Gorillaz

 
 
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Han er en ekte poplegende, Damon Albarn

Damon Albarn har laget karrierens mest slitesterke Gorillaz-album.


– Målet er full inkorporering Bent Stiansen etter 25 Michelin-stjerner: – Her får du Oslos beste kebab En poplegende leverer – igjen


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Melankolsk Gorillaz-fest

Det nye albumet «Cracker Island» viser til fulle at verdens beste tegneserieband er høyst levende.


Låten er så rustikt vakker som bare Damon Albarn kan lage dem når han lar seg overmanne av melankolien og samler trådene i det som kan tolkes som slutten på en konseptuell reise: «Where the pearly gates remain open / And welcome me home / By the time I came to California I died / By the hands of the ghostly queen». Etter bare en drøy halvtime avsluttes det hele med den månelyse balladen «Possession Island», hvor Beck er med som gjest. Et annet kommer med den sommerlige brisen fra «Tormenta», som minner oss om Albarns globale engasjement når han slipper fri Bad Bunny på spansk og skaper en smygende reggaeton-miks som både er besnærende og drivende. Mens de siste Gorillaz-albumene har vært proppet med gjester fra de øverste hyllene, er «Cracker Island» i større grad et Albarn-produkt. Når man har hørt seg inn i detaljene, de lekre melodiene og den kraften som Albarn besitter som en svært allsidig låtskriver og emosjonelt engasjert vokalist, står helheten fram som et melankolsk monument over vår tids desperate søken etter en sannhet. Gorillaz var opprinnelig en kommentar til daværende MTVs hjernedødhet levert fra Blur-frontmann Damon Albarn og tegneserieskaperen Jamie Hewlett («Tank Girl»).
show more
Post cover
Image courtesy of "www.dn.no"
Dette er et av 2000-tallets mest sentrale rockeband (+)

Bandet opplevdes den gang som et fiffig påfunn, et barn av sin tid, noe en stor popstjerne som Damon Albarn kunne leke seg med, i stedet for å kjøpe seg en ...


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Albumanmeldelse Gorillaz – «Cracker Island»: Øy på landet

Og nå: Damon Albarn med det ferske familieprogrammet «Skal vi danse til endetiden?»


[Les ogsåBritpop-legenden hevder at Swift ikke skriver sine egne låter, hvilket ikke gjør henne blid.](/rampelys/musikk/i/y4yr9K/taylor-swift-raser-mot-damon-albarn-fullstendig-feil?utm_source=inline-teaser&utm_content=JQ76WR) «Skinny Running» er en melankolsk synthpop-perle der hittil totalt ukjente Adeleye Omotayo markerer seg så sterkt og forsiktig på samme tid. «Cracker Island» er i stedet en fokusert utvidet halvtime med store samarbeidspartnere, ukjente samarbeidspartnere og den stadig treffende evnen til å lydlegge tidsånden. Det betyr ikke at man tar inn vann i sitt eget definerte mørke. Der mye foregår under vann og/eller i drømme. Selv om de var på Øyafestivalen i fjor og fikk med seg Gorillaz der.
show more