NRK Debatten

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Kringkastingssjefen ble grillet av Solvang

Torsdag kveld er saken tema hos NRKs debatten. Sophie-Elise er ansatt i NRK for å nå unge personer via podkasten hennes. – Jeg liker innholdet når de fokuserer på ting som jeg vet ...


– Det ene er innholdet i podkasten, den stemmen som Sophie Elise har. Vi får komme tilbake til hvordan det kommer til å merkes, sa Fürst Haugen. Da mener jeg det er godt allmennkringkastingsinnhold, sa Vibeke Fürst Haugen på Debatten. – Vi får se, vi får se. Personlig så synes ikke jeg det er veldig godt innhold. Dette er ikke noe folk må lytte til.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- En helt uholdbar situasjon

«Debatten»-programleder Fredrik Solvang mener det er mye som må ryddes opp i.


- Men det er jo da et hav av forskjell av hva Sophie Elise får lov til og hva jeg for eksempel får lov til. Og det synes jeg er uholdbart for NRKs omdømme. Jeg ble ikke nervøs, det blir jeg sjelden. - Samtidig er jeg veldig glad for at hun stilte opp og var med. Vi hadde jo forsvarssjefen på tirsdag, kringkastingssjefen på torsdag og jeg følte ikke at det var noe stor forskjell på det egentlig. - Det er jo litt spesielt.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
NRK-sjef: - Lei meg

Den seineste uka det har det stormet kraftig rundt Sofie Steen Isachsen (28), bedre kjent under influensernavnet Sophie Elise.


Det er jeg lei meg for». Hun påpeker videre at NRK har som oppgave å ta vare på oppdragstakere. Der forteller hun blant annet om noen av vurderingene som er gjort rundt samarbeidet med influenseren.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Mediekritikere om kringkastingssjefen i «Debatten»: – Åpenbart ukomfortabel

Torsdag tok Fredrik Solvang (45) debatten på NRKs «Debatten». Der stilte ikke Sophie Elise selv, mens kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen (54) måtte svare ...


Det er viktig å presisere at Sophie Elise ikke har gjort noe feil i henhold til den nåværende avtalen – men vi ønsker en ny vurdering. – Nå sier kringkastingssjefen at de skal gå gjennom dette på nytt – det synes vi er veldig bra. Det viktigste er at de nå tar tak i det, så får vi se hva konklusjonen blir. – I «Debatten» fremsto hun ikke som hun hadde det. – Vi har sagt at vi skal ta en samtale med henne i den nærmeste tiden. – Nå skal vi gå i dialog og regner med en avklaring i løpet av et par uker. – Som sagt – det er regulering av de økonomiske bindingene vi ønsker å se på en gang til. – Jeg synes at NRK-sjefen fremsto som hjelpeløs i «Debatten». Da vi knyttet til oss til en influenser som Sophie Elise, var det ut fra et ønske om å teste noe nytt. Kanskje handler det om at hun ikke lenger vet hvordan hun skal forsvare avtalen, sier Gerhardsen. Kringkastingssjefen får kritikk etter opptredenen i «Debatten». Der stilte ikke Sophie Elise selv, mens kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen (54) måtte svare på NRKs vurderinger knyttet til podkasten «Sophie og Fetisha».
show more
Post cover
Image courtesy of "Vårt Land"
Nei, Sophie Elise er ikke et forbilde

Diskusjonen om Sofie Steen Isachsen («Sophie Elise») sitt samarbeid med NRK engasjerer. En ekstern gjestekommentator i Vårt Land, David Sviland, er en av de ...


Vårt Land mener selvsagt ikke at Sophie Elise framstår som et forbilde. I Vårt Land har vi flere gjestekommentatorer, skribenter som ikke er ansatt i avisen, det mener vi er sunt for en avis. I Vårt Land mener vi det er riktig å gi rom til slike ytringer, også når de strider med avisens syn. Det er alltid positivt når noen tar personer som kritiseres hardt i offentligheten i forsvar. En ekstern gjestekommentator i Vårt Land, David Sviland, er en av de som har vært en motstemme i denne debatten. Sviland, som sluttet som debattjournalist i Vårt Land i fjor, har ofte litt andre innfallsvinkler enn majoriteten.
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Hett i «Debatten»-studioet: Stilte egen sjef til veggs

I studio møtte en rekke gjester. Blant annet influenser Kristin Gjelsvik, Nettavisens politiske redaktør Erik Stephansen, Kringkastingssjef i kommentator i VG ...


