Moldova

 
 
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Uro i Moldova: Tror hovedstaden kan tas på 24 timer

Presidenten har advart mot russisk statskupp i Moldova, mens russerne hevder Ukraina vil angripe den prorussiske utbryterrepublikken Transnistria.


– Det er i prinsippet mulig å endre grunnloven og gi slipp på nøytraliteten. Moldova er som Ukraina ikke medlem av Nato, og kan heller ikke bli det. Forsker Clinton Watts ved Foreign Policy Institutte har pekt på at Russland kan komme til å bruke Moldova og den prorussiske støtten i Transnistria for å åpne en ny front mot Ukraina fra sør. – Sor-partiet prøver å bruke desinformasjon og massemobiliseringer for å destabilisere regjeringen, men til nå har de ikke hatt særlig suksess. Sor-partiet som er ledet av en straffedømt oligark er mest synlig med sin prorussiske støtte i Moldova. – Moldova har en veldig liten hær og knapt våpen og ammunisjon i det hele tatt.
show more