Jens Stoltenberg

 
 
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Stoltenberg kom med klar beskjed til Putin på ettårsdagen for krigen

Nato-sjef Jens Stoltenberg, EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Estlands statsminister Kaja Kallas var samlet på denne symbolske datoen i ...


Stoltenberg har siden da hatt en svært viktig rolle med å holde Nato samlet, og sørge for at Ukraina fortsatt har en sjanse for å beholde friheten sin. [Kina har imidlertid sagt at de ønsker å spille en «konstruktiv rolle» for å løse Ukraina-krigen. Putin understreket også at samarbeidet med Kina er svært viktig, og at han så frem til at handelen mellom landene «kan nå nye høyder». Stormakten i Asia har fortsatt ikke fordømt krigen, og nylig var også toppdiplomat Wang Yi i Moskva for å møte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Jeg snakket også med president Erdogan i forrige uke, og jeg håper at Sverige og Finland blir medlemmer for Nato-toppmøtet i juli. Vi skal fortsette å presse Putin, og vi skal fortsette å presse Putins venner med sanksjoner, sa EU-toppen. Vårt mål er at Sverige og Finland kommer inn i Nato så fort som mulig, sa Stoltenberg videre. En pakt som de selv er en del av. – Estland har viljen og modigheten for å kjempe for frihet. Ukraina har også blitt et sannhetsvitne av modighet og vilje. Derfor foreslår jeg at EU jobber raskt og sender mer våpen og ammunisjon til Ukraina. – Ukraina trenger våpen og ammunisjon.
show more