Stavås Skistad

2023 - 2 - 23

Jonna Sundling

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Skistad viste VM-muskler. Men nå roper eksperten varsko (Nettavisen)

OSLO / PLANICA (Nettavisen): Kristine Stavås Skistad har blitt trukket fram som en norsk joker under VM-sprinten i Planica. Torsdag ettermiddag var hun i ...

17.) Lotta Udnes Weng (NOR) +10,64 (Heat 5) 9.) Tiril Udnes Weng (NOR) +7,02 (Heat 3) – Det var greit, det. Senere kunne treneren avsløre hva som ble sagt. 3.) Kristine Stavås Skistad (NOR) +2,36 (Heat 1) Lyden ble kuttet, noe som førte til stor nysgjerrighet fra kommentatorduoen Jann Post og Torgeir Bjørn.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Weng og Skistad sluknet i VM-finalen: – Småflaut å være så langt bak (VG Nå)

PLANICA (VG) De norske damene var fullstendig sjanseløse da de svenske VM-sprinterne satte på turboen.

[fall og tårer i semifinalen i 2019](https://www.vg.no/sport/langrenn/i/8wy6Ew/kristine-stavaas-skistad-ut-i-taarer-etter-fall-i-semifinalen-kunne-gjort-noe-stort). Både Stavås Skistad og Udnes Weng måtte slippe lenge før oppløpet, der Sundling spurtet inn til sitt tredje strake mesterskapsgull. Hun fikk med seg landskvinne [Tiril Udnes Weng](https://www.vg.no/tag/tiril-udnes-weng). De skulle opp mot hele fire svenske kvinner, inkludert regjerende OL- og VM-gullvinner [Jonna Sundling](https://www.vg.no/tag/jonna-sundling). – Det er surt og kjedelig. Det er kjempemotiverende, men surt, sier

Post cover
Image courtesy of "Eurosport"

Medaljen glapp for Stavås Skistad – firedobbelt svensk (Eurosport)

Kristine Staåvs Skistad var ute etter å revansjere semifinalefallet fra VM-debuten i 2019, men måtte se fire svenske navn foran seg i mål i finalen.

– Etter semifinalen følte jeg at kreftene mine var borte. Det føles også godt å ha flere svensker sammen med meg på pallen. VM

Stavås Skistad og Udnes Weng sjanseløse i finalen: - Det svir hardt (TV 2)

Det ble ren svensk-norsk duell i sprintfinalen for kvinner, hvor fire svensker gikk først over målstreken. Jonna Sundling tok gullet, mens Emma Ribom tok ...

– Det er bare å applaudere de. Det er mest kjipt at jeg ikke kan være med å matche de. – Det var verste føret for min del, så da er jeg ikke bedre når det blir så tungt. – Det svir ganske hardt når vi blir parkert litt tidlig der. Synd at Skistad gikk tom, og Tiril var ikke med i det hele tatt da det skulle avgjøres. Det var sånn det kjentes.

Skistad imponerte i prologen: – Viser at hun skal være med i ... (NRK)

VM-debuten til Kristine Stavås Skistad i 2019 endte med et mageplask i sprintsemifinalen. Fire år senere har hun muligheten til å revansjere det, ...

– Skistad er en taktiker og en god spurter. – Det er imponerende. Det var bra til å være meg det, sier hun.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Stavås Skistad imponerte i norsk-svensk duell – best av de norske (Aftenposten)

PLANICA (VG) Det så ut til å bli en helsvensk maktdemonstrasjon, men så viste Kristine Stavås Skistad (24) seg frem i prologen.

Mer overraskende var det at favoritten Jonna Sundling valgte heat nummer tre. Det var litt panikk. Også de fem svenske løperne spredte seg i fem ulike heat. Da var hun også foran Ribom. Det skulle kommet i morgen. Etter prologen var Johanna Hagström åpen om at hun fikk seg en overraskelse like før VM-starten.

Kristine Stavås Skistad Slipp henne fri! (Dagbladet.no)

Slipp henne fri! Verdens raskeste skijente har vist at hun tåler det. SLÅTT AV SVENSKENE ...

Hun fikk plass på rekruttlandslaget for å få en mykest mulig overgang til de treningsmengdene som vanligvis er nødvendig for å hevde seg i sprint. Det kommer de til å få lov til selv om Skistad nå igjen blir landslagsutøver. Det viste seg å være en grei taktikk for en som ellers har pratet villig vekk om det meste i sporten. AKKURAT den omtanken var det mest rørende for Norge på VMs første dag. ET eller annet sted i denne godt prøvde norske treningstrappa, gikk det feil for Skistad. I det avgjørende kvalikrennet ble hun utklasset av de andre norske toppsprinterne allerede i prologen, og var sjanseløs i kvartfinalen: Også det kan være Jeg har havnet i samme situasjon som i fjor. Før mesterskapet i Oberstdorf i 2021 var hun ikke i nærheten av å kvalifisere seg til den norske VM-troppen. Og slett ikke hun selv: - For fire uker siden måtte jeg stoppe helt opp og ta en hvileperiode uten trening på ti dager. Jeg fikk veldig dårlig svar.

