Johannes Høsflot Klæbo

 
 
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
Klæbo fortsatte ellevill rekke med nytt VM-gull

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til sitt tredje strake VM-gull på sprinten i Planica og fortsatte sin sprintdominans i mesterskapssammenheng.


I det andre heatet spurtet Pål Golberg inn til en andreplass og slo følge med Klæbo i finalen. Både Høsflot Klæbo og Even Northug gikk i det samme semifinaleheatet, men bare Klæbo klarte å ta seg videre. Også gikk det etterhvert opp for meg at jeg hadde tatt et sølv og da kom tårene. – Ja, de første 5-10 minuttene etter målgang så tenkte jeg mer på Erik (Valnes) sitt fall i semien og som fikk VM spolert. – Det var morsomt å konkurrere her, det var morsomme og krevende løyper. Til slutt vant Klæbo finalen med en enorm luke etter å ha gått midtveis ut i finalen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Johannes Høsflot Klæbo forsvarte VM-gullet i sprint

Sport: Det var Klæbos femte strake mesterskapsgull på sprinten. Han vant også i OL i 2018, VM i 2019, VM i 2021 og OL i 2022. Trønderen var storfavoritt i ...


gullmedalje i ski-VM i nordiske grener gjennom tidene. Valnes gikk på trynet i semifinalen og røk dermed ut. Gullet er 26-åringens sjuende i VM-sammenheng.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Drømmestart på VM for Klæbo: – Den råeste skiløperen som har levd

Johannes Høsflot Klæbo (26) var ustoppelig på VM-sprinten og sikret sitt første gull i Planica. Pål Golberg sørget for dobbelt norsk.


Det er bortkastet. – Det er fryktelig synd. Det er mye bortkastet trening. Det er veldig synd, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum. Jeg følte at det var et kakk bakpå skia, forteller han. Den var av, da går det ikke. Det synes jeg er det eneste som setter en demper på det, forteller trønderen. De valgte seg til samme heat i kvartfinalen, men her gikk det galt for Valnes. – Det presset han har hatt de siste ukene. – Jeg har trent for dette i mange år. Det er helt rått, rett og slett, sier NRKs langrennsekspert Therese Johaug. Jeg kan senke skuldrene, og gå ut og forhåpentligvis kose meg selv om det blir vondt de neste dagene, sier gullgutten.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Klæbo forsvarte VM-gullet i sprint – sølv til Golberg

Johannes Høsflot Klæbo (26) gjorde som han ville og fikk en kontrollert reise til nok et sprintgull i ski-VM i Planica. Pål Golberg tok sølv.


Jeg har trent for dette i mange år. – Det var morsomt å konkurrere her, det var morsomme og krevende løyper. Jeg hadde ikke forventet at det skulle skje i dag. gullmedalje i ski-VM i nordiske grener gjennom tidene. Valnes gikk på trynet i semifinalen og røk dermed ut. Gullet er Klæbos sjuende i VM-sammenheng.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
VM-gull for Klæbo – eksperten stusset over én ting

Den norske superstjernen gikk inn til VM-gull på torsdagens sprint. Pål Golberg tok sølvet, til tross for dramatiske utfordringer underveis.


– Det er veldig stort. Men det gjorde det. Jeg synes det gikk greit da vi begynte å gå oppover, men jeg visste at staven glipper hvis den setter seg for langt ned i snøen. PLANICA (Nettavisen): Det var ingen tvil om hvem som var best i herrenes sprintfinale i Slovenia. Pål Golberg gikk inn til sølv, etter at man først trodde det ble bronsemedalje på landslagsløperen. – Jeg tenkte i noen sekunder at det her aldri kom til å gå.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Sølvvinneren avslører finaledrama: - Alt annet enn optimalt

Johannes Høsflot Klæbo (26) leverte varene på en VM-sprint full av dramatikk. Pål Golberg (32) sikret sølv og dobbelt norsk.


Det er godt å vite at den jobben og innsatsen jeg har lagt ned i høyden har resultert i noe, sier Klæbo til TV 2. Det er først og fremst en stor lettelse, i hvert fall den timen etter at at jeg kom i mål. Jeg er veldig glad for at jeg ikke har gitt opp og veldig glad for at jeg har truffet med formen, sier Golberg til TV 2. Det var førsteklasse fra han. Det har latt vente på seg. – Jeg hadde ikke planer om å være bak, men jeg røk stroppen (på staven) ut fra start.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
Nytt gull: - Umulig

Storfavoritten Johannes Høsflot Klæbo (26) sikret VM-gull på VM-sprinten torsdag. Pål Golberg tok sølv.


