Ricin

 
 
Post cover
Image courtesy of "Firda"
Har ikkje funne ricin-gift

Undersøkingane i leilegheita i Gloppen der ei kvinne skal ha blitt utsett for det svært giftige stoffet er ferdig.


[](//www.firda.no/5-15-1530946) [Firda Tidend](https://www.firdatidend.no/nyhende/har-ikkje-pavist-ricin/). [](//www.firda.no/5-15-1531156)


Image courtesy of "MSN"
Person utsatt for det giftige stoffet ricin i Gloppen

– Ricin er et stoff som ved rett tilvirkningsmåte er meget potent og giftig, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding. Vedkommendes leilighet er sperret ...


Post cover
Image courtesy of "NRK"
Gloppen: Kvinne kan ha blitt utsatt for det giftige stoffet ricin

Jourhavende jurist i Vest politidistrikt ønsker ikke å kommentere om noen er siktet i saken. Kastorbønner. Ricin utvinnes av kastorbønner fra kristpalmen.


– I rette formen er dette stoffet så potent og giftig at det må håndteres av folk med spesialkompetanse. Jeg ble oppringt av brannvesenet i dag morges og fikk beskjed om å kle på meg godt, ta med mobilen og sette meg i bilen for å holde varmen, forteller han til NRK. Ved inntak av dødelige doser vil dødsårsak til slutt være organsvikt, sier Røen. Inntar man giften ved svelging er dødelig dose cirka ett gram, sier forsker Bent Tore Røen ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) til NRK. De første symptomer oppstår etter noen timer i form av kvalme, oppkast og diare. Så langt har de funnet stoffer som kan bli til ricin. – Jeg må klype meg i armen. Ett milligram kan være nok til å ta livet av et voksent menneske ved inhalasjon eller injeksjon. Jeg er glad for at leietakeren min ser ut til å komme fra det med livet i behold, sier mannen. – Det er sterk indikasjon på at det er kastorbønner som er inne i huset, sier innsatsleder Joachim Malterud i Sunnfjord politidistrikt til BT klokken 23.10. Politiet kan ennå ikke slå fast for sikkert om det er ricin, eller om det er i sin dødeligste form. Avisa skriver at politiet mener det er grunn til å tro at disse tilhører personen, og at det er bakgrunnen for siktelsen.
show more
Post cover
Image courtesy of "Sogn Avis"
Har ikkje påvist ricin i Gloppen

FIRDAPOSTEN: Ei kvinne blei laurdag sende til sjukehuset etter det som kan ha vore forgifting av det svært giftige stoffet ricin.


– Bustaden er undersøkt for å avklare om det er det farlege stoffet ricin, eller ikkje. Bombegruppa til Oslo politidistrikt blei kalla inn for undersøke leilegheita, og dei var ferdig med jobben laurdag kveld. Dei har ikkje gjort funn av sjølve stoffet ricin, men dei har gjort funn av råstoff som kan bli til ricin,
show more
Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"
Kvinne i Gloppen utsatt for giftig stoff

Politiet fikk melding om saken lørdag klokken 8.35. – Ricin er et stoff som ved rett tilvirkningsmåte er meget potent og giftig, skriver Vest politidistrikt ...


– I rette formen er dette stoffet så potent og giftig at det må håndteres av folk med spesialkompetanse. [Bergens Tidende](https://www.bt.no/hendelser/i/dwMLE1/politiaksjon-etter-giftfunn-i-gloppen). [VG](https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/person-utsatt-for-giftstoff.W53_pXZ1M?utm_source=vgfront&utm_content=direktewidget&utm_medium=direktewidget_nyhetsdognet).
show more
Post cover
Image courtesy of "Firda"
Forgifta av Ricin: – Veldig potent og farleg

Kvinna er tatt hand om av helsepersonell. Skadeomfanget er førebels uvisst, seier Tore André Brakstad. Klokka 08:35 fekk politiet melding om at ei kvinne i ...


