Brann Kragerø

2023 - 2 - 26

brann i kragerø

Post cover
Image courtesy of "Dagsavisen"

Brann i Kragerø: – Vi har ikke kontroll og det er tett trehusbebyggelse (Dagsavisen)

Det brenner i et bygg i Kragerø med leiligheter og en butikk. Politiet sier de jobber for å hindre at brannen sprer seg og for å få oversikt over personer.

Vi har ikke opplysninger om personskader, men vi jobber for å få oversikt, sier operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til NTB ved 21-tiden. – Vi har ikke kontroll og det er tett trehusbebyggelse i området. De blir sendt av sted med maxitaxi til Kragerø sportell, sier ordføreren til NTB.

Kragerø-brann: Verneverdige hus fra 1800-tallet gikk tapt (NRK)

To av husa som gikk tapt i brannen i Kragerø sentrum var verneverdige, sier tidligere byantikvar.

– Jeg tenker det er ganske skummelt å bo i et så tettbebygd strøk med bare trehus. – Vi er glade for at det ikke ble større skader enn det har blitt. – Det er intenst og vanskelig. Nå er alle hus i en radius på 500 meter evakuert. De er fortvila, usikre og skremte, sier ordføreren. Brannen startet i en butikk på Torvet midt i Kragerø sentrum, før den spredte seg videre til 2. Storgata 7A er antakelig fra etter 1886 og før 1900, sier Tanja Røskar. Store stigebiler fra brannvesenet har spylt vann ned mot bygningene som står i brann. – Brannen er midt i den verneverdige bebyggelsen. Brannårsaken er fortsatt ikke kjent. Det sier Tanja Røskar, tidligere byantikvar i Kragerø. Den siste telefonen jeg hadde var halv to i natt.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Brann i Kragerø har spredd seg til nabobygg (Aftenposten)

Det brenner natt til søndag i flere bygninger i Kragerø. Brannen startet i en butikk i sentrum, men har spredd seg til nabobygg og den var ved midnatt ikke ...

I tillegg er brannmannskaper fra Agder også satt inn. – Vi kommer til å jobbe med dette i mange timer fremover. De blir sendt av sted med maxitaxi til Kragerø sportell, sier ordføreren til NTB. Kragerø har et av landets 200 tette trehusmiljø og bebyggelsen representerer vår felles historie. Brannen har spredd seg til nabobygg, og den var ved 01-tiden natt til søndag ikke under kontroll. Vi har oversikt, men har ikke helt kontroll, sier brannsjefen pressefolk på stedet klokken 01.

Brann ved verneverdige trehus i Kragerø – i ferd med å spre seg (NRK)

Klokken 20.47 melder politiet at brannen har spredt seg fra butikken til 2. og 3. etasje i bygget. Folk i nabobygg og i umiddelbar nærhet evakueres.

– Vi har ikke kontroll og det er tett trehusbebyggelse. Brannen har spredt seg til nabobygg, sier Espen Reite, operasjonsleder i politiet Sør-Øst til NRK. Det er tett trehusbebyggelse i området og politiet bekrefter overfor NRK at brannen har spredt seg til nabobygg.

Voldsom brann i gammel trehusbebyggelse i Kragerø (NRK)

Det ulmer fortsatt i tre hus midt i den tettbygde, verneverdige bebyggelsen i Kragerø sentrum.

Brannen startet i en butikk på Torvet midt i Kragerø sentrum, før den spredte seg videre til 2. – Nå er jeg engstelig. – Jeg tenker det er ganske skummelt å bo i et så tettbebygd strøk med bare trehus. Nå er alle hus i en radius på 500 meter evakuert. De er fortvila, usikre og skremte, sier ordføreren. Brannvesenet er kjempeflinke. Da tenker jeg at det med flammer, det må vi være veldig forsiktige med, sier Hestangen. De vanner også de verneverdige bygningene rundt for at glør og aske fra brannen ikke skal få tak. Branngassene flytter seg fra hulrom til hulrom, sa han ved 2-tiden i natt. – Jeg tør ikke si at vi har kontroll. NRKs reporter Veronika Westhrin er på stedet. Vi har oversikt, men ikke kontroll.

Kragerø Kontroll på brannen (Dagbladet.no)

Nødetatene rykket lørdag kveld ut til brann i et butikklokale i Kragerø. Brannen herjet i de gamle trebygningene og brannvesenet sleit lenge med å få ...

Operasjonsleder i politet Ottar Steinstø opplyser til Dagbladet at ingen er savnet og at alle er gjort rede for. - Vi kommer til å jobbe med dette i mange timer fremover. Det kommer til å gå mange dager, sier han. - Deler av det ene bygget er revet for at brannvesenet skal komme bedre til med slukkingen. Det altfor tidlig å begynne å svare på det. Brannen herjet i de gamle trebygningene og brannvesenet sleit lenge med å få kontroll.

Pressekonferanse om brannen i Kragerø (Nettavisen)

Ett av byggene ble revet for å få kontroll på brannen. De to øvrige er totalskadd, sier avdelingsleder Odd Morten Dalen ved Kragerø brannvesen på en ...

Kragerø kommune jobber for å finne en løsning for dem som er evakuert. I verste fall kan en ødeleggende bybrann utvikle seg, og liv og uerstattelige kulturminner gå tapt. Brannmannskaper ble kalt inn fra fire andre kommuner i Telemark, samt fra Agder, for å slukke brannen. Det ulmer fortsatt på brannstedet, men brannvesenet jobber med etterslukking. – Bildene fra den vakre trehusbebyggelsen, som representerer en del av vår felles historie, gjør sterkt inntrykk. Det brøt ut brann i et gammelt trehus i 20-tiden lørdag. [etter at det lørdag kveld brøt ut brann i et tettbebygd strøk i Storgata i Kragerø](https://www.nettavisen.no/nyheter/kontroll-pa-storbrann-i-kragero/s/5-95-940180). – Vi er lettet over at brannen i Kragerø ikke førte til skade på mennesker, sier Det regner de med vil ta lang tid. Nå vil en del av hjertet vårt være et brannruin. – Dette har skjedd midt i hjertet av sentrum. Han legger til at det fortsatt ikke er kjent om noen kom til skade i brannen.

Intens brann i Kragerø: - Mye sjel som går tapt (TV 2)

KRAGERØ (TV 2): Folk i Kragerø synes det er rart å tenke på at en del av hjertet i byen er ødelagt.

Det var en lettelse da han kom til byen og så brannvesenet ha kontroll på brannen. Det er ikke så vanlig med sånne butikker. – Det er veldig leit. Klokken 07 søndag morgen har brannvesenet kontroll på ett av totalt tre bygg. Han påpeker at det nå først og fremst handler om å ta vare på de berørte. Vi kommer til å være her i mange timer fremover, sier Dalen til TV 2 i 08-tiden. Nå blir det en etterforskning. – Men en tid fremover vil det hullet være der. Vi har drevet butikken i lang tid, og det er en tomhetsfølelse å se den brannen. Lørdag kveld måtte de se den gå opp i flammer. Byen er kjent for å ha flere gamle trehus og smale gater. Ordføreren regner med at tomrommet blir fylt – kanskje av identiske bygninger.

Post cover
Image courtesy of "Aftenbladet.no"

Brann i Kragerø har spredd seg til nabobygg (Aftenbladet.no)

Det brenner i den verneverdige trehusbebyggelsen i Kragerø. Brannen som startet i en butikk i sentrum, har spredd seg til to nabobygg og er ikke under ...

Explore the last week