Johannes Høsflot Klæbo

2023 - 2 - 26

Pål Golberg

Post cover
Image courtesy of "VG Nå"

Klæbo og Golberg vant gull på lagsprinten: – Han gjør ikke feil (VG Nå)

Sølvet gikk til italienske Federico Pellegrino og Francesco De Fabiani. Frankrike – med Renaud Jay og Richard Jouve på laget – vant bronsen. Pellegrino var 2,5 ...

Det er fantastisk å se, sier NRK-ekspert Therese Johaug. Han gjør ikke feil, sier Golberg om Norges ankermann, og legger til at det var litt spennende å se Pellegrino komme i ryggen på nordmannen med åtte VM-gull. Jeg tror Johannes hadde kontroll på ham, sier bestefar og trener Kåre Høsflot til NRK. – Det er spesielt å ta gull med en kompis og en lagkamerat, det betyr mye. – Han er jo «Mr. Det så i noen sekunder ut som om det kunne gå mot et stafettdrama, men Klæbo hadde kontroll.

Klæbo og Golberg tok gull på lagsprinten (TV 2)

Se Klæbos avgjørende rykk i den siste bakken i videovinduet øverst! Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo var storfavoritter til å ta gullet på lagsprinten ...

Pål Golberg skaffet seg en liten luke på sin siste etappe ned til Frankrike og Italia, og sendte Klæbo ut alene i tet. Det var veldig bra gjennomført av Pål, som gir Klæbo en luke og Pellegrino må ut og jage. Pål gjør en kjempejobb og jeg får det utgangspunktet jeg vil ha på sisterunden, sier Klæbo til TV 2 om løpet.

Klæbo og Golberg vant lagsprinten i Planica: Klæbo-gull igjen (Dagbladet.no)

Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo vant sprintfinalen i VM. Landslagstreneren ble overrasket over avgjørelsen.

Det var sist gang Golberg fikk sjansen på lagstafett i et mesterskap, og før prologen i dag ble Golberg minnet om dette av NRKs reporter i Planica. Det er flere muligheter her, sier Arild Monsen. Golberg stivnet i semifinalen og Norge røk ut før moroa var i gang. For bakteppet for Pål Golberg er omtrent det mørkeste minnet i karrieren hans. - Det var glimrende. Golberg fikk neste beste prologtid, bare slått av lagkamerat Johannes Høsflot Klæbo.

NRK-ekspertene fnyser av svensk forklaring etter norsk gulljubel (NRK)

Det svenske laget ble parkert da Norge gikk inn til gull i herrenes lagsprint. Smørebom, sier Calle Halfvarsson. Det forstår NRK-ekspertene lite av.

– Det var glimrende. Det var så solid og bra. For Golberg er det hans andre VM-gull, etter at han for to år siden var med på det norske stafettlaget som tok gull. – Det var litt spesielt å våkne i dag til nøyaktig samme vær som en februardag for ti år siden. – Det føles helt for jævlig. På herresiden er det kun Bjørn Dæhlie (ni VM-gull) og Petter Northug (13 VM-gull) som har vunnet flere gull. – Det er så små nyanser. – Jeg er litt overrasket over det Calle sier, med tanke på at Sverige gikk såpass bra og vant i kvinneklassen. Da har de fantastisk treningsski, det kan jeg absolutt si. Det har mye med de oppe på skiene også, supplerer Therese Johaug. Calle Halfvarsson, som gikk første, tredje og femte etappe for Sverige, sier til NRK at han tror at utstyret ikke var på topp. Ofte går konkurranseskiene mye lettere, men slik var det dessverre ikke i dag, sier Halfvarsson.

VM-revansje for Golberg etter 2013-kollaps – Klæbo gikk Norge inn ... (Dagsavisen)

Ti år etter sitt VM-mareritt ble Pål Golberg (32) helt sentral da han og Johannes Høsflot Klæbo (26) sikret gull i lagsprinten i Planica.

Simen Hegstad Krüger vant tremila med skibytte tidligere i mesterskapet. Jeg gjetter på at skiene var dårlige. Jeg følte meg trygg også da Federico Pellegrino kom opp til meg, sa Klæbo til NRK. Da endte det med full sprekk for debutanten under rennet i Cavalese. [ Den norske duoen jublet i målområdet.

Post cover
Image courtesy of "Aftenposten"

Klæbo-sjefen sto alene og tørket tårer (Aftenposten)

Da Johannes Høsflot Klæbo sikret norsk VM-gull på lagsprinten, ble et rørende øyeblikk for trener Arild Monsen.

Jeg blir lettrørt. Nei da, jeg har ikke noe problem med å si det. Jeg er tynn, men har stor mage.

Post cover
Image courtesy of "Bergens Tidende"

VM-revansj for Golberg etter 2013-kollapsen – full kontroll sammen ... (Bergens Tidende)

Ti år etter sitt VM-mareritt ble Pål Golberg (32) helt sentral da han og Johannes Høsflot Klæbo (26) sikret gull i lagsprinten i Planica.

Han skrudde til på den andre etappen, og han gjorde et smart trekk mot slutten. Materialet var ikke helt på topp i dag for oss. Calle Halfvarsson hadde ikke krefter til å henge med Norge, Frankrike og Italia. Dette betyr mye for hele gjengen, og ikke minst for Arild. Der stiller Klæbo til start. Etterpå klaget svenskene på at de ikke hadde hatt perfekte ski. – Den dagen har vært med meg hele veien. Da endte det med full sprekk for debutanten under rennet i Cavalese. Det var veldig kjipt der og da, og jeg skulle gjerne ha vært den foruten, men jeg har lært mye av det. – Dette betyr mye for ham også. Golberg trykket til på sin siste etappe og skaffet seg et lite forsprang inne på stadion. Den norske duoen jublet i målområdet.

Italia måper av sjokkutsagn (Dagbladet.no)

Svenske eksperter fikk hakeslepp av Johannes Høsflot Klæbos valg på dagens lagsprint. ; Utøverne reagerer.

- Nei, men jeg syns det er artigere å avgjøre på et oppløp. - Nei, jeg var ikke det. - Jeg vet at Pellegrino er en fryktelig sterk skiløper, så jeg er ikke trygg. - Ja, én gang. - Da jeg var i midten av bakken (på den siste runden) bestemte jeg meg for å prøve. Han trenger ikke å vinne på den måten, Han vinner jo alle løp.

Post cover
Image courtesy of "Nettavisen"

Golberg fnyser av svenskenes forklaring (Nettavisen)

PLANICA (Nettavisen): «Drittski» kalte Calle Halfvarsson skiene sine til svensk presse etter søndagens lagsprint i VM. Der gikk han og Edvin Anger gikk inn ...

– Nå har vi hatt samme føre her i flere dager og hatt god til å jobbe inn produkter og alt som er, så våkner vi i dag tidlig og så har det kommet 15 centimeter. De er som Klæbo, de er såpass bra at om de har litt dårlige ski, så kan de vinne uansett, sier han. At det kan være en blanding her, kan kanskje hende, sier Johaug. – De svenskene jentene vant og har de samme smørerne i traileren. Men det er små marginer, så jeg kan ikke svare på det uten å ha prøvd de, sier han. Det var en av de beste skøyteprologene Calle har gjort i vinter, men jeg skal ikke være for bastant, svarer Golberg.

Explore the last week