- Det er sprint og det er tight. Det svaret er åpenbart! To dager senere er det sprintstafett. Her er Klæbo soleklar på laget. det er samme spørsmålet fra hele rekka her. - Jeg spurte om Taugbøl fikk lov til å gå videre, og jeg er uenig i det de ender på. Denne gangen var det Valnes som var uheldig og gikk i bakken i det første heatet. Jeg er veldig uenig i den situasjonen. - Jeg er først og fremst lettet, og veldig veldig glad. Jeg prøvde å være smart, og fikk det som jeg ville i finalen, var dommen fra Klæbo. - Jeg er veldig skuffa, for dette var årets mål. Hele dagen er ødelagt, sier Angerer til Dagbladet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Mesterlig Johannes Høsflot Klæbo: – Det er helt rått

PLANICA (VG) Johannes Høsflot Klæbo gjorde akkurat som han ville. Sprintkongen vant sitt femte strake sprintgull etter å ha ledet finalen fra start til mål.


– Så er det absolutt ikke slik at det må være det samme hver gang. Jeg er nok heldig som har det slik, sier Klæbo og fortsetter: Det går slag i slag, men jeg føler vi har bra kontroll og jeg prøver å være så strukturert som mulig. – I mesterskap er vi i bobla og dagene går fort. – Jeg er ganske nøye, og hvert fall så nøye jeg kan være når det er noe viktig som skjer i enkelte perioder. Det er litt det samme i semifinalen, hvor jeg også prøver å være smart, sier Klæbo.
show more
Post cover
Image courtesy of "Kampanje"
Så mange så Johannes Klæbo gå inn til sprintgull

Torsdag var første dag med VM på ski i 2023 fra svenske Planica. Det ble hele tre medaljer til Norge denne dagen. Johannes Høsflot Klæbo var storfavoritt ...


På det meste fulgte 561.000 seere sprintfinalene som gikk i klassisk stil. NRKs analyseavdeling oppgir at 422.000 seere i snitt fulgte sprintfinalene som gikk midt på dagen i går. Torsdag var første dag med VM på ski i 2023 fra slovenske Planica.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Trekker frem struktur som Klæbos viktigste egenskap: – Min måte å håndtere presset på

PLANICA (VG) Trener Arild Monsen peker på Johannes Høsflot Klæbos evne til å være strukturert som nøkkelen etter at 26-åringen tok det femte strake ...


– Så er det absolutt ikke slik at det må være det samme hver gang. Jeg er nok heldig som har det slik, sier Klæbo og fortsetter: Det går slag i slag, men jeg føler vi har bra kontroll og jeg prøver å være så strukturert som mulig. – I mesterskap er vi i bobla og dagene går fort. – Jeg er ganske nøye, og hvert fall så nøye jeg kan være når det er noe viktig som skjer i enkelte perioder. Det er litt det samme i semifinalen, hvor jeg også prøver å være smart, sier Klæbo.
show more
Post cover
Image courtesy of "SINTEF"
Forskere: Johannes Høsflot Klæbo er den perfekte skiløper for fellesstart - SINTEF

Det vi ser på tv-skjermen er nå også vitenskapelig dokumentert. Johannes Høsflot Klæbo huker av alle bokser når forskerne trekker fram de viktigste ...


For å kunne være med der må de tåle at det går i rykk og napp. I konkurranse 2 økte intervensjonsgruppen total akselerasjon på den spesifikke bakketoppen, og dette resulterte i at de sparte tid sammenlignet med kontrollgruppen i det etterfølgende nedoverbakken. Samtidig er det jo store fordeler med å ligge i en gruppe med redusert luftmotstand og lavere friksjon på grunn av oppvarmede spor. I denne studien undersøkte forskerne om de kunne informasjon fra objektive sensor data til å endre adferd, med mål om å forbedre presentasjonen til løperne. Selv om de ikke hadde trent på de andre bakketoppene, fant forskerne at løperne også fikk høyere akselerasjon der, samt at de sparte tid sammenliknet med kontrollgruppen i de etterfølgende nedoverbakkene. – I tillegg er det jo sånn at hvis man slipper teten, så oppgir man ofte muligheten for en pallplass. Studien viser at alle løperne holdt høy hastighet fra start, men at de som endte blant de ti beste klarte å holde jevne rundetider fra runde to til og med målgang etter den sjette runden. – Vi fant ut at mange av egenskapene som er viktig for intervallstart, også er viktig i fellesstart. Krefter som du så kan bruke til å ta igjen det tapte mot slutten. – Det var trangt og lite snø slik at arrangøren måtte lage en kortere runde. For de som ligger lenger bak betyr det at de må bremse ned allerede før bakken starter. Snømangel forverret situasjonen for de som lå bak i feltet.
show more