Øyre Slind

 
 
Post cover
Image courtesy of "TV 2"
Raser mot VM-profilens bruk av privatfly: - Ille og absurd

PLANICA (TV 2): Astrid Øyre Slind reiser rett fra VM-tremila neste helg til Vasaloppet i Sverige i Kjell Inge Røkkes privatfly.


– Nå må vi for vår del konsentrere oss om at Astrid skal gå skirenn her i Planica, og jeg har klokketro på at hun skal gjøre det bra på den tremila her. Hun har en råsterk mulighet for å ta medalje og vinne i VM på lørdag, og så reise til Sverige og vinne der. – Greenpeace vil forby bruken av privatfly og kortdistanseflyvninger i Europa der det allerede finnes gode togforbindelser. – Se på hva skiskytterne og Aleksander Aamodt Kilde har gjort, de har gjort det klart at de er urolige for klimaendringene, og jobber for å få utslippene ned for fremdeles ha hvite vintre. Det er absurd at våre vintersportsutøvere som er avhengig av å få ned utslippene bruker privatfly, mener Greenpeace-lederen. Jeg har ikke tenkt så mye på reaksjonene på det med privatfly ennå, men kanskje vi skal ta en vurdering på det senere, varsler Kveen. Det er utgangspunktet, sier Pleym til TV 2, og fortsetter: Det er rutefly som må gjelde når folk har behov for å fly. – Det er et av Kjell Inge Røkkes privatfly som henter Astrid. Så jeg tror det blir tilrettelagt for det. Det er fire av dem som reiser ned for å se henne i aksjon på tremila, før de tar henne med hjem igjen, opplyste Team Aker Dæhlie-sjef Knut Nystad til Det får Greenpeace til å reagere kraftig.
show more