- VG-kommentatoren Selma Moren synes det må være både plass og lov til å snakke om sex på måten Isachsen gjør. Hun mener Sophie Elise har en viktig samfunnsstemme. De vet ikke hvordan samarbeidet vil se ut i fremtiden, og utelukker ikke at podkasten kan avvikles. NRK-sjefen har i dag gått ut og sagt at de vurderer samarbeidet og kommer med endringer. I tillegg understreker NRK-toppen at man faktisk ikke trenger å høre på podkasten – man tar et aktivt valg når man klikker seg inn. Solvang påpeker at lønnen hans er tilgjengelig for alle.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Fredrik Solvang om Sophie Elise-debatt: – Vår plikt

Debatten har rast i alle kanaler. Nå blir den også tema hos NRK – i Fredrik Solvangs «Debatten» torsdag. – Vi jobber fletta av oss, sier han.


– Det er ingen grunn til å offentliggjøre hennes navn. – Men har NRK ofret de eldre i et forsøk på å tekkes de yngre? «Det var to personer på det bildet. – På én måte gjør ikke det noe som helst, for dette er en storm som har avstedkommet av et bilde. Jeg har god samvittighet for miksen i «Debatten» ellers, legger han til. Og så greier NRK likevel ikke å tekkes de yngre? Heller ikke de som bare mener NRK burde vært som det alltid var. Heller ikke dem som mener at alt var bedre før, svarer Solvang. Og siden NRK skal være for alle, så er folket her det samme som NRK, forklarer programlederen. – Når NRK står i en situasjon som dette, så må vi det. Statskanalen konkluderte med at bildet hverken var tatt i NRK-sammenheng eller postet på noen av NRKs plattformer. Har til oppgave å drøfte og uttale seg om hovedlinjene i NRKs programvirksomhet, både innen radio og TV.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
NRK-sjefen kritiseres for «Debatten»-opptredenen

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen får kritikk for innsatsen under torsdagens «Debatten»-sending på NRK. Mediekritiker Anki Gerhardsen mener Haugen ikke ...


– Jeg synes at NRK-sjefen fremsto som hjelpeløs i «Debatten». Den andre influenseren holdt en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika. Fürst Haugen sa den er en del av miksen av et bredt tilbud til unge.


Post cover
Image courtesy of "Kampanje"
- NRK sparker influencer-bransjen i Norge mange år tilbake i tid

Med dette podkast-valget mener jeg NRK tar altfor lett på samfunnsoppdraget sitt, skriver sosiale medier-rådgiver Astrid Valen-Utvik.


Jeg sier ikke at ikke det ikke skal være rom for podkasten til Sophie Elise og Fetisha - så klart det skal det. Jeg tror ikke «unge voksne’ eller «unge jenter’ som er målgruppen her, kun er opptatt av temaene som denne podkasten tar opp, og om de nå skulle vært opptatt av «kun» det, så mener jeg det er NRK sitt oppdrag å utfordre akkurat dette. Så klart - NRK må gjerne jobbe for å nå den yngre målgruppen, det synes jeg er både naturlig og viktig at de gjør.
show more
Post cover
Image courtesy of "Se og Hør"
NRK-sjefen: - Lei meg

Den seineste uka det har det stormet kraftig rundt Sofie Steen Isachsen (28), bedre kjent under influensernavnet Sophie Elise.


