El Salvador

 
 
Post cover
Image courtesy of "NRK"
El Salvador åpner gigantisk fengsel med plass til 40.000

En kontroversiell «krig mot kriminalitet» har ført til at over 64.000 mennesker er arrestert i El Salvador, skriver DR. Myndighetene får kritikk for å ha ...


Myndighetene har sendt ut en rekke oppsiktsvekkende bilder og videoer som viser store ansamlinger av innsatte som står tett i tett, med tatoveringer og barberte hoder. En kontroversiell «krig mot kriminalitet» har ført til at over 64.000 mennesker er arrestert i El Salvador, skriver El Salvador åpner gigantisk fengsel med plass til 40.000
show more
Post cover
Image courtesy of "VG Nå"
Flyttet 2000 innsatte til «megafengsel»

El Salvador tar nye grep mot den voldsomme gjengkriminaliteten i landet. Samtidig anklages regjeringen for omfattende menneskerettighetsbrudd og overgrep ...


en rapport hvor det slås fast at over 58.000 mennesker – inkludert 1.600 barn – har blitt arrestert i hundrevis av «diskriminerende aksjoner» mot fattige nabolag mellom mars og november. Han har opphevet sivile rettigheter, som at det ikke er krav om tiltale – det har vært en massearrestasjons-prosess. Siden den gang har regjeringen tatt en rekke kontroversielle grep for å få bukt med gjengkriminaliteten i landet. i mars 2022 etter at 92 mennesker ble drept av angivelige gjengmedlemmer på tre dager. Ifølge [lokale journalister](https://www.aljazeera.com/news/2023/2/25/el-salvador-moves-2000-alleged-gang-members-to-new-mega) finnes det ikke madrasser på cellene. [ Al Jazeera](https://www.aljazeera.com/news/2023/2/25/el-salvador-moves-2000-alleged-gang-members-to-new-mega) består fengselskomplekset av åtte bygninger med 32 celler i hvert bygg.
show more