Gyda Westvold Hansen

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
VM-gull til Westvold Hansen

OSLO / PLANICA (Nettavisen): Ingen kunne gjøre noe med Gyda Westvold Hansen (20) i VM-kombinerten, men hun skapte likevel stor dramatikk underveis i ...


24.) Mille Marie Hagen (NOR) +4.26,9 8.) Marte Leinan Lund (NOR) +1.18,5 4.) Ida Marie Hagen (NOR) +29,7 Så jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg, sier hun mens tårene presser på hos gullvinneren. Noe så klønete, forklarer Westvold Hansen til NRK. – Jeg aner ikke hva som skjer.


Post cover
Image courtesy of "dagbladet.no"
VM-drama: - Nervevrak

Therese Johaug (34) hyller kusina Gyda Westvold Hansen (20) etter fall og VM-gull.


Og det er ikke bare-bare å vinne skirenn. Men i dag taklet hun det på en fantastisk måte og vi kunne feire med gull. Det er ikke gitt at jeg skal vinne rennene. - Du så etterpå at hun ble innbitt. Det er veldig uvant å stå på tribunen og se på. Så da måtte jeg omstille og prøve å komme meg i mål.


Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Westvold Hansen tok til tårene etter fall og nytt VM-gull: – Ubeskrivelig

Gyda Westvold Hansen (20) tok vare på ledelsen fra hopprennet og innfridde som superfavoritt under kombinertrennet i Planica-VM fredag.


Jarl Magnus Riiber har også to gull, men kan pynte på den statistikken i Planica. Til slutt hoppet hun fra to avsatser lavere fart enn konkurrentene og landet på «bare» 91 meter. I hoppbakken tidligere fredag ble det dramatisk på flere måter for Westvold Hansen. Var stiv på andrerunden, men jeg synes hun løste det bra teknisk i siste del og beholdt fatningen, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn. – Det er helt ubeskrivelig den jobben folk har lagt ned for at jeg får lov til å gjøre dette hver dag. Dramatisk skulle det bli også i langrennet.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Kjempefavoritten Gyda Westvold Hansen i gulldrama: – Det var helt jævlig

PLANICA (VG) Hun regnes som den største norske VM-favoritten av alle. Gyda Westvold Hansen (20) tok ledelsen etter et dramatisk hopprenn hvor hun måtte ...


Etter VM i 2021 bestemte jeg meg for at det er noe jeg skulle forbedre. – I VM 2021 visste jeg ikke hva jeg gikk til og brukte energi på mye tull. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å levere. Jeg tenkte på mye rart. Skuldrene er relativt lave, sier Gyda Westvold Hansen. – Jeg gleder meg bare til å gå. – Jeg er veldig fornøyd. – Hun er helt rå. Hun leverer til de grader. Jeg skal bare dundre på. På NRKs spørsmål om hun tar gull, svarer hun selvsikkert «ja». Alene igjen på toppen måtte hun vente på grunn av for gode forhold.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Kjempefavoritten Gyda Westvold Hansen i gulldrama: – Det var helt jævlig

PLANICA (VG) Hun regnes som den største norske VM-favoritten av alle. Gyda Westvold Hansen (20) tok ledelsen etter et dramatisk hopprenn hvor hun måtte ...


Etter VM i 2021 bestemte jeg meg for at det er noe jeg skulle forbedre. – I VM 2021 visste jeg ikke hva jeg gikk til og brukte energi på mye tull. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å levere. Jeg tenkte på mye rart. Skuldrene er relativt lave, sier Gyda Westvold Hansen. – Jeg gleder meg bare til å gå. – Jeg er veldig fornøyd. – Hun er helt rå. Hun leverer til de grader. Jeg skal bare dundre på. På NRKs spørsmål om hun tar gull, svarer hun selvsikkert «ja». Alene igjen på toppen måtte hun vente på grunn av for gode forhold.
show more
Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"
Gyda Westvold Hansen mot gull – i klar ledelse etter hoppingen i VM

Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen er i en klar ledelse etter hoppingen og går ut 20 sekunder foran nærmeste konkurrent.


Mari Leinan Lund landet 90 meter, men måtte overende i landingen, og hun fikk bare 72,8 poeng. Hun har sin styrke i langrennet. Hun slo alle klart i langrennet.


Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
VM-vinneren med tydelig markering – håper på OL-avgjørelse

Gyda Westvold Hansen (20) tok vare på ledelsen fra hopprennet og innfridde som superfavoritt under kombinertrennet i Planica-VM fredag.


I hoppbakken tidligere fredag ble det dramatisk på flere måter for Westvold Hansen. – Nei det visste jeg ikke. Men jeg har aldri vært så nærme et gull før heller så jeg er fornøyd med det. – Jeg har vært så sliten tidligere, men aldri så stiv. Et lite øyeblikk med ufokus og plutselig så lå jeg i snøen. Jeg er veldig glad og lettet over at jeg klarte vinne i dag.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Kjempefavoritten Gyda Westvold Hansen i gulldrama: – Det var helt jævlig

PLANICA (VG) Hun regnes som den største norske VM-favoritten av alle. Gyda Westvold Hansen tok ledelsen etter et dramatisk hopprenn hvor hun måtte vente i ...