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Stavås Skistad imponerte – åpenhjertig Hagström forteller om ... (VG Nå)

PLANICA (VG) Kristine Stavås Skistad (24) viste seg frem i kamp mot knallsterke svensker. Etter prologen var Johanna Hagström åpen om at hun fikk seg en ...

Mer overraskende var det at favoritten Jonna Sundling valgte heat nummer tre. Det var litt panikk. Også de fem svenske løperne spredte seg i fem ulike heat. Da var hun også foran Ribom. Det skulle kommet i morgen. Etter prologen var Johanna Hagström åpen om at hun fikk seg en overraskelse like før VM-starten.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Skistad stivnet i finalen: – Svensk maktdemonstrasjon (Aftenposten)

PLANICA (VG) Svenskene knuste de norske kvinnene i VM-finalen, og tapetserte pallen da Jonna Sundling (28) vant sitt tredje strake sprint-gull.

[fall og tårer i semifinalen i 2019](https://www.vg.no/sport/langrenn/i/8wy6Ew/kristine-stavaas-skistad-ut-i-taarer-etter-fall-i-semifinalen-kunne-gjort-noe-stort). Både Stavås Skistad og Udnes Weng måtte slippe lenge før oppløpet, der Sundling spurtet inn til sitt tredje strake mesterskapsgull. Hun fikk med seg landskvinne [Tiril Udnes Weng](https://www.vg.no/tag/tiril-udnes-weng). De skulle opp mot hele fire svenske kvinner, inkludert regjerende OL- og VM-gullvinner [Jonna Sundling](https://www.vg.no/tag/jonna-sundling). – Det er surt og kjedelig. Det er kjempemotiverende, men surt, sier

Skistad tror tøffe forhold ødela VM-sprinten: – Det verste som kunne ... (NRK)

Det ble en svensk-norsk landskamp i kvinnens sprintfinale. Der ble både Kristine Stavås Skistad og Tiril Udnes Weng parkert av svenskene.

– Det er surt. – Nei, det er jo ikke det. Det er på mange måter fair å bli slått når man blir slått slik som man gjør nå. – Ut ifra grunnlaget mitt denne sesongen og hvor jeg kom fra, kunne vi aldri håpet på noe bedre enn det jeg gjorde i dag. Det skulle vise seg å bli en svensk fest. Det er kjedelig. Da er det på en måte greit. Når man er så tett på medaljer, så har man lyst på dem. De er jo de siste man vil bli slått av, så det er sykt seigt at det er fire foran. – De var bedre enn oss i dag. – Uff, det var det verste som kunne skje for min del. – På dette føret er jeg ikke bedre.

Ski-VM i Planica: Sprintprolog kvinner VM-alarm: Johaug advarer (Dagbladet.no)

Kristine Stavås Skistad imponerte i sprintprologen i VM i Planica, men det er likevel flere varskoer: Saltingen av løypa har fungert dårlig, ...

Men de er gira på å komme i gang og litt hissige i diagonalbakken. De taper litt på slutten, det ser vi med flere. Lynraske Kristine Stavås Skistad er normalt ikke i den kategorien. Anna Svendsen tok 15.-plassen, mens Lotta Udnes Weng er to plasser bak det igjen. Det må vi fikse til kvartfinalen, sier Maja Dahlqvist til - En fin prolog, vi er på skuddhold. - Jeg stusser over at alle de norske har tapt mot de svenske fra det høyeste punktet og inn mot mål. - Jeg hadde for lite feste, så tenkte jeg først: «Fuck!» Men det gikk bra. Det blir en hard kamp i dag. Er det skiforskjeller eller har svenskene disponert kreftene annerledes? plass og 15. og 5.

Stavås Skistad finaleslått av svenskene (Drammen Live24)

SLOVENIA/DRAMMEN: Konnerud-sprinteren satte seg selv i respekt under prologen i Planica torsdag formiddag. Trener Lage Sofienlund fra Konnerud IL var meget ...

I semifinalen gikk Stavås Skistad nok en gang ut i tet med tre svensker på slep. Om ikke blir det bare å dra hjem til Konnerud og trene mer, sa Sofienlund. Det ble firedobbelt svensk før Konnerud og Drammen med Kristine som beste norske utøver.

Explore the last week