Politiet har i føremiddagstimane jobba med å sperra av tilstøytande bustad og naboar. Politiets Nasjonale beredskapsressursar er no kopla inn i saka. – Er det gjort med hensikt å utvikle dette stoffet, eller har det skjedd med eit uhell?


Post cover
Image courtesy of "Firdaposten"
Har ikkje påvist ricin i Gloppen

Ei kvinne blei laurdag sende til sjukehuset etter det som kan ha vore forgifting av det svært giftige stoffet ricin. Bombegruppa til Oslo politidistrikt ...


– Bustaden er undersøkt for å avklare om det er det farlege stoffet ricin, eller ikkje. [](//www.firdaposten.no/5-16-675676) Bombegruppa til Oslo politidistrikt blei kalla inn for undersøke leilegheita, og dei var ferdig med jobben laurdag kveld.


Post cover
Image courtesy of "fjordabladet.no"
Person i Gloppen utsett for stoffet Ricin

Vest politidistrikt har sendt ut ei pressemelding som handlar om at ein person i Gloppen er utsett for eit potensielt svært giftig stoff.


Post cover
Image courtesy of "Firdaposten"
Person i Gloppen forgifta. Leilegheita er sperra av og einebustad er evakuert

Politiet fekk klokka 08.35 laurdag melding om at ein person skal vere utsett for stoffet Ricin.


Ricin er eit protein som finst i oljeplanten eller ricinusplanta, Ricinus communis. Kvinna er tatt hand om av helsepersonell, og aktuell leilegheit er sperra av. Det blir oppretta sak, som Sunnfjord politistasjonsdistrikt skal etterforske vidare. Det er mest kjend fordi det i 1978 blei brukt i eit attentat mot den bulgarske dissidenten og forfattaren Georgi Markov, det berømte «paraplymordet» i London. Skadegrad er ukjend, men personen er no på sjukehus og skal ha vore bevisst. – Vi fekk melding omtrent klokka 08.30 om at ei kvinne kanskje var utsett for stoffet.
show more
Post cover
Image courtesy of "MSN Nyheter | Nyheter og de siste overskriftene fra Norge"
Person utsatt for det giftige stoffet ricin i Gloppen

– Ricin er et stoff som ved rett tilvirkningsmåte er meget potent og giftig, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding. Vedkommendes leilighet er sperret ...


Image courtesy of "smp.no"
Kvinne i Gloppen utsatt for giftig stoff

En kvinne i Gloppen i Nordfjord er utsatt for det giftige stoffet ricin, opplyser politiet. Hun er tatt hånd om av helsepersonell og sendt til sykehus.


– I rette formen er dette stoffet så potent og giftig at det må håndteres av folk med spesialkompetanse. [Bergens Tidende](https://www.bt.no/hendelser/i/dwMLE1/politiaksjon-etter-giftfunn-i-gloppen). [VG](https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/person-utsatt-for-giftstoff.W53_pXZ1M?utm_source=vgfront&utm_content=direktewidget&utm_medium=direktewidget_nyhetsdognet).
show more
Post cover
Image courtesy of "ABC Nyheter"
Kvinne utsatt for det giftige stoffet ricin i Gloppen

En kvinne i Gloppen i Nordfjord er utsatt for det giftige stoffet ricin, opplyser politiet. Hun er tatt hånd om av helsepersonell og sendt til sykehus.


– I rette formen er dette stoffet så potent og giftig at det må håndteres av folk med spesialkompetanse. [Bergens Tidende](https://www.bt.no/hendelser/i/dwMLE1/politiaksjon-etter-giftfunn-i-gloppen). [VG](https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/person-utsatt-for-giftstoff.W53_pXZ1M?utm_source=vgfront&utm_content=direktewidget&utm_medium=direktewidget_nyhetsdognet).
show more
Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"
Politiaksjon etter mulig giftfunn i Gloppen

Lørdag morgen klokken 08.35 fikk politiet melding om at en person i Gloppen var utsatt for det meget giftige stoffet ricin. Vedkommende er tatt hånd om av ...


Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Boligen er sperret av. Én person er tatt hånd om av helsepersonell.