Post cover
Image courtesy of "BOK365.no"
Britiske woke-netter - BOK365.no

Kansellering og wokeness preger nok en gang mediebildet vårt. Eldre Donald Duck-historier er kansellert av Disney og Ingvar Ambjørnsen ringer både forlag og ...


Det er jo en skummel tendens, men ikke noe nytt og dessuten noe det er vanskelig å få bukt med. Det kan fort bli opp og vedtatt hva som er innafor og hva som er utenfor – altså en sensur av litteraturen. Forfatteren må få lov å skrive uten å være redd for å krenke en eller annen leser der ute. Litteraturen, og samfunnet, er best tjent med at et mangfold av stemmer og karakterer. Det kan høres ut som et slags krenkepoliti, og det er nettopp det mange kritikere av praksisen mener de er. Men det må være rom for å lese Hamsuns verker, uten å selv bli anklaget for å være nazisympatisør. Kan ikke en etnisk norsk forfatter ha med en pakistansk karakter i sine bøker? At litteratur er kontroversiell betyr ikke at den er god. En kansellering fører ofte til et tap av et stort publikum, og i verste fall tap av levebrødet. Det er enklere å holde seg unna visse temaer – både i og utenfor bøkene. Flere av Dahls bøker er gjennomgått av såkalte sensivitetslesere, og skal nå gjenutgis i reviderte utgaver hvor ord og formuleringer som kan virke støtende er fjernet. Han mente det var en skummel tendens, at visse tanker og ord nå var forbudt.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagen"
En selvutslettende og narsissistisk woke-kultur vil endre Norge

Egoisme er blitt vår nye gud. Alle tilber seg selv og sin identitet og gjør samtidig krav på alle andres bekreftelse.


For å lese kommentarene eller selv kommentere saken må du være innlogget på Facebook i samme nettleser som du bruker når du besøker dagen.no. Har du fortsatt problemer kan du skrive til


Post cover
Image courtesy of "Document"
Forfatterforeningen alarmert over «redigering» av litteratur

Den norske Forfatterforening er alarmert over forlaget Puffins «redigering» av Roald Dahls verk. Før var det ayatollah Khomeini som utstedte fatwa mot ...


Malerier har en beskyttelse som litteratur ikke har. Siden de har samme mening, blir de ikke utfordret av kolleger. Det er vanlig at forlag moderniserer språket. Her ville det være på sin plass med en lovendring. Da faller verket i det fri, og slik som situasjonen nå er, kan hvem som helst redigere verket. Nå fungerer woke-kulturen på samme måte: Samtiden går løs på fortidens litteratur for å «oppdatere» den til sine normer og standarder.
show more
Post cover
Image courtesy of "Document"
Hvordan kommer vi venstresidens woke til livs?

Woke-vanviddet kan ikke bekjempes bare med fordømmelse. Noe annet enn woke må gi livet mening. Hvis folk først prøver å bygge noe, er det ikke lenger mulig ...