Det er jeg lei meg for». Hun påpeker videre at NRK har som oppgave å ta vare på oppdragstakere. Der forteller hun blant annet om noen av vurderingene som er gjort rundt samarbeidet med influenseren. «Sophie Elise provoserer mange, og mange mener mye om henne. Vi mente, da vi engasjerte henne - og jeg mener fortsatt - at det er plass til hennes stemme i vår miks av innhold. Den seineste uka det har det stormet kraftig rundt Sofie Steen Isachsen (28), bedre kjent under influensernavnet Sophie Elise.
show more
Post cover
Image courtesy of "Ringerikes Blad"
(+) Marcus (20) gikk rett på sak i «Debatten» på NRK: – Ville hive bensin på bålet for at det skulle brenne ned

Tirsdag deltok Marcus André Nysveen fra Hallingby i «Debatten» på NRK. Der kalte han en spade for en spade.


Ringerikes Blad er en del av Amedia, og vi er ansvarlig for dine data. Der kalte han en spade for en spade. Tirsdag deltok Marcus André Nysveen fra Hallingby i «Debatten» på NRK.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Hett i «Debatten»-studioet: Stilte egen sjef til veggs

Torsdag kveld er det duket for «Debatten». Kveldens tema er NRKs samarbeid med Sophie Elise. I snart to uker har influenseren vært i hardt vær etter et ...


- VG-kommentatoren Selma Moren synes det må være både plass og lov til å snakke om sex på måten Isachsen gjør. Hun mener Sophie Elise har en viktig samfunnsstemme. De vet ikke hvordan samarbeidet vil se ut i fremtiden, og utelukker ikke at podkasten kan avvikles. NRK-sjefen har i dag gått ut og sagt at de vurderer samarbeidet og kommer med endringer. I tillegg understreker NRK-toppen at man faktisk ikke trenger å høre på podkasten – man tar et aktivt valg når man klikker seg inn. Solvang påpeker at lønnen hans er tilgjengelig for alle.
show more
Post cover
Image courtesy of "Se og Hør"
- Det er veldig synd

Fredrik Solvang: - Det er veldig synd. Sophie Elise Isachsen møtte ikke opp i kveldens «Debatten».


Så jeg synes det er veldig riktig at vi diskuterer dette, sier Solvang. - Jeg synes det er veldig synd, for jeg er helt sikker på at hun hadde kommet veldig godt ut av det. Jeg synes det var synd.


Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
NRK-sjefen: Skal vurdere Sophie Elise-samarbeid

Det er usikkert om podkasten til Sophie Elise skal legges ned eller ikke, sier NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen i «Debatten» torsdag kveld.


Det er jeg lei meg for. [Max Social](https://www.maxsocial.no/), som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. Da høres det ut som forskjellsbehandling for meg. – Jeg sier at vi må finne ut av det. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger [her.](https://www.vg.no/redaksjonelle-bindinger/) – Vi har sagt at vi skal ta en samtale med henne i den nærmeste tiden. – Jeg tror vel alle skjønner at NRK har gjort noen unntak her. Det må vel føre til noe? – Følte du at du fikk svar på det du lurte på i dag? – Det vi allerede vet, er at dette er en vanskelig sak, med flere sider, som har blitt krevende for NRKs omdømme, akkurat som at jeg vet at den har vært krevende for Sophie Elise. – Det jeg stiller meg kritisk til er at NRK har sittet veldig stille i båten og ikke svart på kritikken. – Om noen lurte på om de var invitert; det er de selvfølgelig, men de ville ikke komme, sier Fredrik Solvang om Sophie Elise og medpodkaster Fetisha Williams.
show more
Post cover
Image courtesy of "Klar Tale"
Vil ha debatt om Sophie Elise

Isachsen har en podkast sammen med Fetisha Williams. Podkasten heter «Sophie & Fetisha». Den blir laget hos kanalen NRK. Hva er galt med at Sophie Elise fronter ...


Heller ikke de som bare mener NRK burde vært som det alltid var. Jeg står stødig i det jeg skal si. «De som bare mener SE er dum, trenger vi ikke. Podkasten heter «Sophie & Fetisha». Sophie Elise er en av Norges største influensere. Isachsen har en podkast sammen med Fetisha Williams.


Post cover
Image courtesy of "Finansavisen"
Drit i Sophie Elise

Drit i Sophie Elise, sier vi. Det er viktigere at NRK og Debatten vil skjule pikante personbindinger for oss. Lilleprinsen Marius og Nora Haukland.


