østberg. Jeg vet det presset ligger der. Men jeg må stå i mine mål og det som betyr noe for meg. Jeg håper han har tro på egne utøvere og sier det til dem. – Jeg håper ikke han sier det til sine egne utøvere. Så skal jeg gjøre alt jeg kan de rennene som kommer. – De er jo favoritter. – Du har hatt en god sesong med pallplasser, ikke minst fjerdeplasser. – Jeg har aldri forstått at man skal legge press over på andre. – Medalje definerer ikke om VM har vært bra for meg. Jeg ser på meg selv som en som kjemper om medaljene.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
VM-gullet glapp - Strøm tok bronse i Planica: - Skuffet

Anna Odine Strøm ledet klart etter første omgang, men klarte ikke å levere like godt i finalen. Det var hun ikke helt fornøyd med.


Det blir litt ekstra spenning rundt mesterskap, men det er litt deilig å kjenne på spenningen og jeg blir kanskje enda mer konsentrert på det jeg skal gjøre, sier Bjørseth til TV 2. – Det siste hoppet var ikke så bra, så jeg er skuffet over det. – Det ble en bronse, som vi hadde vært veldig godt fornøyd med før rennet. Thea Minyan Bjørseth ble nest beste norske på en femteplass. Hun landet på 95 meter og fikk langt dårligere stilpoeng. Strøm endte på bronseplass, 3,1 poeng bak Althaus som vant rennet.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
VM-gullet glapp - Strøm tok bronse i Planica: - Skuffet

Anna Odine Strøm ledet klart etter første omgang, men klarte ikke å levere like godt i finalen.


Det blir litt ekstra spenning rundt mesterskap, men det er litt deilig å kjenne på spenningen og jeg blir kanskje enda mer konsentrert på det jeg skal gjøre, sier Bjørseth til TV 2. – Det siste hoppet var ikke så bra, så jeg er skuffet over det. – Det ble en bronse, som vi hadde vært veldig godt fornøyd med før rennet. Thea Minyan Bjørseth ble nest beste norske på en femteplass. Hun landet på 95 meter og fikk langt dårligere stilpoeng. Strøm endte på bronseplass, 3,1 poeng bak Althaus som vant rennet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Torsdagens direkte TV-sport

Ski-VM starter med første medaljeøvelser i Planica der Johannes Høsflot Klæbo skal starte gulljakten. I hopbakken er Maren Lundby tilbake før kvelden rundes ...


(Vsport3) (Vsport1). (NRK1) (TV2 Sport2) (TV2 Sport1) (Eurosport N) dollar) i Chonburi, Thailand. Kvinner normallbakke (HS100). (Vsport2), Roma – Salzburg fra Olympiastadion. Menn: Johannes Høsflot Klæbo (friplass), Pål Golberg, Erik Valnes, Even Northug og Håvard Solås Taugbøl. 11.50: Sykling, UAE Tour i De forente arabiske emirater, verdenstouren menn (3 av 35): 4. 0900: Golf, India Open (2 mill.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Strøm tok VM-bronse i Planica: – Akkurat nå er jeg litt skuffet

Anna Odine Strøm kjente mest av alt på skuffelse etter VM-bronsen. Når gleden over karrierens første mesterskapsmedalje vil melde seg, vet hun ikke.


– Det er egentlig bare kult at jeg er her. – Hun var veldig skuffet. Det var en ordentlig god følelse da jeg landet, sa Bjørseth til NTB om sistehoppet. – Jeg var egentlig ganske klar for å gjøre mine ting. Hun slo av en halvmeter i finalen og forsvarte sin plassering. omgang med 95 meter og slo til med 97,5 meter i finalen. Jeg er litt for opptatt av prosess. Medalje er hyggelig, men hoppingen var ikke der jeg ønsket i dag, svarte bronsevinneren. Jeg prøver alltid å gjøre det neste hoppet bedre enn det forrige. Men jeg prøver å fokusere på hoppingen først og fremst, for det er det jeg kan gjøre noe med. Det klarte jeg ikke denne gangen. – Akkurat nå er jeg litt skuffet for at annen omgang var litt dårlig.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Fyrer seg opp med rivaler fra Sverige: – Svenskene er rundingsbøyene

Gjennom hele sesongen har norske langrennskvinner brukt navnet på svenske konkurrenter som tennvæske. – Det er vel et tegn på at vi er sterke, ...


– Sverige er de største favorittene til alle distansene i VM, vil jeg si. – At det er dumt av dem? – Vi sitter her ei uke før VM med 19 pallplasser og tre seirer, og vi hadde jo ikke helt trodd på akkurat det i sommer. – Om det er deres måte å gå fort på, er det helt perfekt. Vi vil jo slå dem, så det er klart at når han slenger ut sånt, så blir det litt ekstra adrenalin, sier Anne Kjersti Kalvå. Det er ment som en påminnelse.
show more