Etter VM i 2021 bestemte jeg meg for at det er noe jeg skulle forbedre. – I VM 2021 visste jeg ikke hva jeg gikk til og brukte energi på mye tull. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å levere. Jeg tenkte på mye rart. Skuldrene er relativt lave, sier Gyda Westvold Hansen. – Jeg gleder meg bare til å gå. – Jeg er veldig fornøyd. – Hun er helt rå. Hun leverer til de grader. Jeg skal bare dundre på. På NRKs spørsmål om hun tar gull, svarer hun selvsikkert «ja». Alene igjen på toppen måtte hun vente på grunn av for gode forhold.
show more
Post cover
Image courtesy of "Radio Haugaland"
Gyda Westvold Hansen i ledelse etter hoppingen i VM

Westvold Hansen er regjerende mester etter en norsk trippel i Oberstdorf. Mari Leinan Lund tok da sølvet, mens søsteren Marte Leinan Lund tok bronse. Den norske ...


Sport: Gyda Westvold Hansen fikk litt lengre ventetid på toppen og hoppet to avsatser lavere enn de andre. Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen er i en klar ledelse etter hoppingen og går ut 20 sekunder foran nærmeste konkurrent. Gyda Westvold Hansen i ledelse etter hoppingen i VM


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Kombinert: Westvold Hansen og Ida Marie Hagen deltar i lagkonkurransen

Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen er de to kvinnene som skal delta for Norge i den blandede lagkonkurransen i VM i Planica.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Slet med nerver før VM-gullet: – Var nesten på tur til å kaste opp

Gyda Westvold Hansen har hatt et stort gullpress før VM i Planica. Allerede før rennet var hun nær ved å kaste opp og et fall gjorde veien til gull svært ...


– Jeg så på toppen der at nå begynner det å bli tungt over kulen der. Jeg var sliten, men tenkte at jeg ikke taper noe på å prøve. – Gyda hadde et løpsopplegg hvor hun skulle gå jevnt ut og ha litt på slutten. – Sist gang jeg falt i et skirenn tror jeg var da jeg var 14 år. Jeg var nok litt stiv og litt mye nerver, og så aner jeg ikke hva som skjer. En sjelden feil fra Gyda Westvold Hansen og plutselig ligger hun på flatmark.
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Gyda Westvold Hansens drama: – Tenkte at gullet ville glippe

PLANICA (VG) Hun forsvarte VM-gullet etter et dramatisk fall i langrennet. Men Gyda Westvold Hansen (20) gjør som de norske herreløperne gjorde for snart ...


– Det ligger an til et Gyda Westvold Hansen-show, meldte NRK-ekspert Torgeir Bjørn før de fem kilometerne i Slovenia. Alene igjen på toppen måtte hun vente på grunn av for gode forhold. De norske herrene tapetserte også pallen fire ganger i forløperen til VM i den unike norske kombinertepoken. 20-åringen sier hun har følt seg kvalm fredag formiddag. Men Hagen sluknet på slutten og måtte ta til takke med 4. Gullet betyr ekstremt mye, fortsetter gullvinneren, og kan ikke huske at hun har falt siden hun var 13–14 år gammel. Skilegenden Thorleif Haug vant Norges første OL-gull for 99 år siden før Norge tok 12 av 12 mulige OL-medaljer i kombinert frem til 2. Hun var 1300 meter fra mål bare 13 sekunder bak. Therese så rennet sammen med heiagjengen fra Nord-Østerdal på tribunen i Planica. Ida Marie Hagen dundret på bakfra og truet en periode den store VM-favoritten. PLANICA (VG) Hun forsvarte VM-gullet etter et dramatisk fall i langrennet. Men Gyda Westvold Hansen (20) gjør som de norske herreløperne gjorde for snart 100 år siden.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
Slet med nerver før VM-gullet: – Var nesten på tur til å kaste opp

Den norske 20-åringen har stø kurs mot sitt andre VM-gull etter at hun håndterte de vanskelige forholdene i Planica på glimrende vis.


– Jeg så på toppen der at nå begynner det å bli tungt over kulen der. Jeg var sliten, men tenkte at jeg ikke taper noe på å prøve. – Gyda hadde et løpsopplegg hvor hun skulle gå jevnt ut og ha litt på slutten. – Sist gang jeg falt i et skirenn tror jeg var da jeg var 14 år. Jeg var nok litt stiv og litt mye nerver, og så aner jeg ikke hva som skjer. En sjelden feil fra Gyda Westvold Hansen og plutselig ligger hun på flatmark.
show more
Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"
Kjempefavoritten Gyda Westvold Hansen i gulldrama: – Det var helt jævlig

PLANICA (VG) Hun regnes som den største norske VM-favoritten av alle. Gyda Westvold Hansen tok ledelsen etter et dramatisk hopprenn.


Etter VM i 2021 bestemte jeg meg for at det er noe jeg skulle forbedre. – I VM 2021 visste jeg ikke hva jeg gikk til og brukte energi på mye tull. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å levere. Jeg tenkte på mye rart. Skuldrene er relativt lave, sier Gyda Westvold Hansen. – Jeg gleder meg bare til å gå. – Jeg er veldig fornøyd. – Hun er helt rå. Hun leverer til de grader. Jeg skal bare dundre på. På NRKs spørsmål om hun tar gull, svarer hun selvsikkert «ja». Alene igjen på toppen måtte hun vente på grunn av for gode forhold.
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Gyda Westvold Hansen forsvarte VM-gullet i kombinert etter fall

Gyda Westvold Hansen (20) tok vare på ledelsen fra hopprennet og innfridde som superfavoritt under kombinertrennet i Planica-VM fredag.


Jarl Magnus Riiber har også to gull, men kan pynte på den statistikken i Planica. I hoppbakken tidligere fredag ble det dramatisk på flere måter for Westvold Hansen. Unntaket var et renn i Schonach i mars i fjor. Det kjente åpenbart hovedpersonen, som kikket ned på den ene skien etter landing. Til slutt hoppet hun fra to avsatser lavere fart enn konkurrentene og landet på «bare» 91 meter. Dramatisk skulle det bli også i langrennet.
show more