Post cover
Image courtesy of "Gudbrandsdølen Dagningen"
Fjern mikrofonen, NRK - de unge trenger det

Barn og unges forbilder er på nett, på TikTok, Instagram og YouTube. I disse kanalene overøses de av videoer og bilder av innflytelsesrike unge som ...


Derfor er det svært uheldig at en av de mektigste, Sophie Elise Isachsen, deler et bilde av seg selv en liten plastpose med det som ser ut som et hvitt pulver. NRK må vise hvor grensene går og være en god rollemodell. Barn og unges forbilder er på nett, på TikTok, Instagram og YouTube.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
«Debatten» om NRK og Sophie Elise

NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen måtte svare for hvordan NRK vil håndtere kritikken mot samarbeidet med influencer Sophie Elise i NRK-podkasten «Sophie og ...


Post cover
Image courtesy of "NRK"
NRKs samarbeid med Sophie Elise

NRK skal ha et stort mangfold og ytringsrom, og vi skal være gode oppdragsgivere. Men, vi skal også ha avtaler som ikke levner tvil om det redaksjonelle ...


Sophie Elise provoserer mange, og mange mener mye om henne. Det har vi gjort. Nå skal vi evaluere. At dette er NRKs tilbud til de unge. Debatten kan gi inntrykk av at Sophie og Fetishas podkast er det eneste tilbudet NRK har til unge lyttere. NRK har et bredt og unikt oppdrag.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Kringkastingssjefen ble grillet av Solvang

NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen måtte svare på «om å bli rundpult» var godt kringkaster-innhold.


– Det ene er innholdet i podkasten, den stemmen som Sophie Elise har. Vi får komme tilbake til hvordan det kommer til å merkes, sa Fürst Haugen. Da mener jeg det er godt allmennkringkastingsinnhold, sa Vibeke Fürst Haugen på Debatten. – Vi får se, vi får se. Personlig så synes ikke jeg det er veldig godt innhold. Dette er ikke noe folk må lytte til.
show more
Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
- Det er veldig synd

Fredrik Solvang: - Det er veldig synd. Sophie Elise Isachsen møtte ikke opp i kveldens «Debatten».


Så jeg synes det er veldig riktig at vi diskuterer dette, sier Solvang. - Jeg synes det er veldig synd, for jeg er helt sikker på at hun hadde kommet veldig godt ut av det. Jeg synes det var synd.


Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Kringkastingssjefen ble grillet av Solvang

NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen måtte svare på «om å bli rundpult» var godt kringkaster-innhold.


– Det ene er innholdet i podkasten, den stemmen som Sophie Elise har. Vi får komme tilbake til hvordan det kommer til å merkes, sa Fürst Haugen. Da mener jeg det er godt allmennkringkastingsinnhold, sa Vibeke Fürst Haugen på Debatten. – Vi får se, vi får se. Personlig så synes ikke jeg det er veldig godt innhold. Dette er ikke noe folk må lytte til.
show more
Post cover
Image courtesy of "smp.no"
Tar selvkritikk i Sophie Elise-saken

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen sier NRK skal snakke med Sophie Elise igjen snart. – Vi får se, svarer hun på spørsmål om podkasten skal legges ned.


– Vi har sagt at vi skal ta en samtale med Sophie Elise den nærmeste tiden. – Det er konfidensielle avtaler vi har med ulike oppdragstakere. – Jeg synes det er en fin stemning mellom de to.


Post cover
Image courtesy of "Medier24"
Jeg mener fortsatt det er plass til hennes stemme i NRKs miks

Dette er en vanskelig sak som har blitt krevende for NRKs omdømme, akkurat som at jeg vet at den har vært krevende for Sophie Elise, skriver Vibeke Fürst ...


Har du lyst til å skrive i Medier24? Det har vi gjort. At dette er NRKs tilbud til de unge. Debatten kan gi inntrykk av at Sophie og Fetishas podkast er det eneste tilbudet NRK har til unge lyttere. Nå skal vi evaluere. NRK har et bredt og unikt oppdrag.