Maren Lundby

 
 
Post cover
Image courtesy of "Helgelands Blad"
Eirin hjem med VM-medalje - Helgelands Blad

De norske hopp-kvinnene, med Eirin Kvandal på laget, sikret bronsemedalje i laghopp. De norske hoppjentene hoppet ned til VM-bronse under lagkonkurransen.


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Norge vant VM-bronse i lagkonkurransen i hopp

Eirin Maria Kvandal (21) presset seg gjennom smertene for Norge. Hun hylles av lagvenninnene etter at laget vant VM-bronse i lagkonkurransen.


I dag tok hun en for laget, sier hun om lagvenninnen. «Hva er det de driver med?» var et spørsmål flere seere sendte inn til NRK. Det har jo vært en lang vei hit, det var på ingen måte sikkert at jeg skulle være med her. De skal få brynet seg i 2025, sier landslagstrener Christian Meyer om VM på hjemmebane om to år. Norge var på gulljakt under lørdagens lagkonkurranse for kvinner, men måtte til slutt nøye seg med bronse. – Det føles veldig bra å få medalje i nok et mesterskap.
show more
Post cover
Image courtesy of "NRK"
En blandet fornøyelse

Langrenn er den eneste av de store vintersportene som ikke har fulgt med i tiden og innført kjønnsblandede konkurranser i mesterskap. Kanskje er det fordi ...


Men det man mest av alt bør ønske, er at et VM i Norge gir optimisme for skisportens fremtid. - I stafetten for kvinner var det 16 deltagerland. - I blandet-stafetten var det 26 deltagerland. Derfor er stafettene den øvelsen som blir mer og mer aktuell å kutte ut når det nærmer seg nye OL. Det blir en til i Falun i mars. Dette har gjort at også mennene har gått 4 x 7,5 km i verdenscupen. Langrennssportens olympiske appell er rett og slett på vei til på bli for smal. Men kanskje er de tradisjonelle stafettene et mer fornuftig offer. Også skiskytingen sliter med en iboende blanding av konservatisme og grådighet. I kortbaneskøyter, hopp, snøbrettcross og fristil. Senere på dagen skal hopperne ut i samme konkurranseform. Med Russland også ute på ubestemt tid, vil dette bli enda tydeligere – og lettere å endre.
show more
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Norge med VM-bronse

Maren Lundby, Eirin Kvandal, Thea Bjørseth og Anna Odine Strøm fikk bronse i kvinnenes lagkonkurranse i hopp. Norge lå på andreplass, men ble passert av ...


Selv om det blir bronse er det gull verdt, sier Maren Lundby til TV 2. – Det har jeg bestemt meg for for lenge siden. Det er stort for meg å være med på laget, og så klarer vi å ta medalje. Det blir ikke bedre for min del, det er stort. Det blir spennende den gangen vi alle klarer å makse ut, sier Thea Minyan Bjørseth til TV 2. I dag klarte vi det ikke, da må vi være godt fornøyd med bronse.
show more
Post cover
Image courtesy of "Oppland Arbeiderblad"
Sikret VM-bronse: – Ganske fornøyd

De norske hoppjentene hoppet ned til VM-bronse i lagkonkurransen i Planica. Tyskland tok gullet foran Østerrike.


I første omgang startet Lundby med et svev på 89 meter, før Kvandal fulgte opp med 91,5 meter. – Det føles veldig godt. – Vi er ganske fornøyd.


Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
NRK-profil med kritikk på direkten da gullet glapp for Norge

Johan Remen Evensen utrykte skepsis da gullet glapp for de norske kvinnene. Norges sjef slår tilbake.


Vi er bare glad for at hun er med på laget og vil hoppe for oss, sier Lundby til NRK. Sånn sett føler jeg at vi er veldig godt fornøyde med det valget. – Jeg føler vi alle gjør jevne, gode hopp, men at det ikke blir helt maks. Jeg vet at Silje også aksepterer det valget veldig greit. Den unge hopperen har slitt med en kneskade som har holdt henne borte fra hoppingen i over ett år. Det norske laget bestående av Maren Lundby, Eirin Maria Kvandal, Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm måtte nøye seg med bronse etter å ha ligget på 2.
show more
Post cover
Image courtesy of "Eurosport"
VM-bronse til de norske hopperne: – Veldig lettet

Maren Lundby, Eirin Marie Kvandal, Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm sikret VM-bronse i lagkonkurransen lørdag.


Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Maren Lundby vraket

Halvor Egner Granerud, Johann André Forfang, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth hopper for Norge i blandet lagkonkurranse i hopp i VM søndag.


Det betyr at Maren Lundby ikke kom med på laget. Strøm har også gjort det bra i VM-bakken og tok bronse individuelt. Bjørseth imponerte da Norge tok bronse i lagkonkurransen lørdag og var også solid i det individuelle normalbakkerennet.